Happy Birthday Becks! (videos+photos)

Το απόλυτο ποδοσφαιρικό είδωλο των 90’s, έγινε 40 ετών και το Onsports σας παρουσιάζει μερικές από τις άγνωστες πτυχές του Ντέιβιντ Μπέκαμ!

Ήταν ο ορισμός του σταρ. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κατηγορήθηκε από πολλούς πως επρόκειτο για ένα «κατασκεύασμα των media» και πως η καριέρα του δεν ήταν ποτέ αυτή που θα έπρεπε να κάνει βάσει ποδοσφαιρικής ποιότητας. Σε κάθε περίπτωση, ο Μπέκαμ ήταν ο άνθρωπος που με την παρουσία του και μόνο σε έναν χώρο μπορούσε να προκαλέσει φρενίτιδα, που ο γάμος του με τη Βικτόρια ήταν πρώτο θέμα για… χρόνια και που κατάφερε να φτάσει σε δημοτικότητα – ειδικότερα στη Βρετανία – ακόμα και τη βασιλική οικογένεια.

Αν και δεν ήταν ο «μάγος» της μπάλας όπως ο Λιονέλ Μέσι, ούτε ο «Love to hate» χαρακτήρας του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ που σήμερα (02/05) γίνεται 40 ετών, κατάφερε να κάνει έναν  πλανήτη να περιστρέφεται γύρω από το όνομά του. Κι εκτός από τα αμύθητα πλούτη του και τις εκατοντάδες διακρίσεις του, τους δεκάδες τίτλους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – κυρίως – αλλά και τις άλλες τεράστιες ομάδες που αγωνίστηκε, κατάφερε να «χτίσει» μια εικόνα που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο και είναι συνώνυμο της επιτυχίας στον κόσμο τόσο του αθλητισμού όσο και του star system!

Η ακαδημία και η δική του ομάδα

Λίγοι μπορεί να γνωρίζουν πως ο Ντέιβιντ Μπέκαμε έχει τη δική του ακαδημία. Από το 2005 έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή ποδοσφαίρου, που λειτουργεί και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Οι σχολές του Μπέκαμ έχουν έδρα στο Λονδίνο και την Καλιφόρνια, ενώ το 2009 ανακοίνωσε πως αμφότερες είναι πιθανό να κλείσουν. Όμως, έχει φροντίσει έτσι ώστε να στήσει ένα δίκτυο κινητών σχολών ποδοσφαίρου που θα κάνουν τον γύρο του Ηνωμένου Βασιλείου και πιθανότατα να επεκταθούν και σε άλλη σημεία του πλανήτη!

Σχετικά πρόσφατα, στις 5 Φεβρουαρίου 2014, το MLS ανακοίνωσε πως ο Μπέκαμε ήταν έτοιμος να δημιουργήσει τη δική του ομάδα στις ΗΠΑ, επενδύοντας το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων. Τα χρήματα αυτά τα είχε πάρει όταν έπαιζε στους Γκάλαξι και θέλησε να τα επενδύσει για να βελτιώσει το ποδόσφαιρο στην άλλη άκρη του Ατλαντικου. Η ομάδα του Μπέκαμ θα αρχίσει να αγωνίζεται από το 2016 και θα έχει έδρα το Μαϊάμι!

Οι φιλανθρωπίες

Από την εποχή που ήταν ο απόλυτος «Mr7» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν πρεσβευτής της UNICEF. Τον Ιανουάριου του 2005 ως αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας έγινε πρεσβευτής καλής θελήσεως του οργανισμού, ειδικευμένος σε θέματα αθλητισμού. Ο 40χρονος Άγγλος σταρ, πρόσφατα άρχισε να συμμετέχει στην καμπάνια «Unite For Children, Unite Against Aids» ενώ είναι από τους ανθρώπους που στηρίζουν το ίδρυμα του Έλτον Τζον κατά του AIDS.

Τον Ιανουάριου του 2007, η 19χρονη Ρεμπέκα Τζόνστον από το Οντάριο του Καναδά, έλαβε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα. Ο Μπέκαμ, είχε πληροφορηθεί πως η νεαρή μάχεται με τον καρκίνο, και της έστειλε μια φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης με την υπογραφή του. Η Ρεμπέκα την κράτησε ως… ευαγγέλιο ως τον θάνατό της στις 29 Ιανουαρίου 2007. Για 12 ημέρες, όμως, ήταν το πιο ευτυχισμένο κορίτσι στον πλανήτη.

Ο Μπέκαμ είναι ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης «Malaria No More UK», βοηθώντας μαζί με τον Άντι Μάρεϊ σε πολλές εκδηλώσεις της. Το 2007 έδωσε το «παρών» και στην αντίστοιχη οργάνωση στις ΗΠΑ, διαφημίζοντας και προωθώντας την καμπάνια που γινόταν. Μάλιστα, από τη στιγμή που άρχισε να παίζει στις ΗΠΑ για τους Γκάλαξι, ο Μπέκαμε πήρε μέρος σε πάρα πολλές φιλανθρωπικές δραστηριότητες ενώ διαρκώς έδινε το «παρών» σε εκδηλώσεις για τα ΑμΕΑ.

Ο Μπέκαμ είναι…

Ο πρώτος Άγγλος που κέρδισε το πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Αγγλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία)

Ο πρώτος Άγγλος που σκόραρε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα

Ο πρώτος Βρετανός που έπαιξε 100 και περισσότερα παιχνίδια στο Champions League

Ο δεύτερος σε ασίστ σε τελικούς Ευρωπαϊκών Κυπέλλων

Ο παίκτης νο400 στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν!

Ο πιο… συνεπής παίκτης της Αγγλίας σε Παγκόσμια Κύπελλα, μετά το 1966, έχοντας δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες

Ο τρίτος στην ιστορία της Premier League σε αναλογία ασίστ-συμμετοχών, με 152 σε 265 εμφανίσεις..

Τα ξεχωριστά βραβεία

Ταξιάρχης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β ': 2003

Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNICEF από το 2005

Μέγας Πρεσβευτής της Βρετανίας

Νο15 στη λίστα με τους Top 100 Celebrities

Νο1 στη λίστα με τους πιο σημαντικούς άνδρες κάτω των 40 (πλέον θα πάει στους… κάτω των 50)

Στα επιτεύγματα του Μπέκαμ, υπάρχουν πολλά περισσότερα, ωστόσο επιλέξαμε αυτή τη φορά μερικά όχι τόσο γνωστά. Βέβαια, στα βίντεο που ακολουθούν υπάρχει και μια… απάντηση σε όσους υποστηρίζουν πως ο «Becks» ήταν μόνο ένα mediaκό κατασκεύασμα, αφού φαίνεται ξεκάθαρα και οι τεράστιες ποδοσφαιρικές του ικανότητες…

{youtube}UAkY3jI2vqE{/youtube}

{youtube}lylDPo6O1oA{/youtube}

{youtube}JqaLBYcBi1E{/youtube}

{youtube}6SW-EINmVFU{/youtube}

{youtube}fjJzf6FLqMg{/youtube}

Happy Birthday Becks! (videos+photos)
Happy Birthday Becks! (videos+photos)
Happy Birthday Becks! (videos+photos)
Happy Birthday Becks! (videos+photos)
Happy Birthday Becks! (videos+photos)
Happy Birthday Becks! (videos+photos)
Happy Birthday Becks! (videos+photos)
Happy Birthday Becks! (videos+photos)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×