Παναθηναϊκός: Το πρώτο… κεράκι του Μαρίνου (vids)!

Ο Ουζουνίδης συμπλήρωσε ένα χρόνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τον δυσκολότερο στην ιστορία των «πράσινων»!

Ήταν 1η Δεκεμβρίου του 2016. Ο Παναθηναϊκός σε άσχημη κατάσταση, ο Στραματσόνι έχει αφήσει… χάος και έφυγε χωρίς καν να χαιρετήσει τους ανθρώπους στο Κορωπί. Την τεχνική ηγεσία αναλαμβάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ένας άνθρωπος που ξέρει καλά το «τριφύλλι». Με το καλησπέρα μπαίνει στα δύσκολα, μια και υπήρξε «επίσκεψη» οπαδών στην πρώτη του προπόνηση και εν συνεχεία δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο.

Αλλά τα δύσκολα είναι για τους τολμηρούς και τους ικανούς. Ο Μαρίνος είναι και τα δύο! Απ’ το… πουθενά, με αλλαγές στο ρόστερ για οικονομικούς λόγους, δημιουργεί την ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Παρότι δεν είχε λύσεις πέραν των 13ων παικτών στο ρόστερ. Είναι… άχαστος στην Λεωφόρο, είναι ο μόνος στο πρωτάθλημα που έχει νικήσει εκτός έδρας ντέρμπι (με ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος και με ΠΑΟΚ στα πλέι οφ) και συνολικά η δουλειά του δεν αμφισβητείται από κανέναν. Η μοίρα, όμως, τα έφερε έτσι για να μην του επιτρέψει να κάνει την δουλειά του όπως θα έπρεπε, αλλά δεν επέτρεψε και στον ίδιο τον Παναθηναϊκό να τον… χαρεί όντας υπό κανονικές συνθήκες.

Αρχικά οικονομικές δυσκολίες και καθυστερήσεις στις πληρωμές και πλέον μια ομάδα χωρίς επενδυτή, με μεγαλομέτοχο που κήρυξε στάση πληρωμών και όλα μοιάζουν δύσκολα. Θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα αν δεν υπήρχε ο Μαρίνος Ουζουνίδης που δεν παραιτήθηκε κι αυτός όταν είδε τα πάντα να πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο (τότε που έφυγε κι ο Λυμπερόπουλος), όταν δεν εκπληρώθηκε καμία υπόσχεση προς αυτόν, όταν αναγκαστικά βασικοί του ποδοσφαιριστές έπαιρναν μεταγραφές, όταν σταμάτησαν να τον πληρώνουν. Έμεινε και μένει σε έναν Παναθηναϊκό το λιγότερο προβληματικό, επειδή σε αυτή την σχέση πέρα από επαγγελματισμό, υπάρχει κυρίως η αγάπη! Αμοιβαία τα αισθήματα, φυσικά, αναφορικά με το πώς βλέπει και ο κόσμος του «τριφυλλιού» τον 49χρονο τεχνικό.

Δεν είναι οι νίκες στα μεγάλα ματς, δεν είναι το ήθος και η αψεγάδιαστη στάση μετά από «σφαγές», μετά από βραδιές που θα συζητάμε για πολλά χρόνια (π.χ. η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα ημιτελικά κυπέλλου με το… ρεσιτάλ του Κύζα). Είναι το γεγονός πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε επίπεδο χαρακτήρα και νοοτροπίας, αποτελεί την προσωποποίηση του Παναθηναϊκού ως φιλοσοφία.
Ας θυμηθούμε μερικές χαρακτηριστικές στιγμές και δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη σε αυτούς τους 12 μήνες που βρίσκεται στο… τιμόνι του «τριφυλλιού»:

Η πρώτη του προπόνηση:

Το ξέσπασμά του μετά τη νίκη στο κύπελλο της περασμένης σεζόν κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης:

Ο εκπληκτικός τρόπος με τον οποίο ανέλαβε την ευθύνη και έδειξε την πίστη στην δουλειά του, μετά το περσινό 0-0 με τον Λεβαδειακό στην Λεωφόρο:

Η αποθέωση των παικτών, τους οποίους χαρακτήρισε μάγκες, μετά το 3-2 επί του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ:

Η αγωνία του και η πρώτη φορά που εξέφρασε την ανησυχία του, δύο μέρες μετά την αποχώρηση Αλαφούζου, μετά το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο τον περασμένο Σεπτέμβρη:

Η στιγμή που το όνομά του ακούστηκε στην Λεωφόρο, δυνατότερα από ποτέ. 28η Οκτώβρη, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×