Σαν σήμερα: Φινάλε με «τεσσάρα» στην Αϊντχόφεν (photos+video)

Σαν σήμερα (7/12) πριν από 14 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έριχνε «τεσσάρα» στην Αϊντχόφεν, «μαγεύοντας» για ακόμη μία φορά την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Μια τεράστια νίκη σημείωσε σαν σήμερα (7/12) πριν από 14 χρόνια ο Panathinaikos στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με αντίπαλο την Αϊντχόφεν. Οι «πράσινοι» διέλυσαν την ολλανδική ομάδα με 4-1 για τον θεσμό του Champions League και προκάλεσαν για ακόμα μια φορά αίσθηση στη ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Άπαντες αναγνώρισαν την ανωτερότητα των «τριφυλλοφόρων» έναντι των αντιπάλων τους και συμφώνησαν ότι ο «σύλλογος μεγάλος» θα έπρεπε να συνεχίσει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και όχι στο Κύπελλο UEFA.

Ο Μάρκους Μινχ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού σημειώνοντας δύο τέρματα (43΄ και 57΄), ενώ τα άλλα δύο γκολ του Παναθηναϊκού σημείωσαν οι Παπαδόπουλος (30΄) και Σανμαρτεάν (81΄).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μόρις, Κυργιάκος, Μινχ, Μάριτς (84’ Μίτου), Μπασινάς, Κωνσταντινίδης, Γκονζάλες (79’ Γκούμας), Ολιζαντέμπε (73 ‘ Σανμαρτεάν), Παπαδόπουλος.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Γκόμες, Φέχερ (64’ Φονλάντεν), Αλεξ (77’ Λάμεϊ), Μπόουμα, Λι, Φαν Μπόμελ, Παρκ, Κοκού, Μπίσλεϊ, Φόγκελ, Φαρφάν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από εκείνη την αναμέτρηση στο Leoforos.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×