Ανασκόπηση 2019 - Γιάννης Αντετοκούνμπο: O «MVP» που δεν έχει ταβάνι…(photos+videos)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διένυσε την καλύτερη χρόνιά στην καριέρα του στο ΝΒΑ κατακτώντας το τιτλό του MVP, και καταφέρνοντας παράλληλα να δώσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στα παιδία να κυνηγάνε τα όνειρα τους.

Η σεζόν που πέρασε στο NBA έκλεισε ιδανικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ατομικό επίπεδο. Μπορεί οι Μιλγουόκι Μπακς να μην κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς της Ανατολής από τους μετέπειτα πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς, όμως προσωπικά για τον 24χρονο άσο έκλεισε με τη βράβευση του ως MVP της σεζόν.

Ο Έλληνας άσος τη περίοδο που μας πέρασε είχε μέσο όρο 27,7 πόντους, 5,9 ασίστ και 12,5 ριμπάουντ. Παράλληλα, κατέκτησε το βραβείο MVP μόλις δύο χρόνια (2017) μετά το βραβείο του NBA για τον Πιο βελτιωμένο παίκτη (MIP) και είναι ο τρίτος νεότερος MVP τα τελευταία 40 χρόνια μετά τους Ντέρικ Ρόουζ και ΛεΜπρόν Τζέιμς.

 

Tα ρεκόρ του «Greek Freak»

1) Μια ξεχωριστή παράσταση πραγματοποίησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στις 7 Νοεμβρίου. Η Μιλγουόκι Μπακς κέρδιαν τους Κλίπερς στο Λος Άντζελες με 129-124.

Ο Γιάννης πέτυχε 38 πόντους, μάζεψε 16 ριμπάουντ, μοίρασε 9 ασίστ. Ο Αντετοκούνμπο έσπασε ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ που κρατούσε από το 1972, αφού από τότε είχε παίκτης στο NBA να πετύχει τουλάχιστον 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε καθένα από τα οκτώ πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

 2) Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε την σεζόν από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη με τον Έλληνα σούπερ σταρ να οδηγεί τους Μιλγουόκι Μπακς.

Παράλληλα, ο Αντετοκούνμπο σπάει κάθε πιθανό και απίθανο ρεκόρ στον «μαγικό κόσμο». Συγκεκριμένα ο «Greek Freak» ολοκλήρωσε τον Νοέμβριο έχοντας 523 πόντους και 213 ριμπάουντ και έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Μόουζες Μαλόουν που ξεπερνά τους 500 πόντους και τα 200 ριμπάουντ σε έναν μήνα.

Ο Greek Freak οδήγησε την ομάδα του σε 15 νίκες σε 16 αγώνες τον περασμένο μήνα έχοντας ακόμη καλύτερα στατιστικά σε σχέση με την περασμένη σεζόν, στην οποία και αναδείχθηκε MVP.Συγκεκριμένα μετρά 30,9 πόντους, 13,4 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ, κατά μέσο όρο, ενώ σουτάρει με 56% στα σουτ και 28,6% στα τρίποντα.

Πέρσι είχε 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ, 1,5 τάπες, 1,3 κλεψίματα και σούταρε με 57,8% έχοντας 25,6% στα τρίποντα. Η μόνη κατηγορία στην οποία έχει παρουσιάσει πτώση είναι οι βολές, όπου από το 72,9% έπεσε στο 58,6%.

 

3) O Γιάννης έσπασε το ρεκόρ πόντων του στο ΝΒΑ: Στους ΜΟΝΟ 52 πόντους σταμάτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την προηγούμενη απέναντι στους, με τον «Greek Freak» να πετυχαίνει ρεκόρ καριέρας και να προσθέτει στο ενεργητικό του άλλη μία All-Star εμφάνιση.

Ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Κανείς δεν μπόρεσε να τον κοιτάξει στα μάτια. Ο Γιάννης ήταν απολαυστικός στο παιχνίδι του παρά την ήττα της ομάδας του. Σε 36 λεπτά συμμετοχής ο 24χρονος σούπερσταρ των Μπακς σημείωσε 52 πόντους (12/18 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 19/21 βολές). Παράλληλα μάζεψε 16 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και μία τάπα.

Αυτή ήταν η πρώτη πενηντάρα της καριέρας του Αντετοκούνμπο... Είναι χαρακτηριστικό ότι διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ πόντων του που ήταν οι 44, σε δύο περιπτώσεις μάλιστα. Κόντρα στους Μπλέιζερς στις 22/10/2017 και απέναντι στους Καβαλίερς στις 14/12/2018.

 
Αυτά είναι κάποια από τα πολύ βασικά ρεκόρ που κατάφερε και ξεπέρασε ο Έλληνας άσσος... Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο και θέλει ατελείωτες μέρες και μήνες για να αποτυπώσουμε όλα τα κατορθώματα του Γιάννη.
 

Κεφάλαιο Τορόντο Ράπτρος

Οι Ράπτορς τα έπαιξαν όλα για όλα το περασμένο καλοκαίρι με την απόκτηση του Καγουάι Λέοναρντ. Πήραν ένα τεράστιο ρίσκο και δικαιώθηκαν, κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους απέναντι στους Γουόριορς.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα απλώς δεν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα για το Τορόντο. Οι Καναδοί ήλπιζαν ότι με τον Λέοναρντ θα γινόντουσαν διεκδικητές του τίτλου, ίσως να έφταναν και μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ και πως αυτό θα ήταν αρκετό για να πειστεί στο τέλος της σεζόν ο All Star φόργουορντ να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Τελικά, έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου.

 
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο του Έλληνα NBAer
Γιάννης Αντετοκούνμπο: O «MVP» που δεν έχει ταβάνι…(photos+videos)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: O «MVP» που δεν έχει ταβάνι…(photos+videos)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: O «MVP» που δεν έχει ταβάνι…(photos+videos)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: O «MVP» που δεν έχει ταβάνι…(photos+videos)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: O «MVP» που δεν έχει ταβάνι…(photos+videos)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: O «MVP» που δεν έχει ταβάνι…(photos+videos)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×