Ποδοσφαιριστές που έγιναν… πρόεδροι: Από τον Μπερναμπέου στον Ρονάλντο! (photos)

Παίκτες που έγραψαν ιστορία στο ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και εξελίχθηκαν στη συνέχεια σε πρόεδροι ομάδων.

Η συνηθισμένη πορεία είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να γίνεται… προπονητής. Να ακολουθεί, σε κάθε περίπτωση, μια  τέτοια πορεία για να μείνει κοντά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Κάποιοι από αυτούς, όμως, έχουν κάνει τη… διαφορά κι από σούπερ σταρ του αθλήματος, έγιναν παράγοντες!

Ειδικότερα κάποιοι από τους σταρ της Primera Division, μετά το τέλος της καριέρας τους έγιναν πρόεδροι ομάδων. Ο πρώτος… διδάξας ήταν ο θρυλικός Σαντιάγκο Μπερναμπέου,  το όνομα του οποίου φέρει το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ το τελευταίο παράδειγμα είναι  αυτό του Ρονάλντο, με το «φαινόμενο» να έχει πλέον στα χέρια του τις τύχες της Ρεάλ Βαγιαδολίδ…

Ποιος δεν γνωρίζει τον Ρονάλντο; Ο μοναδικός που βγήκε πρώτος σκόρερ και με τη Ρεάλ και με τη Μπάρτσα, που πήρε το πρωτάθλημα και με τους δυο και πήρε Μουντιάλ και Χρυσή Μπάλα και με τους δυο. Σήμερα είναι μεγαλομέτοχος της Βαγιαδολίδ.
Ο Γκιόργκι Χάτζι έπαιξε και στη Ρεάλ και τη Μπάρτσα. Ο μεγαλύτερος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, είναι σήμερα το «αφεντικό» της Βιτορούλ στην πατρίδα του.
Ο μυθικός Νταβόρ Σούκερ, που έπαιξε στην Ισπανία με τη Σεβίλλη και τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε τίτλους. Σήμερα είναι πρόεδρος στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Κροατίας!
Ντέιβιντ Μπέκαμ. Σταρ με όλη τη σημασία της λέξης, φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον είναι πρόεδρος στην Inter Miami FC στο MLS!
Χοσού Ουρούτια: Ο άλλοτε δυναμικός μέσος της Μπιλμπάο, επί 16 σεζόν, έγινε στη συνέχεια πρόεδρος της ομάδας. Από το 2011 ως το 2018 ήταν στον θώκο των Βάσκων!
Ντέλφι Χέλι. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της πόλης του, τη Χιρόνα. Έπαιξε και στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Αλαβές και τον θυμόμαστε για το αυτογκόλ στον τελικό του UEFA με τη Λίβερπουλ το 2001. Σήμερα είναι πρόεδρος της Χιρόνα, από το 2015, και την οδήγησε στην πρώτη άνοδο στη La Liga στην ιστορία της
Ο εμβληματικός Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Έπαιζε ποδόσφαιρο από τα 17 του στη Ρεάλ Μαδρίτης και αποσύρθηκε το 1927, μόλις δυο χρόνια πριν συσταθεί με τη σημερινή του μορφή το ισπανικό πρωτάθλημα. Δεν άφησε ποτέ τον σύλλογο και ήταν πρόεδρος της «Βασίλισσας» από το 1943 ως το 1978, όντας μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στην ιστορία του κλαμπ.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×