La Liga: Τα Infographics και οι 20 καλύτερες φωτογραφίες της σεζόν! (photos)

Η σεζόν στην Ισπανία τελείωσε και το OnSports παρουσιάζει τα Infographics της Primera Division και τις 20 καλύτερες φωτογραφίες της πρωτόγνωρης, λόγω κορονοϊού, χρονιάς που πέρασε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στον «θρόνο» της πρωταθλήτριας μετά το 2017, στη μακρύτερη σε διάρκεια σεζόν στην ιστορία της La Liga. Η «Βασίλισσα» συγκέντρωσε 87 βαθμούς, με τη Μπαρτσελόνα να μένει δεύτερη στους 82 βαθμούς. Η συγκομιδή αυτή έφερε τον 34ο τίτλο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη Μπαρτσελόνα να μένει στους 26.

Οι ισπανικές ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη

Εκτός, βέβαια, από την πρωταθλήτρια Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα, η La Liga θα δώσει για ακόμα μια φορά δυνατές ομάδες και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ως συνήθως είναι αυτή που συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, ενώ η Σεβίλλη κατάφερε να μπει… σφήνα και να πάρει το τέταρτο εισιτήριο για το Champions League, με τη Βιγιαρεάλ, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Γρανάδα να είναι οι τρεις ομάδες που θα παίξουν στο Europa League. Εκτός Ευρώπης έμεινε η Βαλένθια για πρώτη φορά μετά από χρόνια, όπως και η Χετάφε…

Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν στη Segunda Division

Αντίθετα, άσχημα ήταν τα νέα για τρεις ομάδες που δεν τα κατάφεραν και υποβιβάστηκαν στη Segunda Division… Η Θέλτα τα κατάφερε στο φινάλε και σώθηκε, όμως, μια άλλη ιστορική ομάδα, η Εσπανιόλ, δεν τα κατάφερε και αποχαιρέτησε μετά από χρόνια την κατηγορία. Στη Segunda θα την ακολουθήσουν η Μαγιόρκα και η Λεγκανές που επίσης δεν έκαναν καλή σεζόν. Αντίθετα, στη μεγάλη κατηγορία ανεβαίνουν Ουέσκα και Κάντιθ, ενώ αναμένονται και τα play off για να ανέβει ακόμα μια ομάδα…

Η «κούρσα» για τον πρώτο σκόρερ

Σε ατομικό επίπεδο, για ακόμα μια χρονιά ο Λιονέλ Μέσι ήταν αυτός που… σάρωσε τις διακρίσεις. Παρόλα αυτά, η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στη φοβερή σεζόν που έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά μετά την επιστροφή από τη διακοπή για τον κορονοϊό, και έμεινε στη δεύτερη θέση.

Οι κορυφαίοι σκόρερ στη La Liga

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 25 τέρματα. Τον ακολούθησε με 21 ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ  Μαδρίτης, ο Ζεράρ Μορένο της Βιγιαρέαλ είχε 18 ενώ στα 16 έμεινε ο Λουίς Σουάρεζ.

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον Λιονέλ Μέσι

Μάλιστα, ο Αργεντινός πήρε το εν λόγω βραβείο για έβδομη φορά, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Συμμετοχή σε 46 γκολ για τον σταρ της Μπαρτσελόνα

Ο Μέσι συνδύασε τα 25 γκολ που πέτυχε και με 21 ασίστ, σε μια σπάνια επίδοση με over 20 γκολ και ασίστ σε μια σεζόν που ο ίδιος βέβαια μπορεί εύκολα να πετύχει, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν…

Ξεπέρασε και τον εμβληματικό Τσάβι ο Μέσι

Οι 21 ασίστ του Αργεντινού… ημίθεου, είναι και ρεκόρ σε μια σεζόν για τη La Liga, ξεπερνώντας τον Τσάβι που είχε σταματήσει στις 20 τη σεζόν 2008-2009.

Οι παίκτες με τις περισσότερες ασίστ στη La Liga

Προφανώς και οι 21 ασίστ που μοίρασε ο Λιονέλ Μέσι ήταν και οι περισσότερες στο πρωτάθλημα… Ο δεύτερος ήταν πολύ πίσω, αφού ήταν ο Μικέλ Ογιαρθάμπαλ της Ρεάλ Σοσιεδάδ που έκανε 11 τελικές πάσες, ενώ ο σπουδαίος Σάντι Καθόρλα που έβαλε και τέλος στην τεράστια καριέρα του με τη Βιγιαρεάλ, έμεινε στις 9.

Κορυφαίος Ισπανός σκόρερ ο Μορένο

Δεύτερος σκόρερ στη La Liga, ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά με 21 τέρματα ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Ζεράρ Μορένο της Βιγιαρεάλ που είχε 18 γκολ στη σεζόν. Μάλιστα ο Μορένο πήρε και το βραβείο «Τέλμο Θάρα», που απονέμεται κάθε χρόνο στον Ισπανό με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα.

Στον Τιμπό Κουρτουά  το βραβείο «Ζαμόρα»

Κορυφαίος τερματοφύλακας, βέβαια, για τη σεζόν ήταν ο Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, ήταν ο μοναδικός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που πήρε ατομικό βραβείο μέσα στη σεζόν παρότι η «Βασίλισσα» ήταν πρωταθλήτρια.

Οι τερματοφύλακες που κράτησαν το «μηδέν» σε περισσότερα ματς

Δικαίως, βέβαια, ο Βέλγος αναδείχθηκε καλύτερος γκολκίπερ καθώς κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» σε 18 αναμετρήσεις και σε περισσότερα από 500 συνεχόμενα λεπτά δεν δέχθηκε γκολ… Ο Γιάν Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης κράτησε ανέπαφη την εστία σε 17 αναμετρήσεις, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε με 15 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ ο Νταβίδ Σόρια της Χετάφε.

Μετά από όλα αυτά τα ενδιαφέροντα και αναλυτικά στοιχεία για την Primera Division της σεζόν 2019-2020, που τελείωσε στα μέσα Ιουλίου λόγω και του κορονοϊού, τι καλύτερο από το να δούμε και τις καλύτερες φωτογραφικές στιγμές της σεζόν που τελείωσε…

Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες της La Liga τη σεζόν 2019-2020

1. Ο Αρίτζ Αντούριθ άνοιξε τη σεζόν με ένα εντυπωσιακό γκολ με ανάποδο ψαλίδι, που έδωσε νίκη στη Μπιλμπάο κόντρα στη Μπαρτσελόνα.
2. Το πρώτο του γκολ με τη Μπαρτσελόνα πανηγύρισε με στιλ… ΛεΜπρόν Τζέιμς ο Αντουάν Γκριζμάν.
3. Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών της Ατλέτικο πριν το ντέρμπι με τη Ρεάλ στο «Wanda Metropolitano» τον Σεπτέμβριο με το μήνυμα «Αδάμαστο Πνεύμα».
4. Έκρηξη χαράς από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της Λεγκανές στη νίκη που πέτυχε κόντρα στη Σοσιεδάδ στις καθυστερήσεις με το φάουλ του Όσκαρ Ροντρίγκεζ.
5. Ο Αρτούρο Βιντάλ μπήκε… στα δίχτυα αντί για τη μπάλα, δείχνοντας τεράστιο πάθος σε αγώνα της Μπαρτσελόνα.
6. Ο Τιμπό Κουρτουά πήρε το βραβείο για τον καλύτερο τερματοφύλακα, βάζοντας τέλος στο σερί των τεσσάρων κατακτήσεων από τον Γιαν Όμπλακ της Ατλέτικο!
7. Ο Μεξικανός άσος της Μπέτις, Ντιέγκο Λάινεζ, χάρισε τη φανέλα του σε έναν πιτσιρικά οπαδό της ομάδας του και του… έφτιαξε τη μέρα.
8. Η σεζόν 2019-2020, χάρη και στο VAR, ήταν αυτή που είχε τα περισσότερα πέναλτι στην ιστορία της La Liga!
9. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε 21 διαφορετικούς σκόρερ και λίγο έλειψε να έχει… 22. Στον αγώνα με τη Βαλένθια ο Κουρτουά στις καθυστερήσεις έφτασε μια ανάσα από το γκολ, που έγινε τελικά ασίστ για την ισοφάριση του Μπενζεμά.
10. Η καταρρακτώδης βροχή στο Έιμπαρ, δεν εμπόδισε τους παίκτες από το να τα δώσουν όλα αλλά και να διατηρήσουν το αθλητικό τους πνεύμα…
11. Ο «Ροχίγια», μασκότ της Οσασούνα, ήταν αυτός που κάθε φορά ξεκινούσε το… πάρτι στο «Ελ Σαντάρ», την έδρα της ομάδας από την Παμπλόνα!
12. Στα 38 του χρόνια, ο Χοακίν έδειξε πως όλα είναι θέμα… ποιότητας. Ο εμβληματικός αρχηγός της Μπέτις κατάφερε να κάνει χατ-τρικ όντας ο γηραιότερος παίκτης στη La Liga φέτος.
13. Ο Λούκας Οκάμπος στον αγώνα της 34ης αγωνιστικής σκόραρε με τη Σεβίλλη κόντρα στην Έιμπαρ, όμως, στις καθυστερήσεις αναγκάστηκε να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας. Έκανε μάλιστα μεγάλη επέμβαση και ο πανηγυρισμός του έγινε εμβληματικός για τους Ανδαλουσιάνους.
14. Έχοντας τραυματιστεί σοβαρά από την περσινή σεζόν, ο Μάρκο Ασένσιο χρειάστηκε 11 μήνες για να πατήσει χορτάρι. Η διακοπή λόγω κορονοϊού τον βοήθησε να προλάβει να παίξει φέτος και μάλιστα να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο ματς με τη Βαλένθια!
15. Ηγέτης για τη Θέλτα είναι εδώ και χρόνια ο Ιάγο Άσπας, ο οποίος ξέσπασε όταν κατάφερε η ομάδα του Βίγο να σωθεί στην τελευταία αγωνιστική!
16. Η εμβληματική κίνηση του Μαρσέλο για να συμμετάσχει στο κίνημα «Black Lives Matter» και να τιμήσει τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ.
17. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης! Για όγδοη σερί χρονιά οι «ροχιμπλάνκος» ήταν σε τοπ επίπεδο και εξασφάλισαν την παρουσία τους στο επόμενο Champions League, ενώ ο «Τσόλο» είναι πλέον ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του κλαμπ.
18. Χωρίς οπαδούς, αλλά με πολλά χαμόγελα η απονομή του πρωταθλήματος στη Ρεάλ Μαδρίτης που έφτασε στα 34 τρόπαια στην ιστορία της.
19. Στον… αέρα ο Ζινεντίν Ζιντάν από τους ποδοσφαιριστές της «Βασίλισσας». Ο «Ζιζού» πίστευε στον τίτλο και δικαιώθηκε, έχοντας τεράστιο μερίδιο από την επιτυχία.
20. «El Gran Derbi» ή αλλιώς το ντέρμπι της Ανδαλουσίας και συγκεκριμένα της Σεβίλλης ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Μπέτις, ήταν ο πρώτος αγώνας στην Ισπανία μετά τον κορονοϊό στις 11 Ιουνίου…
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×