Πάμπλο Γκαρσία: Η νέα πρόκληση ενός... επαναστάτη! (videos+photos)

ΠΑΟΚ: Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ και το OnSports εξηγεί το γιατί.

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι ο επόμενος προπονητής του ΠΑΟΚ! Μια εξέλιξη που ήταν εδώ και καιρό γραμμένη στο βιβλίο της ιστορίας του «δικεφάλου» με… ανοιχτή την ημερομηνία έναρξης αυτού του κεφαλαίου για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον ίδιο!

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι αυτός που καλείται να αντικαταστήσει τον Άμπελ Φερέιρα και να οδηγήσει την ομάδα της καρδιάς του σε αυτή τη μεταβατική φάση, στην οποία βρίσκεται.

Αναμφίβολα, ο Πάμπλο Γκαρσία είναι μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ και το OnSports εξηγεί το γιατί.

Ήταν το πεπρωμένο του

Το καλοκαίρι του 2008, ο ΠΑΟΚ ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω, έχοντας τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του και έψαχνε μια μεγάλη μεταγραφή. Την βρήκε στο πρόσωπο του Πάμπλο Γκαρσία, χωρίς να γνωρίζει πως έφτιαχνε και μια σχέση ζωής με έναν ξεχωριστό άνθρωπο.

Στο αεροδρόμιο ο Ουρουγουανός κατάλαβε ότι είχε βρει το δικό του… λιμάνι. Ταυτίστηκε άμεσα με τη νοοτροπία της ομάδας και των οπαδών της και δικαίωσε τον φίλο του ΠΑΟΚ, που του είχε πει στις 30 Ιουλίου του 2008: «Έχεις τα μούτρα οπαδού του ΠΑΟΚ»!

Νίκη επί του Άρη

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ είχε ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Πάμπλο Γκαρσία με μια μεγάλη νίκη επί του μεγάλου του αντιπάλου, του Άρη. Αυτή τη φορά εκτός αγωνιστικών χώρων. Κι αυτό γιατί οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν να «κλέψουν» τον παίκτη και είχαν έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους του παίκτη και έδιναν χαρακτηριστικά «200.000 ευρώ περισσότερα από όσα σας δίνει ο ΠΑΟΚ»!

Ο τότε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλίας Βιολίδης, έχοντας ενημερωθεί για το συμβάν είπε στον Ζαγοράκη: «Θόδωρε, άσε να υπογράψει, να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας κι αύριο έχει ο θεός». Με αποτέλεσμα ο Γκαρσία να υπογράψει συμβόλαιο χωρίς καν να έχει περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις!

Η γροθιά στον… Ολυμπιακό, το σύνθημα και το πανό «Νο Garcia, No Party»

Οι στιγμές που ο Πάμπλο Γκαρσία θα απασχολούσε την κοινή γνώμη έκτοτε θα ήταν πολλές. Κάποιες όμως πιο χαρακτηριστικές από όλες! Όπως η γροθιά στον Ντιόγκο σε ένα ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, με τον κόσμο του «δικεφάλου» να την λογαριάζει ως… γροθιά στο «κατεστημένο» του Ολυμπιακού και να αποθεώνει τον Ουρουγουανό.

Ήταν αναπόφευκτο να γίνει ο αγαπημένος του κόσμου. «ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία», ήταν το σύνθημα που φτιάχτηκε γρήγορα και δονούσε την Τούμπα κάθε φορά που έβλεπε έναν τρελαμένο μαχητή να τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο για τη φανέλα με τον δικέφαλο.

Μάλιστα, ένα χρόνο μετά, όταν υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την τουρκική Ανκαραγκουτσού, ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν ήθελε ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο και σήκωσε πανό: «Νο Garcia, No Party».

Ο θάνατος της μητέρας του και η αφιέρωση

Αξέχαστο σε όλους είναι και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τον Φεβρουάριο του 2010. Είχε προηγηθεί ο θάνατος της μητέρας του, με τον Ουρουγουανό να φεύγει για την κηδεία της στην πατρίδα του, την εβδομάδα πριν από τον αγώνα, αλλά να επιστρέφει άμεσα με δική του επιθυμία για να αγωνιστεί.

Πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και δάκρυσε κοιτώντας προς τον ουρανό…

Οι ατάκες που δεν θα ξεχαστούν ποτέ!

- «Υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζομαι και ίσως να θέλουν να φορέσω και φούστα για να παίξω. Ακόμη και η μάνα μου (σ.σ. όταν είχε κάνει την δήλωση ήταν ακόμη στη ζωή) να ήταν απέναντι ως αντίπαλος, τα ίδια σκληρά μαρκαρίσματα θα έκανα...».

- «Αν ένα φάουλ πάνω στο Σορλέν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το είχα κάνει εγώ, θα είχα αποβληθεί, θα είχα φάει τρεις-τέσσερις αγωνιστικές και θα είχαν φωνάξει την αστυνομία να με πάει φυλακή» (για τη διαιτησία σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό).

- «Αν πεθάνω στην Ουρουγουάη, θέλω να μου στείλουν ένα στεφάνι με το έμβλημα του ΠΑΟΚ για να με θάψουν. Κάποια πράγματα στη ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που εγώ ζω εδώ στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει αρχ…».

- «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Να ξέρουν ότι αυτή την φορά δεν θα κατέβω στην Αθήνα μόνο με το μαχαίρι στα δόντια. Θα πάω σαν τον Λεωνίδα με πανοπλία και όλα τα όπλα, έτοιμος για την μάχη...».

- «Όλοι ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο, γιατί είναι μια ομάδα που παίζει με τιμιότητα!».

Όσο για το μότο της ζωής του;

«Επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς».

Ο Πάμπλο Γκαρσία επιστρέφει…

Πάμπλο Γκαρσία: Η νέα πρόκληση ενός... επαναστάτη! (videos+photos)
Πάμπλο Γκαρσία: Η νέα πρόκληση ενός... επαναστάτη! (videos+photos)
Πάμπλο Γκαρσία: Η νέα πρόκληση ενός... επαναστάτη! (videos+photos)
Πάμπλο Γκαρσία: Η νέα πρόκληση ενός... επαναστάτη! (videos+photos)
Πάμπλο Γκαρσία: Η νέα πρόκληση ενός... επαναστάτη! (videos+photos)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×