Το 45λεπτο της Honda

Το δίδυμο της Repsol Honda (Κέισι Στόνερ Ντάνι Πεντρόζα) κυριάρχησαν στα 45λεπτα ελεύθερα δοκιμαστικά για το γκραν πρι της Χερέθ στην Ισπανία. Την τριάδα έκλεισε ο Βαλεντίνο Ρόσι (Ducati Marlboro Team).

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει στην Ευρώπη με τις καλύτερες συνθήκες για τους αγώνες. Παρά τους παλαιότερους τραυματισμούς, που ταλαιπωρούν  τους  Ρόσι και Πεντρόζα ο συναγωνισμός για την πρώτη θέση είναι έντονος. Ο Κέισι Στόνερ θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες, ο Ντάνι Πεντρόζα θέλει να κερδίσει τους Στόνερ και Λορένθο, μπροστά στους συμπατριώτες του και ο Λορένθο θέλει το ίδιο. Τέλος ο Ρόσι θα προσπαθήσει να μπει στην τριάδα για να αποδείξει πως ακόμη μπορεί να διεκδικήσει νίκες.

Ως τώρα ο Αυστραλός Κέισι Στόνερ (Repsol Honda) είναι αυτός που οδηγεί την κούρσα των ταχύτερων γύρων από την πρώτη θέση των ελεύθερων δοκιμαστικών. Ο νικητής του 1ου αγώνα στο Κατάρ έγραψε τον καλύτερο χρόνο (1:39,551’’) σπάζοντας το ρεκόρ γύρου του Πεντρόζα από το γκραν πρι του 2010 (1:39,731’’).

Τα 45 λεπτά των ελεύθερων δοκιμαστικών θύμιζαν αγώνα με τους τεχνικούς της Honda να βγάζουν συχνά προειδοποιητικές πινακίδες στους δύο αναβάτες τους για να μειώσουν ρυθμό. Την ένταση αυτή φανερώνει η διαφορά των 0,028’’ που είχε ο Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda).Ο Πεντρόζα έδωσε το 110% των δυνατοτήτων του για να ξεπεράσει τους πόνους. Μάλιστα φήμες των έφερναν να λιποθυμά μετά το τέλος των δοκιμών κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από την Honda.

Ο μοναδικός αναβάτης που έμεινε κοντά στους δύο ήταν ο Βαλεντίνο Ρόσι (Marlboro Ducati Team) με διαφορά + 0,526’’. Να θυμίσουμε πως ο Ρόσι είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στη Χερέθ με 8 νίκες (6 στην κορυφαία κατηγορία).

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Honda Gresini Team)  0:625’’με 5ο τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2010 Χόρχε Λορενθο (Yamaha Factory Racing) + 0,809’’.

Άτυχος με εντυπωσιακή (ευτυχώς ανώδυνη) πτώση, ήταν  ο Andrea Dovizioso (Repsol Honda) στην στροφή 14. Παρά την πτώση έγραψε τον 6ο χρόνο. (φωτογραφίες MotoGP.com)

Το 45λεπτο της Honda
Το 45λεπτο της Honda
Το 45λεπτο της Honda
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×