Ο Τζιοβινάτσι στη Sauber για το 2019

Συμπληρώθηκε το δίδυμο των οδηγών αγώνων στη Sauber για τη νέα σεζόν, καθώς σήμερα (25/9) η ομάδα της Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε ότι ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι θα είναι «πιλότος» της από το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος Ιταλός θα «τρέχει» στη Sauber μαζί με τον Φινλανδό Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος αποχωρεί στα τέλη της χρονιάς από τη Ferrari, έχοντας υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζιοβινάτσι δεν είναι... άγνωστος στη Sauber, καθώς πέρυσι οδήγησε το μονοθέσιο της ομάδας στα πρώτα δύο γκραν πρι του 2017 (σ.σ. Αυστραλία και Κίνα), αντικαθιστώντας τον (τραυματία) Γερμανό Πασκάλ Βερλάιν. Παράλληλα, ο Ιταλός είναι οδηγός δοκιμών της Ferrari, η οποία παρέχει μονάδες ισχύος στη Sauber, οπότε μπορεί να... διορίσει έναν «πιλότο» της μέσω της συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά και των δεσμών που έχει με την Alfa Romeo. Η Ferrari «έστειλε» για το 2018 στη Sauber τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος είναι «προϊόν» της ακαδημίας νεαρών οδηγών της ιταλικής ομάδας.

Η ανακοίνωση του Τζιοβινάτσι από τη Sauber αφήνει τον Σουηδό Μάρκους Έρικσον χωρίς θέση οδηγού αγώνων στη Φόρμουλα Ένα για το 2019, ενώ η ελβετική ομάδα θα έχει εντελώς νέο δίδυμο «πιλότων» τη νέα σεζόν, καθώς ο Λεκλέρκ πήρε... προαγωγή για τη Ferrari, όπου αντικατέστησε τον Ραϊκόνεν.

Ο Έρικσον εντάχθηκε στο δυναμικό της Sauber ως οδηγός αγώνων το 2015, προερχόμενος από την Caterham, ωστόσο δεν θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα. Και αυτό γιατί η Sauber ανακοίνωσε ότι ο 28χρονος Σουηδός θα συνεχίσει, στο ρόλο του «τρίτου οδηγού και πρεσβευτή του brand», πλάι στους Ραϊκόνεν και Τζιοβινάτσι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×