Καϊμακόγλου: «Να τα δώσουμε όλα!»

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ικάρου Καλλιθέας στο κλειστό του ΟΑΚΑ για το ελληνικό πρωτάθλημα και την Πέμπτη υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Κώστα Καϊμακόγλου να τονίζει πως η ομάδα πρέπει να τα δώσει όλα στο συγκεκριμένο ματς.

Ο διεθνής φόργουορντ μέσω του blog που διατηρεί στο paobcblog.gr τόνισε αναλυτικά…

«Γεια σας και πάλι!
Μιλάμε για δεύτερη φορά και μάλλον ήταν όντως… γουρλίδικη η συμμετοχή μου στη συντροφιά σας. Είχαμε μιλήσει πριν από την έναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων και από τότε μετράμε μόνο νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, όπως και το γεγονός ότι η ομάδα αποδίδει πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα. Αν και είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε κάποια πράγματα. Αυτό που είναι δεδομένο και σίγουρο είναι πως όλοι έχουμε εκπλαγεί θετικά από τη δική σας παρουσία στους αγώνες που μπορούσατε να είστε κοντά μας. Στους αγώνες της Ευρωλίγκας δηλαδή. Είναι μεγάλη η βοήθειά σας.

Το συναίσθημα το να βγαίνεις σε ένα άδειο γήπεδο είναι πολύ δυσάρεστο και η αντίθεση που βιώσαμε ήταν πολύ έντονη για μία ακόμη φορά. Σε περίπου 40 ώρες από την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα γήπεδο όπου ήταν έντονη η παρουσία σας, αναγκαστήκαμε να βγούμε από τα αποδυτήρια στο γήπεδο και να παίξουμε μπροστά σε άδεια καθίσματα. Είναι δύσκολο και χρειάζεται δύναμη και κίνητρο για να βγεις να παίξεις, να συνηθίσεις τα νέα δεδομένα… Ευτυχώς η ομάδα αυτή έχει παίκτες με σωστό χαρακτήρα οι οποίοι καταλαβαίνουν και μπορούν να αποδώσουν όπως πρέπει, αλλά και προπονητές που ξέρουν να διαχειρίζονται το υλικό και να προετοιμάζουν και ψυχολογικά την ομάδα να αγωνιστεί είτε με κόσμο, είτε χωρίς.

Προσωπικά, μου άρεσε πάρα πολύ που είδα κόσμο του Παναθηναϊκού και εκτός Ελλάδας, όταν αγωνιστήκαμε στην Κροατία. Έβλεπες σημαίες της ομάδας, κασκώλ, άκουγες… Ήταν μια κίνηση διαφορετική, η οποία στα μάτια μας είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία, γνωρίζοντας πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη χώρα γενικότερα. Ελπίζω να τους ευχαριστήσαμε τουλάχιστον με την απόδοσή μας στο παρκέ. Θα προσθέσω και κάτι ακόμη: Μου άρεσε που είδα από κοντά και γνώρισα έναν σημαντικό για την ομάδα παίκτη, έναν σημαντικό παίκτη γενικότερα, τον Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Τα θετικά υπάρχουν είτε έρχονται από το παιχνίδι το ίδιο, είτε από την εξέδρα. Εύχομαι να συνεχίσουμε μαζί από εδώ και πέρα στους αγώνες, καθώς έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Και αυτή και την επόμενη εβδομάδα μας περιμένουν δυνατά παιχνίδια και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα, να κάνουμε ότι μας ζητήσουν οι προπονητές μας, αρχής γενομένης από την Πέμπτη. Μας περιμένει το δυνατότερο παιχνίδι που έχουμε δώσει ως τώρα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έχει ενδυναμωθεί, προσθέτοντας στο ρόστερ της και παίκτες από το ΝΒΑ. Από σήμερα θα αναλύσουμε την ομάδα, θα δούμε που υστερεί, θα μας πουν οι προπονητές τι πρέπει να κάνουμε και αυτά θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε…

Όντας στη δεύτερη χρονιά μου στον Παναθηναϊκό ξέρω και καταλαβαίνω καλύτερα πώς λειτουργούν κάποια πράγματα. Είναι πιο ξεκάθαρα για μένα. Κι εγώ κι άλλοι παίκτες που ήρθαμε πέρυσι, γνωρίζουμε πιο πολλά για την ομάδα, τη νοοτροπία, τη φιλοσοφία της και είμαστε πιο έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις. Όλοι μας βοηθούν και είναι κάτι που παίζει ρόλο. Όπως είναι σημαντικό και το ότι οι νέοι παίκτες δείχνουν ότι σιγά-σιγά προσαρμόζονται κι αυτοί. Και φυσικά το ότι η ομάδα νικά… Είναι κάτι που τονώνει την ψυχολογία όλων. Αν συνεχίσουμε με νίκες στα δυνατά παιχνίδια που έρχονται θα είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα πιστέψουμε ακόμη περισσότερο εμείς οι ίδιοι στις δυνατότητές μας και στο τι μπορούμε να πετύχουμε και φέτος…

Αυτά για την ώρα… Σας περιμένουμε την Πέμπτη, περιμένουμε να είστε κοντά μας για μία ακόμη φορά… Μέχρι τότε, να είστε καλά!

Kαι σίγουρα το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα νικά και τονώνει την ψυχολογία μας και μετά τα δύσκολα παιχνίδι που έρχονται αν κάνουμε κάποιες νίκες σημαντικό να πιστέψουμε».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×