Πανάκας: «Ολοένα και καλύτερα ο ΠΑΟΚ»

Σε αγωνιστική άνοδο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, που παιχνίδι το παιχνίδι θα εμφανίζεται βελτιωμένος, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πανάκα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Sport 103 για την κατάσταση της ομάδας, τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και τους φιλάθλους. Δεν παρέλειψε δε, να ζητήσει τη στήριξή τους στο σημερινό (22/11, 19.45) αγώνα με τη Σολέ, για τη 2η αγωνιστική του Eurocup. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Κάθε ημέρα και καλύτερα είναι ο ΠΑΟΚ. Έτσι όπως έχει γίνει η ζωή, τίποτα δεν είναι εύκολο. Έτσι είναι και η κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, μία ήττα κάνεις και απογοητεύονται οι πάντες. Όλοι παίζουν κάτω από πίεση και η ομάδα χρειάζεται χρόνο, για να αντεπεξέλθουν όλοι».

Για τους νέους παίκτες: «Σίγουρα, τα καινούρια παιδιά που μπήκαν στην ομάδα θέλουν χρόνο. Να βρουν τους ρόλους τους μέσα στην ομάδα, να ταιριάξουν μεταξύ τους. Αυτό δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Είναι όλοι τους καλοί παίκτες. Όσο περνάει ο καιρός θα είναι όλοι καλύτεροι. Μπορεί η ομάδα να κουράζεται και από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όμως αυτό βοηθάει να δεθεί η ομάδα».

Για το παιχνίδι με τη Σολέ: «Οι παίκτες δεν νομίζω ότι έχουν την Ευρώπη σε δεύτερη μοίρα, κάτι που μπορεί να το έχουμε σκεφτεί εμείς. Οι ξένοι παίκτες ιδίως έχουν στο μυαλό τους να κάνουν καλή ευρωπαϊκή πορεία, για να τους δει κάποια μεγάλη ομάδα. Πιστεύω θα πάμε καλά στο Eurocup, παρά τη δυσκολία του ομίλου».

Για τους φιλάθλους: «Η ομάδα στα πρώτα παιχνίδια έκανε αρνητικά αποτελέσματα και ο κόσμος μούδιασε. Από την άλλη, ΠΑΟΚ είμαστε, θέλουμε τις νίκες, χρειαζόμαστε τον κόσμο και ευελπιστούμε να μας βοηθήσει στο σημερινό (22/11) παιχνίδι με τη Σολέ. Αν ο κόσμος έρθει στο γήπεδο, καταλαβαίνουμε όλοι τη δύναμή μας. Αν το «Παλατάκι» είναι παγωμένο, θα είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα. Βάλαμε 10 ευρώ γενική είσοδο, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι».

Για τα οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ: «Πρέπει ο κόσμος να ξέρει ότι είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου. Κατά βάση είμαστε οπαδοί. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την ομάδα να βγει μπροστά. Χωρίς τις οικονομικές ενισχύσεις δεν μπορεί η ομάδα να πάει μπροστά. Η οικονομική δυσπραγία μας δυσκολεύει πολύ, ακόμη και τα τηλεοπτικά, ο ΟΠΑΠ και άλλοι χορηγοί. Η ομάδα για να βγάλει τη σεζόν χρειάζεται πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ και για παλιά χρέη που πρέπει να πληρωθούν φέτος».

Για το θέμα Γκαγκαλούδη: «Η πλευρά Γκαγκαλούδη είναι ανένδοτη, λέει τα δικά της και τονίζει ότι όταν έρθει η στιγμή θα κάνουν κίνηση να ρίξουν την ομάδα. Δεν έχει βρεθεί σημείο επαφής. Από την επιταγή που είχαμε να του δώσουμε, θα του τα δώσουμε μετρητά. Ενώ ο Γιάννης περίμενε πέντε χρονιά, τώρα δεν μπορεί να περιμένει ένα μήνα. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε απέναντι σε όλους. Δεν είναι τεράστιο το ποσό του Γκαγκαλούδη, όμως δεν είναι το μόνο ποσό που οφείλουμε, πρέπει να δώσουμε και αλλού. Δεν το πιστεύω ότι ο Γκαγκαλούδης θέλει να κάνει τέτοιο κακό στην ομάδα. Ελπίζω στο τέλος να επικρατήσει η λογική και να βρεθεί η χρυσή τομή».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Το αγωνιστικό είναι ένα θέμα που η διοίκηση δεν μπορεί να πάρει απόφαση. Αυτό θα το κρίνει το προπονητικό τιμ. Δεν είναι μόνο να γίνει η αλλαγή του Αντριουσκεβίτσιους επειδή το ζητάει ο κόσμος, πρέπει να βρούμε έναν αντάξιο. Δεν μπορούμε να του λύσουμε το συμβόλαιο, καθώς πρέπει πρώτα να δούμε πόσο θα μας κοστίσει. Αν ο παίκτης δεν θέλει να φύγει, δεν μπορούμε να τον διώξουμε, καθώς δεν έχουμε τα οικονομικά να πληρώσουμε δύο παίκτες και να παίζει ένας. Λάθη του παρελθόντος δεν θα ξανακάνουμε».

Για την προσπάθεια της διοίκησης: «Να ξέρει ο κόσμος ότι η διοίκησή μας παλεύει για το καλό της ομάδας. Τα χρήματα δεν είναι πολλά και προσπαθούμε να κλείσουμε τις τρύπες, και τωρινές και του παρελθόντος, πάντα υπό την πίεση του αγωνιστικού. Μπορεί να υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, όμως δεν αφήνουμε την ομάδα να καταρρεύσει. Θέλουμε να βρίσκεται στην επιφάνεια».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×