Λόγκαν: «Είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ντέιβιντ Λόγκαν υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια και ο ίδιος τόνισε ότι είναι χαρούμενος που είναι μέλος των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού μίλησε στο επίσημο πρόγραμμα του παιχνιδιού με την ΚΚ Ζάγκρεμπ στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (30/11) και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο κλίμα που έχει συναντήσει στο «τριφύλλι». Ο Ντέιβιντ Λόγκαν υποστήριξε πως πέτυχε έναν από τους στόχους της καριέρας του, που ήταν να αγωνιστεί στο «τριφύλλι», και δήλωσε χαρούμενος που ανήκει στους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ντέιβιντ Λόγκαν

«Είναι μια ομάδα που έχει τόσο μεγάλο πρεστίζ, μια ομάδα νικήτρια και προσπαθώ να βρω τη θέση μου σε αυτήν ως παίκτης. Ήθελα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό και χαίρομαι που τα κατάφερα… Και που τα πράγματα είναι όπως τα περίμενα και πριν φορέσω τη φανέλα της ομάδας. Αγωνιστικά στοχεύει ψηλά και το ξέρουμε όλοι, αλλά είναι όπως μου τα έλεγαν και εξωαγωνιστικά. Είναι σαν οικογένεια όντως. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα μέσω κι έξω από το γήπεδο είναι εκπληκτική. Είμαστε μαζί στους αγώνες, στις προπονήσεις, αλλά βγαίνουμε και μαζί, παρέα. Είναι όπως μου είχαν πει όλοι ότι θα ήταν».

Η παρουσία του Μάικ Μπατίστ σε έχει βοηθήσει;

«Πάρα πολύ! Είναι σαν πατέρας… Για Έλληνες και ξένους. Είναι εκεί για όλους μας. Είναι εδώ τόσο πολύ καιρό που ξέρει τι συμβαίνει, ξέρει τι πρέπει να κάνει ο καθένας, πώς να μας συμβουλεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σίγουρα μας βοηθά όλους πολύ!»

Είχες κάνει λόγο και για τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ήταν αυτό που έζησες, αυτό που περίμενες;

«Ναι… Ήταν εκπληκτικά… Πραγματικά μοναδική ατμόσφαιρα. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατά. Είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα, τα οποία μας στοίχισαν, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά, αλλά η νίκη είναι νίκη κι αυτό μετράει. Η παρουσία του κόσμου, τόσου κόσμου, που δεν σταματά να φωνάζει, να σε παρακινεί είναι μεγάλο κίνητρο. Σίγουρα, τέτοιο σε τέτοιο παιχνίδι δεν είχα ξαναπαίξει. Έχω βρεθεί σε μεγάλους αγώνες στην καριέρα μου, αλλά σίγουρα αυτό ήταν κάτι διαφορετικό και η ατμόσφαιρα την οποία εγώ βίωσα είναι ιδανική για να παίξεις».

Ο Παναθηναϊκός προχωρά στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη έχει ήδη κάνει δύο ήττες. Πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεάσουν αυτές οι δύο απώλειες;

«Όχι… Δεν το πιστεύω… Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Επίσης, στους δύο αγώνες που είχαμε αρνητικά αποτελέσματα δεν είναι ότι χάσαμε με διαφορά, ή ότι χάναμε από την αρχή. Και οι δύο κρίθηκαν ίσως σε μια κατοχή. Όχι ότι αυτό δεν μας προβληματίζει. Θα πρέπει να το δούμε όμως κι αυτό. Μπορεί να εξαρτάται από ένα σουτ, ένα λάθος. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό βαθμολογικά το γεγονός, γιατί είναι ακόμη νωρίς στην αγωνιστική περίοδο. Μια ήττα πάντα στοιχίζει, αλλά μπορούμε να βγούμε καλύτεροι και πιο ώριμοι από αυτές για τη συνέχεια, για το Top16 και τα πλέι οφ, οπότε γίνονται και τα καθοριστικά για την πορεία στην Ευρωλίγκα παιχνίδια».

Επιστρέψατε στις νίκες στη Μάλαγα και τώρα επιστρέφετε και στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΚΚ Ζάγκρεμπ, μια ομάδα την οποία νικήσατε με σχετική ευκολία εκτός έδρας.

«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Προσωπικά δεν θεωρώ κανένα εύκολο παιχνίδι. Επίσης από όσο ξέρω δεν θα έχει ακριβώς την ίδια σύνθεση η ομάδα με αυτή που είχε στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Σίγουρα, ο αγώνας στην Κροατία ήταν ο ευκολότερος για εμάς μέχρι τώρα, αλλά δεν θα το αφήσουμε αυτό να μας παραπλανήσει».

Τι είναι αυτό που κάνει καλύτερα ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα και τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσει;

«Το καλύτερο είναι η κυκλοφορία της μπάλας. Πασάρουμε την μπάλα αρκετά καλά και είμαστε από τις πρώτες ομάδες στα κλεψίματα, οπότε θα πρέπει να προσέξουμε λίγο περισσότερο στην άμυνα και να δούμε λίγο κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις περιστροφές για να γίνουμε καλύτεροι».

Η ζωή στην Αθήνα;

«Μ’ αρέσει πολύ και σίγουρα είναι ευκολότερο να ζεις εδώ σε σχέση με άλλες πόλεις, γιατί όλοι μιλούν αγγλικά. Αυτό κάνει τη ζωή σου πολύ ευκολότερη όταν πηγαίνεις για παράδειγμα στα μαγαζιά, στο μανάβικο, ή σε ένα εστιατόριο γιατί μπορείς να παραγγείλεις χωρίς προβλήματα… Δεν είναι και το μοναδικό καλό πάντως…»

Σ’ αναγνωρίζουν στο δρόμο, σου μιλάνε φίλοι της ομάδας;

«Ναι… (γελάει) Μας αναγνωρίζουν, μας λένε καλά λόγια και σίγουρα κι αυτό είναι κάτι που κάνει τα πράγματα καλύτερα».

Υπάρχει ένας αγώνας στην καριέρα σου που θυμάσαι περισσότερο;

«Χμμμ…. Αρκετοί…. Ίσως ο αγώνας με την Πρόκομ απέναντι στον Ολυμπιακό την περίοδο 2009-10… Είχαμε νικήσει στον τρίτο αγώνα, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο μαχητικοί στον τέταρτο αγώνα, αλλά ηττηθήκαμε. Αν είχαμε νικήσει και είχαμε οδηγήσει σε πέμπτο αγώνα.. Αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Είμαι σίγουρος ότι θα έχω πολλά παιχνίδια να θυμάμαι παίζοντας για τον Παναθηναϊκό!»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×