«Διπλό» στο Αλεξάνδρειο με ανατροπή ο Πανιώνιος

Τη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα του και τρίτη σερί γνώρισε ο Άρης στο Αλεξάνδρειο από τον Πανιώνιο, με 69-63.

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Α1, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, παρότι βρέθηκαν να προηγούνται με διψήφια διαφορά πόντων στο πρώτο μέρος. Οι Νεοσμυρνιώτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στην επανάληψη και πήραν σπουδαίο «διπλό», επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική άνοδό τους. «Κλειδί» της επικράτησης για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν η απόδοσή του στην άμυνα στην επανάληψη.

Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν διαβασμένοι στον αμυντικό τομέα και περιορίζοντας τα ατού του Πανιωνίου κατάφεραν να πάρουν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τα ηνία στο σκορ. Με τους Ταπούτο και Ντέιβις να οδηγούν στο σκοράρισμα, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έκλεισε προηγούμενο το πρώτο δεκάλεπτο (16-9), με τους φιλοξενούμενους να ασφυκτιούν να βρουν διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν χαρακτηριστικά άστοχοι από τη γραμμή των 6,75 μέτρων (0/4), γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και διατήρησαν την πρωτοπορία (23-14).

Η εικόνα του αγώνα όχι απλώς δεν άλλαξε στη συνέχεια και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ίσα ίσα που έγινε ακόμη χειρότερη για τους φιλοξενούμενους. Με το Δημήτρη Βεργίνη να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, ο Άρης ανέβασε κι άλλο τη διαφορά στο σκορ (32-19 στο 19’), για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο +10 (34-24).

Ανατροπή σκηνικού είχαμε επανάληψη. Ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση και τα κατάφερε με πρωταγωνιστή το Μάριο Μπατή (11π.). Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσε σε 38-37, τρέχοντας σερί 13-4 και βγάζοντας με την άμυνά του εκτός ρυθμού τους Θεσσαλονικείς. Με τους Κις, Γιάνκοβιτς και Ντίμπλερ να προσφέρουν λύσεις στο σκοράρισμα, οι φιλοξενούμενοι όχι απλώς γύρισαν το ματς, αλλά ένα λεπτό πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου ξέφυγαν στο +4 (42-46), με τους γηπεδούχους να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν! Έχοντας δεχθεί μόλις δέκα πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και με 7/14 τρίποντα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης προηγήθηκε με 51-44 στο 30ό λεπτό, «χτίζοντας» τις βάσεις τη νίκη.

Στηριζόμενος στην τριάδα των Ταπούτου, Ντέιβις και Βεργίνη, ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει στην τέταρτη περίοδο, αλλά οι παίκτες του Πανιωνίου κατάφεραν να βρουν τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, διατηρώντας σταθερά την πρωτοπορία (49-54). Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν ολοένα και περισσότερες δυσκολίες, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Νεοσμυρνιώτες και πέντε λεπτά πριν από το φινάλε ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στους δέκα πόντους (49-59), δείχνοντας την τάση να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν τα παράτησε, προσπάθησε να ανατρέψει το σκηνικό μείωσε σε 61-56, αλλά μέχρι εκεί. Στο τελευταίο λεπτό οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν ψύχραιμοι και έφυγαν από το Αλεξάνδρειο με το ροζ φύλλο.

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Δεσλής
Δεκάλεπτα: 16-9, 34-24, 44-51, 63-69.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυροειδής, Κεϊρούς 1, Ταπούτος 19 (2), Τσαϊρέλης 2, Ντέιβις 11, Κρούσιτς 4, Μποχωρίδης, Μπόγρης 4, Μόλντροου 2, Βεργίνης 20.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος, Κις 17 (2), Αθανασούλας 2, Στίβεσον 5, Ντίμπλερ 12 (2), Μπατής 13 (2), Γιάνκοβιτς 9 (2), Καββαδάς 4, Σαρικόπουλος, Νάτζφεϊ, Μπόισα 4, Παραγυιός 3.

{coveritlive}74de590d36{/coveritlive}

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×