«Δεν είμαστε πρόβατο επί σφαγή»

Η κόντρα ανάμεσα στον Πανελλήνιο και την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας συνεχίζεται, με ανταλλαγή ανακοινώσεων.

Μετά την ΚΕΔ, που ισχυρίστηκε πως οι διαιτητές κληρώνονται, ο σύλλογος των «Ολυμπιονικών» εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι διαιτητές στην αναμέτρησή του με τον Ίκαρο ορίστηκαν. Οι άνθρωποι του Πανελληνίου, μιλώντας με πολύ σκληρά λόγια, κατηγορούν την ΚΕΔ πως «έχει κάνει το ψέμα μέρος της καθημερινότητας και της διαδικασίας της», ξεκαθαρίζουν πως ο διαιτητής Γιώργος Τανατζής «δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Λαμία, γιατί απλά δεν τον εμπιστευόμαστε, όχι ως προς τις ικανότητές του, αλλά ως προς τις προθέσεις του», ενώ τα βάζουν και με τον σύλλογο της Καλλιθέας, χαρακτηρίζοντας τη δική του ανακοίνωση «μανιφέστο».

Η ανακοίνωση:

«Επειδή η εξυγίανση και η ηθική που μερικοί επαγγέλλονται στις ημέρες μας κοντεύει να ταυτισθεί με την έννοια της υποκρισίας, κρίνουμε σκόπιμο να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

1. Το χειρότερο για την ΚΕΔ δεν είναι ότι αγνοεί με τον πλέον υποτιμητικό τρόπο τις ομάδες, που εντέλει της δίνουν και λόγο ύπαρξης, αλλά ότι έχει κάνει το ψέμα μέρος της καθημερινότητας και της διαδικασίας της. Για την αποκατάσταση της αλήθειας: ο κ. Τανατζής ουδέποτε κληρώθηκε για τον αγώνα Πανελλήνιος - Ίκαρος. Κληρώθηκαν μόνον οι πρώτοι διαιτητές των αγώνων Ηλυσιακός - ΑΕΚ και Περιστέρι - Άρης. Όλοι οι υπόλοιποι “τοποθετήθηκαν” ή ορίστηκαν με βάση τα “κιτάπια” του επικεφαλής της ΚΕΔ.

2. Αν η άρνηση του Πανελληνίου να πάει ως “πρόβατο επί σφαγή” στον αγώνα του Σαββάτου επειδή έτσι θέλει η παρέα του κ. Στέλιου, αποτελεί λόγο αντιπαράθεσης με τον Ίκαρο, αυτό εμπίπτει αποκλειστικά και μόνον στην ευαισθησία των ιθυνόντων του. Με όποια ομάδα και να παίζαμε, την ίδια θέση θα παίρναμε μετά τις διαιτησίες του Τανατζή στους αγώνες Πανελλήνιος - Άρης και Ίκαρος - Πανελλήνιος. Ο Πανελλήνιος ουδέποτε αναφέρθηκε στον Ίκαρο...

3. Αποτελεί “ανέκδοτο παλαιάς κοπής” η προσπάθεια μετάφρασης της θέσης μας για τον εν λόγω διαιτητή ως προσπάθεια επηρεασμού της διαιτησίας του αγώνα. Επειδή, λοιπόν, δεν έγινε κατανοητό το ξαναλέμε με σαφήνεια: ο κ. Τανατζής ΔΕΝ είναι ευπρόσδεκτος στη Λαμία, γιατί απλά δεν τον εμπιστευόμαστε, όχι ως προς τις ικανότητές του, αλλά ως προς τις προθέσεις του. Γι αυτό και με επίσημο έγγραφο καλέσαμε την ΚΕΔ να τον αντικαταστήσει... Είναι προφανές σήμερα ότι ουδείς εκ των δύο προαναφερομένων διαθέτει ίχνος αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας... Η προσπάθεια επιβολής του κ. Τανατζή από την ΚΕΔ ασφαλώς και πρώτα απ όλα δικαιώνει τις απόψεις μας.

4. Αν υπάρχει κάτι που προσπαθεί να υποδηλώσει σχέσεις και συνιστά έμμεση προσπάθεια ευρύτερου μηνύματος κι επηρεασμού, αυτό είναι το “μανιφέστο” που εξέδωσε σήμερα ο Ίκαρος: Είμαστε και με την ΕΟΚ, και με τον Βασιλακόπουλο, και με τον ΕΣΑΚΕ, και με τον Οικονομίδη, και με την ΚΕΔ, και με τον Συμεωνίδη, και με τη Μεσογειακή και με την Ελληνική Λίγκα, και με τον...αστυφύλαξ και με τον...χωροφύλαξ. Μπράβο σας… Κι εμείς με όλους είμαστε και από πολλά χρόνια πριν, αλλά όταν το σπορ “καπελώνεται” από τη σκοπιμότητα μερικών προσώπων δεν έχουμε μάθει να σιωπούμε.

5. Εφόσον ο Ίκαρος “κόπτεται” για το μπάσκετ και την ποιότητα του πρωταθλήματος κι επεξεργάζεται σχέδια σωτηρίας του, αλήθεια, γιατί επέμεινε ο μεθαυριανός αγώνας να γίνει στις 19.00; Για να συμπέσει πάνω στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και να μην πάει...κανείς στο γήπεδο; Για να περάσει το ματς στα "ψιλά" και αζήτητα"; Για να παίξει σε άδειο γήπεδο, εξυπηρετώντας το στενό αγωνιστικό του συμφέρον; Για να μπορούν να δράσουν κάποιοι, όπως έγινε στον αγώνα του πρώτου γύρου;

Από αυτόκλητους υπερασπιστές γεμίσαμε στην Ελλάδα, για αυτό τώρα μοναδική διέξοδος είναι όντως μόνον μια διεθνής λίγκα (Και ο Πανελλήνιος υπέρ της Μεσογειακής Λίγκας έχει τοποθετηθεί). Για να καταλάβουν όσοι “το παίζουν”... βλαχοδήμαρχοι, ότι το μπάσκετ δεν...παρκάρεται μέσα στο προσωπικό τους περιβάλλον και δίκτυο επαφών και συμφερόντων».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×