Η μεγάλη χορηγία του ΠΑΟΚ και η ομάδα από τα διαρκείας

Μεγάλη χορηγία που προέρχεται από εταιρείες του ομίλου Κοντομηνά, ανακοίνωσαν στη συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, οι Μπάνε Πρέλεβιτς και Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Παράλληλα, ανέφεραν πως τα έσοδα από τα διαρκείας του «Δικεφάλου του Βορρά» θα πάνε όλα για τη δημιουργία ομάδας.

«Όταν είχαμε αναλάβει τη διοίκηση πριν ένα χρόνο είχαμε κάποιες σκέψεις για το αν θα συζητήσουμε πραγματικά γεγονότα ή τα παραμύθια που θέλει ο κόσμος. Έχουμε ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο της πραγματικότητας, που μας έχει φέρει στη διάρκεια της χρονιάς, δύσκολες στιγμές με προσωπικό κόστος. Είμαστε ευχαριστημένοι όμως, γιατί έχουμε αποδείξει ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όσους είχαν υπομονή, πρόθεση μας είναι να τους τακτοποιήσουμε όλους. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ότι παράλληλα με την εξυγίανση, αρκετός κόσμος δε δέχεται ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι πρωταγωνιστής αγωνιστικά. Δεν το δεχόμαστε ούτε εμείς, αφού στόχος είναι να είμαστε πρωταγωνιστές. Εφόσον βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο, καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και αλλάξουν κάποια πράγματα στο μπάσκετ, θα φτάσουμε εκεί που πρέπει. Είμαστε σε καλό δρόμο, είναι δύσκολος, αλλά φαίνεται ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μπάνε Πρέλεβιτς για να προσθέσει:

«Είμαστε ευχαριστημένοι που υπάρχει κατανόηση από το αγωνιστικό τμήμα και τους εργαζόμενους της ομάδας, γιατί όλοι δουλεύουν για την εξυγίανση. Σε κάθε συναλλαγή, αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα της ομάδας, Για να φτάσει όμως η ομάδα να πρωταγωνιστεί πάλι, χωρίς οικονομικές δυσκολίες, καμία διοίκηση Πρωτοδικείου δε μπορεί να είναι μόνη της. Χρειάζεται συλλογική συνείδηση. Πιστεύουμε ότι το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, να βαδίζουμε σε ένα στόχο οικονομικής εξυγίανσης και μετά σε οικονομική ανάταξη».

Για τους λόγους των περσινών αλλαγών: «Το μόνο που δεν είναι σταθερό είναι τα έσοδα. Και το μόνο που είναι σταθερό είναι έξοδα. Εχουμε τηλεοπτικά, αλλά ξέρουμε πότε θα τα πάρουμε. Ο προγραμματισμός γίνεται βάσει εμπειρίας και στόχων. Αν ξεκινήσουμε να μιλάμε Αύγουστο για το τηλεοπτικό και πάρουμε πρώτη δόση Φεβρουάριο του 2013, σε μία διοίκηση Πρωτοδικείου αυτό είναι βασικό. Πέρσι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους των αλλαγών».
Για τις χορηγίες της επόμενης σεζόν: «Στάνταρ δεν υπάρχει τίποτα. Η μία συμφωνία που ανακοινώσαμε τώρα και η σύμβαση του ΕΣΑΚΕ με τον ΟΠΑΠ. Στάνταρ είναι και κάποιοι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που βοηθάνε».
Για την εξυγίανση και τις υποχρεώσεις: «Το πρώτο που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, είναι ότι έχουμε προλάβει τα επικίνδυνα. Ξεκινώντας από πέρσι την εξυγίανση της ομάδας, βάζοντας την στο άρθρο 99. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι νόμοι και οι κανονισμοί εφαρμόζονται και είναι πιο σκληροί. Υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να πληρώνονται».

Για το άνοιγμα στον κόσμο για τα εισιτήρια διαρκείας: «Οση περισσότερη κατανόηση υπάρχει από τον κόσμο, τόσο καλύτερη ομάδα θα έχουμε. Τα έσοδα από τα διαρκείας θα πάνε αποκλειστικά στους παίκτες. Κοιτάμε πως θα κάνουμε την ομάδα καλύτερη».

Για την απουσία του Νίκου Σταυρόπουλου από το πάνελ και τα νέα μέλη του Δ.Σ.: «Ο Νίκος είναι σε διακοπές, μέχρι χθες ήταν εδώ, η σημερινή συνέντευξη Τύπου δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό. Για τους καινούργιους ανθρώπους στο Δ.Σ, η πόρτα είναι ανοικτή, εμεις είμαστε εδώ, για όλους».

Γαλατσόπουλος: «Μεγάλη χορηγία από τον όμιλο Κοντομηνά»

Μετά από έναν οικονομικό απολογισμό της περσινής χρήσης ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ανακοίνωσε τη χορηγία από την ασφαλιστική εταιρεία «Prime Insurance» αλλά και τα «Village Cinemas», εταιρείες συμφερόντων του ομίλου Κοντομηνά.

«Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τον ΠΑΟΚ, το οποίο τρέχει εδώ και 20 μέρες και είμαστε στην ευχάριστη θέση με τον Μπάνε, να σας ανακοινώσουμε ότι ο μεγάλος χορηγός για την περίοδο 2012-2013 θα είναι η ασφαλιστική Prime Insurance, τα Village Cinemas του ομίλου Κοντομηνά, που ανήκει και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Θα είναι ο μέγας χορηγός. Είναι τεράστια επιτυχία για τον ΠΑΟΚ. Εγινε ένας μεγάλος αγώνας επί 20 μέρες και νομίζω πετύχαμε το καλύτερο, να υπάρχουν χορηγοί αυτές οι δύο εταιρείες του ομίλου Κοντομηνά και για αυτό το θέμα θα γίνει ειδική παρουσίαση και μέσα από αυτήν την κίνηση θα βοηθηθεί πάρα πολύ η ομάδα. Η συζήτηση και η συμφωνία αφορά τη χορηγία και μόνο και όχι τηλεοπτικά δικαιώματα. Γνωρίζετε ότι ο ΠΑΟΚ έχει υποχρεώσεις που πρέπει να πληρώσει, τις ρυθμίσεις, το άρθρο 99 και διακανονισμούς. Φυσικά ξέρετε ότι πρέπει να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα και αυτή η χορηγία είναι κάτι που μας βοηθάει πολύ», είπε ο κ. Γαλατσόπουλος για τη νέα χορηγία.

Για τα έσοδα από τα διαρκείας: «Σε αυτό θα δώσουμε μεγάλη βάση στο μάρκετινγκ. Για να συμπληρώσω αυτό που είπε ο Μπάνε, επειδή πραγματικά τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει να του λες συνεχώς για τα παλιά χρέη, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα και θέλουμε όλα τα έσοδα από τα διαρκείας να πάνε στην ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει όλο αυτό που αναλύουμε, ο κόσμος να στηρίξει και με τα χρήματά του να γίνει η ομάδα. Τα υπόλοιπα έσοδα, θα πάνε να καλύψουν παλιά χρέη, ρυθμίσεις, εφορία, ΙΚΑ. Είναι και μία πρόκληση αυτό για τον κόσμο. Η απόφαση που έχει παρθεί, είναι για μειωμένες τιμές. Ετσι και αλλιώς είχαμε το πιο φθηνό διαρκείας και ακόμα και αυτό θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Θα υπάρξει ανακοίνωση της ΚΑΕ και επεξήγηση για όλα τα διαρκείας».

Στην πρώτη του τοποθέτηση: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που είναι δίπλα μας, ξεκινώντας από τον φίλαθλο κόσμο, τον Σούλη Μαρκόπουλο, τον Νίκο Σταυρόπουλο, τον Τέλη Ζουρνατζίδη, το σταφ, το τμήμα μάρκετινγκ, γιατί παρά τις δύσκολες συνθήκες, είναι εδώ, βοηθάνε και επειδή γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, όλοι έχουν μπει στο πνεύμα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα της προηγούμενη χρήσης».

Για την περσινή χρήση και τα οικονομικά στοιχεία: «Τα έσοδα από 1/7/2011 ως 30/06/2011 ήταν 1.200..000 ευρώ. Προέρχονται από εισιτήρια και διαρκείας, ΟΠΑΠ, τηλεοπτικό συμβόλαιο και από χορηγίες με εταιρείες και τους 300 του ΠΑΟΚ και ήταν αρκετές εταιρείες. Με βάση τα έσοδα και με τον ΠΑΟΚ, χωρίς χρέος, θα καλυπτόταν τα έξοδα και θα υπήρχε και θετικό πρόσημο».

Ακολούθησαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για να συνεχίσει: «Αν από τη μία αθροίσετε τα λεφτά που πληρώσαμε με αυτά που έχουμε για να πληρώσουμε, θα μπορούσε να έχει και θετικό πρόσημο η χρήση. Όταν μία εταιρεία χρωστάει σε μία εποχή που έχουν αλλάξει τα δεδομένα, εμείς διαθέσαμε το ποσό για να πληρώσουμε τα παλιά χρέη, να αρχίσει να αποκτά αξιοπιστία η ΚΑΕ προς όλους και κυρίως να είμαστε συνεπείς με το Δημόσιο, για να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα, γνωρίζετε ότι η πρώτη κίνηση πέρσι, ήταν να ρυθμίσουμε στην εφορία και στο ΙΚΑ, ένα ποσό που είναι 445.000 ευρώ και φυσικά αυτό το νούμερο προκύπτει από χαρτιά εφορίας και ΙΚΑ και όχι από το δικό μου στόμα. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να συνεχίσουμε αυτήν την εξυγίανση, γιατί είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ρίξει φως. Έχοντας πετύχει και την ανανέωση του σταφ τα προηγούμενα χρόνια και είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό με προοπτική πενταετίας, με τον Μπάνε πρόεδρο, τον Σούλη Μαρκόπουλο, τον Νίκο Σταυρόπουλο υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να κάνουμε μία καλή ομάδα την επόμενη χρονιά. Πέρα από τη δική μας όρεξη και διάθεση, το απαραίτητο συστατικό είναι η βοήθεια του κόσμου, για να είναι δίπλα. Υπάρχει φως που μπορούμε να δούμε γιατί έχουμε βάλει τις βάσεις. Η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια. Κανένας δεν έχει κάποια αμοιβή στη διοίκηση, και αφιερώνουμε πολλές ώρες για να επιτευχθεί η εξυγίανση και να κάνουμε μία ομάδα που θα αρέσει και σε εμάς και στον κόσμο».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×