Παπαθεοδώρου: «Το «πρέπει» της νίκης με Απόλλωνα Πατρών»

Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην είναι σημαντικό για την Κηφισιά, στο πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, σύμφωνα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Η ΑΕΝΚ θα παίξει αύριο (01/11, 17.00) στο Ζηρίνειο απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, για την 4η αγωνιστική της Α1, με τον προπονητή της να εξηγεί: «Από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι το ίδιο σημαντικά, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιο. Είναι ένα παιχνίδι στο γήπεδό μας και υπάρχει και το «πρέπει» για εμάς για να κερδίσουμε. Αυτό δείχνει και το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για εμάς. Σε κάθε παιχνίδι «κλειδί» είναι η συγκέντρωση με την οποία μπαίνουμε στο γήπεδο. Προερχόμαστε από δύο νίκες και είναι πάρα πολύ σημαντικό να εκτιμήσουμε σωστά το παιχνίδι, γιατί η Πάτρα είναι ομάδα με ποιότητα, με τον ίδιο προπονητή εδώ και χρόνια, που έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και θα είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε πολύ καλά ξεκινώντας από την άμυνά μας. Ο ρυθμός του παιχνιδιού θα παίξει σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει να τρέξουμε το παιχνίδι όταν βγάλουμε καλές άμυνες, να έχουμε φάσεις στο ανοικτό γήπεδο και να έχουμε υπομονή στην επίθεσή μας, ψάχνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή ώστε να αποφύγουμε τις σύνθετες άμυνες που παίζει ο Απόλλωνας».

Ο Παναγιώτης Καυκής, που πήρε το λόγο από την πλευρά των παικτών, δήλωσε: «Πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς εάν θέλουμε να έχουμε συνέχεια στην πολύ καλή πορεία που έχουμε έως τώρα και που έχουμε σαν στόχο. Ο έλεγχος του ρυθμού και τα ριμπάουντ θα είναι τα «κλειδιά», καθώς ο Απόλλωνας θέλει να πηγαίνει σε γρήγορες επιθέσεις στον αιφνιδιασμό ώστε να έχει επιπλέον επιθέσεις. Εάν ελέγξουμε το ρυθμό και δεν τους αφήσουμε περιθώριο να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ τότε θα πάρουμε και τη νίκη». Σε ερώτηση για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, αλλά και το πού θα στηριχθεί η ΑΕΝΚ για να πάρει τη νίκη, απάντησε: «Τα δυνατά τους σημεία είναι ότι έχουν μεγάλα και αθλητικά κορμιά στην περιφέρεια και μπορούν να αλλάξουν σε οποιαδήποτε κατάσταση με τους ψηλούς και να χτυπήσουν και στα μις ματς τα δικά μας και αντίστροφά στην επίθεση αυτοί. Εμείς θα πρέπει για σαράντα λεπτά να παίξουμε δυνατή και καθαρή άμυνα, να ελέγξουμε το ρυθμό και να υπάρχει υπομονή στο παιχνίδι μας».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×