«Επιτύχαμε έναν άθλο»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής χαρακτήρισε «άθλο», την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα από το Μαρούσι και τόνισε ότι πολύ δύσκολα θα επαναληφτεί κάτι ανάλογο με τα σημερινά δεδομένα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του «Τίγρη» στον ραδιοφωνικό «Sentra 103.3»:

Τι έχει μείνει στο μυαλό από την πορεία μέχρι και την κατάκτηση του Κυπέλλου…

«Δεν μου αρέσει να γυρίζω πίσω και  δεν το κάνω συνήθως, προτιμώ να κοιτώ πάντα μπροστά στο μέλλον και τι πρέπει να κάνω. Όμως αυτή είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση γιατί πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα… Μας είχε απασχολήσει πολύ σαν ομάδα τότε και το θυμόμαστε ακόμα. Προσωπικά θυμάμαι  πάρα πολλά πράγματα, όλη τη διαδρομή! Θυμάμαι ότι έριξα μεγαλύτερο βάρος τότε  στην Ευρώπη και τελικά δικαιώθηκα. Έδινα συνεχώς  κίνητρο στους παίκτες μου και τους έκανα να ονειρεύονται. Έτσι τα πράγματα πήγαν καλά και επιτύχαμε ένα άθλο».

Είναι πλέον πολύ δύσκολο για μια ομάδα να κάνει κάτι αντίστοιχο…

«Όντως αυτό ισχύει και τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν. Ήδη όσον αφορά το Μαρούσι  δεν υπάρχει ο κύριος Βωβός που ήταν πάντα στο πλάι της ομάδας και μας  έλυνε πολλά προβλήματα. Δεν έχουμε πια την οικονομική άνεση και με την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην κοινωνία, δύσκολα θα επιτευχτεί ξανά ένας τόσο μεγάλος και δύσκολος στόχος».

Όμως με όρεξη, μεράκι και ταλέντο, όλα μπορούν  να επιτευχθούν…

«Ναι, σίγουρα ας μην ξεχνάμε ότι και τότε ο  προϋπολογισμός της ομάδας ήταν σχετικά μικρός και δεν υπήρχαν μεγάλα ονόματα στο ρόστερ. Όμως οι συνθήκες ήταν άριστες και το κλίμα στην ομάδα φοβερό. Ήμασταν μια οικογένεια και αυτό φαινόταν στο παρκέ. Όλοι υποστήριζαν την ομάδα υπήρχε θετική ενέργεια και χημεία, αυτό είναι δύσκολο να βρεθεί».

Το Μαρούσι τότε είχε αγκαλιαστεί από όλους, και όλοι οι φίλοι του μπάσκετ πανηγύριζαν στις νίκες…

«Ναι είναι αλήθεια ότι το Μαρούσι αγκαλιάστηκε από όλους. Τους φιλάθλους αλλά και τον  αθλητικό κόσμο. Νομίζω ότι αποτέλεσε ένα  παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει κάνεις χωρίς να έχει τεράστιο μπάτζετ. Έδειξε ότι σε όλα τα αθλήματα μπορεί να υπάρχει επιτυχία αν υπάρχει ομοψυχία, καλό κλίμα, μεράκι, ταλέντο και διάθεση για δουλειά. Παίζαμε πολύ όμορφο μπάσκετ, είχαμε και την καλύτερη επίθεση στην Α1 τότε αλλά δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε και στους δυο στόχους…»

Ο κόσμος σας αγαπάει πολύ και σας έχει ταυτίσει στο μυαλό του με το Μαρούσι…

Όντως υπάρχει ταύτιση με την ομάδα και η σχέση με τον κόσμο είναι καρμική… Ο κόσμος με αποθέωνε ακόμα κι σαν αντίπαλο, δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό!

Την φετινή χρονιά κανείς δεν πίστευε ότι το Μαρούσι θα κάνει τέτοια πορεία…

«Από την αρχή πίστευα ότι θα σωθούμε, δεν είχα ενδοιασμούς… Όλοι έμεναν στην επιφάνεια, εγώ ήξερα τους παίκτες και ήξερα ότι μπορούμε! Κάναμε ξέφρενη κούρσα στην αρχή του πρωταθλήματος, μετά όμως δόθηκε η  ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να πάρουν  πολλά χρήματα. Έπαιζαν με πολύ λίγα χρήματα για το Μαρούσι και η διαφορά ήταν τεράστια , δεν μπορούσαμε να τους στερήσουμε αυτή την ευκαιρία. Χάθηκε η χημεία μετά την αποχώρηση τους, αλλάξαμε πρόσωπο ως ομάδα  και μπήκαμε σε μια δοκιμασία. Είμαστε ευχαριστημένοι από
την παρουσία μας στο πρωτάθλημα».

Τέλος όσον αφορά το ντέρμπι των αιωνίων…

«Ολη η Ευρώπη συζητάει για αυτόν τον αγώνα. Μέχρι τη Σιένα, ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή παρουσία και όλα έδειχναν ότι θα είναι η χρονιά απολύτως επιτυχημένη. Μετά τον αποκλεισμό ανατράπηκαν όλα. Δίκαια ή άδικα αμφισβητήθηκαν πολλά πρόσωπα. Ο Ιβκοβιτς δεν άφησε να βγει τίποτα προς τα έξω και η ομάδα συνέχισε να παίζει καλά στην Ελλάδα. Μετά ήρθε το χτύπημα στην Καβάλα, ο Νεστέροβιτς είναι πολύ σημαντικός παίκτης και ας μην ξεχνάμε ότι είναι εκτός και ο  Βασιλόπουλος που είναι παίκτης  κλειδί στην άμυνα. Είναι αδιαμφισβήτητα αβαντάζ η έδρα  και ο Ολυμπιακός πρέπει να το εκμεταλλευτεί, χρειάζεται όμως μεγάλη προσπάθεια.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός εκεί που τον είχαμε ξεγραμμένο, έπαιξε καταπληκτικά στη σειρά με την Μπαρτσελόνα. Εντάσσει σιγά σιγά και  τον Μάριτς στο δυναμικό του  που είναι σημαντικό γιατί είναι  ένας παίκτης συν… Είναι ψυχολογικά ανεβασμένος όμως η  ψυχολογία παίζει ρόλο αλλά δεν κερδίζει.
Η πίεση σίγουρα είναι στον Ολυμπιακό, αφού εκείνος έχει να αποδείξει κάτι παραπάνω αλλά έχει σπουδαίους  παίκτες που έχουν συνηθίσει να παίζουν με αυτές τις συνθήκες».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×