Μαρκόπουλος: «Ηταν από τις πιο δύσκολες εβδομάδες της ζωής μου, δε γίνεται να σπιλώνονται ομάδες και οικογένειες»

Ξέσπασε ο Σούλης Μαρκόπουλος μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, μετά τη νικηφόρα σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ επί του Κόροιβου Αμαλιάδας, για την 25η αγωνιστική της Α1, στο κλειστό της Πυλαίας.

Αιτία, αποτέλεσαν όσα εικάζονταν πριν τη μάχη των δύο ομάδων και τα ερωτηματικά για το πώς θα αντιδρούσε ο «Δικέφαλος» και ο ίδιος, έχοντας ως αντίπαλο προπονητή το γιο του, Χάρη. «Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να πηγαίνει καλά. Ηταν από τις πιο δύσκολες εβδομάδες της καριέρας μου. Πολλά πράγματα λέγονται και δε γίνονται και στιγματίζονται οικογένειες. Σάιτ που έχει αντικείμενο μόνο τον ΠΑΟΚ, έγραφε προ ημερών τι θα κάνει η ομάδα στον αγώνα. Σπιλώνεται ο ΠΑΟΚ, η αντίπαλη ομάδα, οικογένειες και κανείς δε βγήκε να διαμαρτυρηθεί, όσο μικρός και αν είναι αυτός που γράφει, ό,τι γράφει», τόνισε, με ένταση στη φωνή του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Για το ματς ανέφερε πως «Ηταν περίεργο, απέναντι σε μια ομάδα με δυνατή περιφέρεια, την οποία έπρεπε να σταματήσουμε και να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι. Παρότι είπαμε στο ημίχρονο να μη χαλαρώσουμε, δεχτήκαμε πολλούς πόντους στην τρίτη περίοδο. Οι παίκτες, ωστόσο, βρήκαν τους τρόπους, στην πορεία, να επιτεθούν καλά. Συγκεντρωθήκαμε, στοχεύσαμε στις αδυναμίες του Κόροιβου, βρήκαμε λύσεις και πιστεύω φτάσαμε εύκολα στη νίκη».
Εξήγησε, ακόμη, για την αμυντική βελτίωση του ΠΑΟΚ και την αποτελεσματικότερη συγκομιδή του, εσχάτως, στα ριμπάουντ: «Πολλά παίζουν ρόλο σε αυτό. Βοηθά πολύ ο Κλάντον και οι υπόλοιποι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει πως όταν παίξουν άμυνα, μπορούν να κρατήσουν οποιαδήποτε ομάδα χαμηλά στο σκορ. Κάθε τι καινούργιο στην ομάδα, όταν είναι καλό (σ.σ. Κλάντον), τραβάει και τους υπόλοιπους παίκτες».

Ερωτηθείς σχετικά δε θέλησε να απαντήσει για το ενδεχόμενο να ενισχυθεί περισσότερο, ενόψει των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ. «Αν είναι να γίνει κάτι θα το πει η διοίκηση», αρκέστηκε να αναφέρει, ενώ για την πιθανή διακοπή προσεχώς στο πρωτάθλημα (λόγω Ευρωλίγκα), είπε: «Μια διακοπή μπορεί να σου κάνει καλό ή μπορεί και να σε αποπροσανατολίσει. Αν έχεις τραυματίες, προφανώς και θα σε βοηθήσει. Θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Κιθ Κλάντον, από την πλευρά, επισήμανε: «Το παιχνίδι ήταν καλό, αρχίσαμε όπως θα έπρεπε. Χαλαρώσαμε, από ένα σημείο και μετά, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται. Δεν είχα ιδέα ότι είχε ιδιαιτερότητα το σημερινό παιχνίδι (σ.σ. λόγω της σχέσης των προπονητών των δύο ομάδων)». Σε προσωπικό επίπεδο ο Αμερικανός σέντερ σχολίασε: «Νιώθω αρκετά άνετα, προσαρμόζομαι εύκολα γενικά. Οι συμπαίκτες μου στον ΠΑΟΚ με έχουν βοηθήσει, έχω βρει ρυθμό».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×