Μπλατ: «Δεν απέτυχα στο NBA, θα αλλάξει στο μέλλον το μπάσκετ»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σε δηλώσεις που έκανε στο Ισραήλ αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς αλλά και στο πως βλέπει το μπάσκετ του μέλλοντος.

Στο συνέδριο Calcalist’s Forecast στο Ισραήλ, βρέθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Ισραηλινοαμερικανός τεχνικός μίλησε για αρκετά ζητήματα, όπως το γεγονός ότι δεν έμεινε για μεγάλο διάστημα στον πάγκο των Κλίβελαντ Καβαλίερς αλλά και τις αλλαγές που έρχονται στο μπάσκετ στο μέλλον. Ο Μπλατ μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα γήπεδα δεδομένα θα μεγαλώσουν ενώ οι μπασκέτες θα πάνε πιο ψηλά…

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: «Ο Λούκα θα πάρει το βραβείο του κορυφαίου ρούκι της χρονιάς. Το έλεγα σε όλους πως αυτός ήταν ο κορυφαίος της περσινής φουρνιάς. Ο Στέφεν Έι Σμιθ δεν έχει ιδέα από μπάσκετ, έλεγε πως το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη θα πάει στα χέρια του Ντιάντρε Έιτον. Ο Ντόντσιτς είναι όμως ξεκάθαρα ο κορυφαίος του περσινού Draft».

Για τα αίτια αποχώρησης αποχώρησής του από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς: «Δεν απέτυχα στη δουλειά μου. Απέτυχα στο να την κρατήσω. Όταν προπονείς κάποιον που είναι σημαντικότερος από εσένα, κάποιες φορές δεν λειτουργεί όπως το έχεις στο μυαλό σου».

Για την ευθύνη του προπονητή: «Όταν έχεις αυτόν τον ρόλο, κοιμάσαι πολύ λιγότερο, προβληματίζεσαι πολύ περισσότερο και όταν παίρνεις τη δουλειά, όλοι νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα καλύτερα από εσένα».

Για τους Ουόριορς και το μέλλον του σπορ: «Δεν θεωρώ ότι θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ το 2019. Πιστεύω στο μέλλον πως θα μεγαλώσουν τα γήπεδα, ενώ οι μπασκέτες θα πάνε πιο ψηλά. Ελπίζω κάποια στιγμή να δούμε και γυναίκες να παίζουν στο πλευρό των ανδρών", υποστήριξε χαρακτηριστικά».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×