Γιατί δεν αφαιρεί τους βαθμούς από τον Ολυμπιακό ο ΕΣΑΚΕ (photos)

Η εξήγηση δόθηκε μέσα από τον ειδικό πειθαρχικό κανονισμό της διοργανώτριας αρχής για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στις 17 Μαρτίου να αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, πέρα από όλη το… θέατρο του παραλόγου που στήθηκε με τις άσκοπες και ανούσιες συσκέψεις και το γεγονός ότι το ΣΕΦ δεν άνοιξε καν με αποτέλεσμα να κλείσει το φύλλο αγώνα στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, ήταν δεδομένο πως θα τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα.

Παρατηρώντας, όμως, κανείς τη βαθμολογία στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, του ΕΣΑΚΕ δηλαδή, βλέπει πως οι βαθμοί αυτοί δεν έχουν αφαιρεθεί ακόμα από τον Ολυμπιακό. Γεννάται, έτσι, η εύλογη απορία για το γιατί δεν έχουν αφαιρεθεί οι έξι βαθμοί, πέρα από την πρώτη τιμωρία που θα επιβληθεί για την αποχώρηση από το Κύπελλο καθώς εκκρεμεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ στο οποίο έχει προσφύγει η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Σε επικοινωνία του OnSports με τον ΕΣΑΚΕ, δόθηκε η απάντηση κι αυτή έχει να κάνει με τον ειδικό πειθαρχικό κανονισμό του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2018-2019.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 18 στην παράγραφο Β, αναφέρεται: «Αφαίρεση έξι (6) βαθμών σε περίπτωση κατά την οποία η ομάδα της Κ.Α.Ε δεν συμμετέχει σε αγώνα Πρωταθλήματος συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός το οποίο συνιστά ανωτέρα βία ή αποχωρεί πριν από την λήξη του. Σε περίπτωση κατά την οποία ο αγώνας αυτός διεξάγεται στα πλαίσια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος οι βαθμοί αφαιρούνται από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης αυτής. Εάν διεξάγεται κατά την φάση των play - offs αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες της φάσης play offs οι βαθμοί αφαιρούνται από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και η ομάδα του αντιπάλου της Κ.Α.Ε προκρίνεται αυτόματα στην επόμενη φάση των αγώνων αυτών, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των μεταξύ τους συναντήσεων μέχρι εκείνη την στιγμή. Στην περίπτωση αυτή εις βάρος της Κ.Α.Ε επιβάλλεται και χρηματικό πρόστιμο έως 11.000,00 €».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον κανονισμό

Γιατί δεν αφαιρεί τους βαθμούς από τον Ολυμπιακό ο ΕΣΑΚΕ (photos)
Γιατί δεν αφαιρεί τους βαθμούς από τον Ολυμπιακό ο ΕΣΑΚΕ (photos)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×