Ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην υποβιβαστεί στην Α2!

Εκδικάστηκαν στο ΑΣΕΑΔ οι δύο προσφυγές που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ζήτησε να μην υποβιβαστεί στην Α2!

Η πρώτη προσφυγή αφορούσε τη μη επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ η δεύτερη ήταν κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή μετά το ματς των playoffs με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ. Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είχε σφραγίσει και τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2.

Όσον αφορά στην προσφυγή που κατέθεσε η ομάδα του Πειραιά για την επικύρωση της βαθμολογίας παρέμβαση κατά των «ερυθρόλευκων» έκανε ο ΕΣΑΚΕ, όπως κι οι τέσσερις ομάδες που αγωνίζονται στους τελικούς της Basket League. Όπως ανέφεραν τα παιχνίδια καλώς συνεχίζονται καθώς ο Ολυμπιακός έπαιξε με τον Προμηθέα και νίκησε.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, είναι το σκεπτικό του Ολυμπιακού όσον αφορά στη δεύτερη προσφυγή, μέσω της οποίας οι άνθρωποι του υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να υποβιβαστούν στην Α2! Κάτι που ζήτησαν από το ΑΣΕΑΔ παρουσιάζοντας διατάξεις της FIBA, όπου δεν προβλέπεται υποβιβασμός.

Βέβαια, η ομοσπονδία επιλαμβάνεται η ίδια μόνο όταν στον εσωτερικό κανονισμό δεν προβλέπεται κάποια νομοθεσία. Κάτι που δεν συμβαίνει στη Basket League, καθώς στην ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος ξεκάθαρα αναφέρεται ότι αν μια ομάδα δεν αγωνιστεί σε παιχνίδι των playoffs τότε υποβιβάζεται! Μια προκήρυξη που έχει υπογράψει κι ο Ολυμπιακός, όπως ανέφερε κι η πλευρά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. 

Επίσης, στον Ολυμπιακό υποστήριξαν ότι η αφαίρεση των έξι βαθμών υπερτερεί της έτερης ποινής, του υποβιβασμού στην Α2! Το ΑΣΕΑΔ ζήτησε από τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταθέσουν υπομνήματα κι η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη (19/6).

Ενημερωθείτε στο Newsbomb.gr για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×