Προμηθέας – ΑΕΚ 80-78: Με... buzzer beater στην τρίτη θέση σε Γκραντ(ε) ματς!

Ο Τζέριαν Γκραντ πέτυχε 11 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο και το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή (80-78) κι ο Προμηθέας λύγισε την ΑΕΚ σε ένα ματς-διαφήμιση

Η ομάδα της Πάτρας με ηγέτη τον Γκραντ «κλείδωσε» έτσι την παρουσία της στην πρώτη τριάδα της regular season, αφήνοντας την ΑΕΚ οριστικά στην τέταρτη θέση. Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε «φωτιά» στο τέλος, σημειώνοντας 11 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του νικητήριου buzzer-beater.

Οι «κιτρινόμαυροι» από την πλευρά τους έδειξαν ότι το ηλεκτροσόκ με την απομάκρυνση του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε αποτέλεσμα και θα μπορούσαν να είχαν πάρει τόσο τη νίκη, όσο και τη διαφορά στην Πάτρα. Η κούραση του Λάνγκφορντ, τα λάθη κι η αστοχία στα τελευταία λεπτά, αλλά φυσικά κι η ποιότητα του Γκραντ στο τέλος δεν επέτρεψαν στην «Ένωση» να πάρει τη νίκη.

Οι «κιτρινόμαυροι», βέβαια, έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, καθώς μεταξύ άλλων ο Προμηθέας εκτέλεσε 19 παραπάνω βολές (βλ. 25/32 έναντι 9/13)! Όπως και να έχει, πάντως, ήταν ένα από τα καλύτερα ματς της τρέχουσας σεζόν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και μετρώντας ελάχιστα λάθη, μετά τα πρώτα λεπτά είχαν σταθερά το προβάδισμα. Η ΑΕΚ βρέθηκε ακόμα και στο +8 (25-17), περνώντας την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό», ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι αποκόμισαν 13 πόντους από αυτά στο πρώτο μέρος

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους στηρίχθηκαν στον Τζέριαν Γκραντ και κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ, παίρνοντας και 10 πόντους από δεύτερες επιθέσεις. Το καλό ξεκίνημα της «Ένωσης» μετά την ανάπαυλα την έφερε ξανά στο +8 (41-33 στο 21'), αλλά οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τις βολές (είχαν 15/18 σε εκείνο το σημείο) ισοφάρισαν σε 48-48 (35'), σε ένα παιχνίδι με ωραίο ρυθμό, πάθος, αλλά και ένταση.

Το επιμέρους σκορ του Προμηθέα έφτασε στο 20-9, για να ανατρέψει την κατάσταση και να προηγηθεί 53-50, αλλά ο, εξαιρετικός στην τρίτη περίοδο, Λάνγκφορντ κράτησε όρθια την ΑΕΚ. Ο Αμερικανός γκαρντ τράβηξε και δεύτερο παίκτη πάνω του στην άμυνα κι οι «κιτρινόμαυροι» με καλή κυκλοφορία, πέρασαν την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό». Ο Μόουζες προσέφερε πολύτιμους πόντους για το 59-64 (32'), με την «Ένωση» να δίνει μεγάλη μάχη μολονότι αρκετοί παίκτες της είχαν «φορτωθεί» με φάουλ.

Οι γηπεδούχοι είχαν βγει τελείως εκτός ρυθμού κι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 70-63, ισοφαρίζοντας τη διαφορά της ήττας στο ματς του πρώτου γύρου. Στη συνέχεια, όμως, κάποιες λάθος επιλογές, κυρίως από τον κουρασμένο Λάνγκφορντ, επέτρεψαν στον Προμηθέα να επιστρέψει στο ματς και μεγάλο τρίποντο του Τζέριαν Γκαρντ ισοφάρισε σε 75-75, 1'01'' πριν το φινάλε.

Ο Λάνγκφορντ είχε ακόμα ένα άστοχο σουτ, για να έρθει ο Αγραβάνης με ένα τεράστιο τρίποντο να κάνει το 78-75 στα 14.2'', αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει αφού ο Ματσιούλις με ένα ακόμα πιο δύσκολο σουτ από τα 6μ75, έφερε ξανά το ματς στην ισοπαλία. Τελικά, αυτός που «μίλησε» τελευταίος ήταν ο Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος με εκπληκτική εκτέλεση πέτυχε buzzer-beater νίκης!

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 33-35, 56-58, 80-78.

Δείτε τα στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...

Προμηθέας – ΑΕΚ 80-78: Με... buzzer beater στην τρίτη θέση σε Γκραντ(ε) ματς!
Προμηθέας – ΑΕΚ 80-78: Με... buzzer beater στην τρίτη θέση σε Γκραντ(ε) ματς!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×