ΕΣΑΚΕ: Ο κίνδυνος του -3 της ΑΕΚ και το πρόβλημα του Ηρακλή

Με αφαίρεση τριών βαθμών κινδυνεύει η ΑΕΚ, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Ηρακλής

Τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ δεν έχουν τελειωμό και φαίνεται ότι την φέρνουν ένα βήμα από την αφαίρεση τριών βαθμών, σύμφωνα με τους ελέγχους που πραγματοποιεί ο ΕΣΑΚΕ.

Κι αν τα 13 ban της FIBA αποτελούν «αγκάθι» για την υλοποίηση μεταγραφών, ο έλεγχος της Λίγκας δημιουργεί νέα δεδομένα.
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας (27/12) συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή που ελέγχει τους φακέλους και τους διακανονισμούς.

Η ΑΕΚ για την περίοδο 2020-2021 δεν είχε καταφέρει να διακανονίσει τις υπόθεσεις του προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου και των αθλητών Ματ Λοτζέσκι και Γιόνας Ματσιούλις. Για τον λόγο αυτό της είχε δοθεί προειδοποίηση 15 ημερών, όμως και πάλι το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Η αρμόδια επιτροπή, λοιπόν, στέλνει την υπόθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και από εκεί στον Αθλητικό Δικαστή, με την «Ένωση» να είναι πλέον αντιμέτωπη με την τιμωρία των -3 βαθμών. Κι αυτό γιατί για κάθε ανοιχτή υπόθεση που δεν λύνεται ή δεν διακανονίζεται ισχύει ποινή -1 βαθμού. Όλα αυτά εφόσον δεν μπορέσει στο μεσοδιάστημα να προχωρήσει στους διακανονισμούς. Αν και ήδη οι άνθρωποι του συλλόγου ισχυρίζονται πως την Τρίτη (28/12) θα παρουσιάσουν τις συμφωνίες με τον προπονητή και τους δυο παίκτες, για να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο.

Το -1 του Ηρακλή και ο Κουζέλογλου!

Σοβαρό κίνδυνο αφαίρεσης ενός βαθμού αντιμετωπίζει και ο Ηρακλής. Με βάση τους κανονισμούς οι Θεσσαλονικείς θα έπρεπε να έχουν συνολικά συμβόλαια ύψους 400 χιλιάδων ευρώ μίνιμουμ, αλλά στον φάκελό τους εμφανίζονται συμβόλαια ύψους 385χιλ. ευρώ.

Πιο σοβαρό όμως και από την αφαίρεση ενός βαθμού είναι το ζήτημα του Γιάννη Κουζέλογλου, ο οποίος φέρεται να έχει στείλει έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ, κατηγορώντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης για πλαστογραφία. Ο Έλληνας φόργουορντ ισχυρίζεται πως το συμβόλαιο που υπέγραψε δεν είναι αυτό που κατέθεσε ο Ηρακλής. Αυτό είναι βέβαια κάτι που θα ελεγχεί εφόσον ισχύει ως πληροφορία και θα εξεταστεί από τους αρμόδιους φορείς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×