Διαιτησία: Επιστολή-άδειασμα του Μάνου στην ΚΕΔ!

Επιστολή-καταπέλτη με αποδέκτη την ΚΕΔ απέστειλε ο διαιτητής Τάσος Μάνος ζητώντας εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του από τα play offs, αλλά και για την αντιματάσταση του στον αγώνα Ολυμπιακός-Κολοσσός

«Φωτιά» στην Basket League έβαλε ο διαιτητής Τάσος Μάνος, αποστέλλοντας επιστολή στην ΚΕΔ της οποίας ηγείται ο Νίκος Πιτσίλκας, με την οποία κάνει λόγο για τον αποκλεισμό του από τα play offs, αλλά και για την αντικατάσταση του χωρίς να δηλώσει κώλυμα στον αγώνα του ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Κολοσσό.

Ο διεθνής ρέφερι πέρασε πλέον στην αντεπίθεση και δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει ούτε χιλιοστό πίσω μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του, για το οποίο όπως εξηγεί στην καταπελτώδη επιστολή του ενημερώθηκε από τον αθλητικό Τύπο!

Ο Τάσος Μάνος εκφράζει την απορία του για το ότι δεν έχει οριστεί σε κανένα ματς των play offs της Basket League και κάνει λόγο για απόφαση που δεν στηρίζεται σε αγωνιστικά κριτήρια.

«Ο πρόσφατος αποκλεισμός μου, με απόφασή σας, από τους ορισμούς της πρώτης φάσης των Play – Off, δεν στηρίζεται σε αγωνιστικά κριτήρια, αλλά σε άλλου είδους -άγνωστες σε εμένα- σταθμίσεις και αποφάσεις σας, οι οποίες τυγχάνουν καταχρηστικές καθώς αντιστρατεύονται τις αρχές της διαφάνειας, της ισονομίας και της αξιοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, η τακτική σας αυτή με προσβάλλει ως άτομο και διεθνή διαιτητή και μου προξενεί ηθική βλάβη αλλά και υλική ζημία, κατά μείζονα δε λόγο, επειδή δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια ούτε τεκμηριώνεται στη βάση αγωνιστικής αξιολόγησής μου» υποστηρίζει σ’ ένα σημείο της επιστολής του ο διεθνής ρέφερι.

Και συμπληρώνει: «Διαμαρτύρομαι για τον -με απόφασή σας- αναίτιο και αδικαιολόγητο αποκλεισμό μου από τους ορισμούς των αγώνων της πρώτης φάσης των Play Off της Α1 εθνικής κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 και σας καλώ να μου γνωστοποιήσετε τον λόγο και τα κριτήρια της απόφασής αυτής, όπως επίσης σας καλώ να μου γνωστοποιήσετε τον λόγο για τον οποίο άλλαξε ο αρχικός ορισμός μου την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, σύμφωνα με τα παραπάνω αναφερόμενα».

Τώρα πλέον πρέπει η ΚΕΔ να βγει και να εξηγήσει ανοικτά για ποιο λόγο αποκλείστηκε ο Τάσος Μάνος από τα play offs της Basket League. Εκτός κι αν η ΚΕΔ και ο... φρέσκος αέρας που πνέει στο ελληνικό μπάσκετ, κρίνουν ότι δεν χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×