Eurobasket 2022-Σατοράνσκι: «Αγαπάει την Ελλάδα ο Γιάννης - Παρακινεί τους συμπαίκτες του»

Σε δηλώσεις του ο Τόμας Σατοράνσκι μίλησε για την εξέλιξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και το γενικότερο σύνολο της Ελλάδας μία ημέρα πριν την αναμέτρηση της Τσεχίας με την Εθνική μας (11/9 και ώρα 21:45).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσέχος άσος:

«Έχουμε αποδείξει πολλές φορές πως κανείς δεν μπορεί να μας ξεγράψει. Σίγουρα αντιλαμβάνομαι τη δυναμική της ελληνικής ομάδας, είναι μάλλον η πιο δυνατή που έχουμε συναντήσει ποτέ. Ο Γιάννης είναι διαφορετικός από το 2019, ξέρει καλά πλέον τις διοργανώσεις της FIBA και παίζει πιο έξυπνα. Επίσης έχουν πολλούς ακόμη έμπειρους παίκτες. Δεν θα έχουμε εύκολο έργο, αλλά είναι ένα ματς και όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη κι αν θέλουν να πάρουν ρεβάνς για τις δύο τελευταίες διοργανώσεις».

Για τη σχέση του με τον Νικ Καλάθη: «Έχω αρκετά να με απασχολούν ως τώρα, οπότε δεν έχω πολυασχοληθεί με την αναμέτρηση με τον Καλάθη. Δεν υπάρχει κάποια αντιπαλότητα, είναι ένας παίκτης που σέβομαι, ένας από τους πιο δυνατούς γκαρντ που έχω αντιμετωπίσει και μπορεί να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Η παρουσία του βοηθά πολύ τον Γιάννη».

Για αγάπη που έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την Ελλάδα και την τακτική που θα ακολουθήσει η Τσεχία ενόψει της αναμέτρησης γύρω του: «Ο Γιάννης αγαπά την Ελλάδα πολύ και το έχει αποδείξει. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 δεν ήταν θετική εμπειρία για εκείνον αλλά δείχνει πόσο πολύ νοιάζεται για τη χώρα του και παρασέρνει και τους συμπαίκτες του.

Η τακτική για τον Γιάννη είναι περίπου ίδια για το ΝΒΑ. Πρέπει να φτιάξεις ένα τείχος από 2-3 παίκτες για να μη βρει διαδρόμους προς το καλάθι, γιατί επιτίθεται αμέσως. Κι όταν πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός είναι καλάθι ή φάουλ. Θα χρειαστεί ομαδική προσπάθεια και πολλές βοήθειες».

Για την Μπαρτσελόνα και τη δυνατότητα που του έδωσαν να φορέσει τα χρώματα της εθνικής του παρά τον τραυματισμό που αποκόμισε με τη Γερμανία πριν το Ευρωμπάσκετ: «Ο κόουτς Γιασικεβίτσιους μού φέρθηκε καταπληκτικά. Είναι Λιθουανός και έχει επίσης μεγάλη αγάπη για τη χώρα του και την εθνική ομάδα. Μου είπε πως σε τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για να παίξεις και να ακολουθήσω το συναίσθημά μου. Πρέπει να ευχαριστήσω και τους γιατρούς της Μπαρτσελόνα, γιατί δεν θα ήταν παράξενο μετά τον τραυματισμό μου να μου πουν να φύγω αμέσως από την εθνική ομάδα»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×