Ομπράντοβιτς: «Ήταν στα χέρια μας»

Γλυκόπικρα συναισθήματα άφησε στο Ζέλικο Ομπράντοβιτς η εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η πρώτη τη φετινή σεζόν.

Όπως εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου, έμεινε ικανοποιημένος από τα πρώτα 30 λεπτά και θυμωμένος στα τελευταία 10’ της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Αναλυτικά τα όσα είπε: «Είμαι πολύ υπερήφανος για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε επί 30 λεπτά και πολύ θυμωμένος για τα τελευταία 10’, γιατί το χειρότερο πράγμα είναι να μην πιστεύεις πως έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις. Αυτή ήταν η αίσθηση που είχαμε στην τελευταία περίοδο. Είναι αλλιώς να βλέπεις την επιθυμία στα μάτια των παικτών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ήταν πολύ καλό για εμάς αυτό το παιχνίδι, προκειμένου να καταλάβουμε τις δυνατότητές μας και ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε δυνατά επί 40 λεπτά.

Φυσικά, είχαμε σχέδιο για το πώς θέλαμε να αγωνιστούμε, ωστόσο αυτός ο αγώνας ήταν ιδιαίτερος, έγιναν πολλά πράγματα κατά τη διάρκειά του. Όταν έχεις έναν παίκτη πολύ σημαντικό, όπως ο Κώστας Τσαρτσαρής, και αγνίζεται μόλις για 48 δευτερόλεπτα, είσαι αναγκασμένος να αλλάξεις τα σχέδιά σου. Γίνεται πολύ διαφορετικό το ροτέισον. Για να μη μιλήσουμε καν για το Διαμαντίδη, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 20 λεπτά.

Ακόμα κι έτσι, το παιχνίδι ήταν στα δικά μας χέρια. Βλέποντας στα αποδυτήρια κάποια στιγμιότυπα στο βίντεο, ήμασταν τυχεροί σε κάποιες φάσεις, αλλά το παιχνίδι αξίζει να πάει σε αυτόν που είναι έτοιμος να δράξει την τύχη του.

Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, συγχαρητήρια και στην ΤΣΣΚΑ που κέρδισε το παιχνίδι. Για εμάς ήταν δύσκολο στην παράταση να βρούμε λύσεις επιθετικά, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως χάσαμε το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο.

Πρέπει να παίζουμε επί 40 λεπτά δυνατά αν θέλουμε να είμαστε σε ανταγωνιστικό επίπεδο, ειδικά όταν αγωνιζόμαστε μπροστά σε τέτοια ατμόσφαιρα. Δεν είναι δυνατό να πέφτεις ψυχολογικά από ένα χαμένο σουτ. Ο Κιριλένο, για παράδειγμα, ό,τι και να γίνει, συνεχίζει να παίζει. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς, να συνεχίζουμε έως το τέλος. Έδωσα παράδειγμα για έναν και μόνο παίκτη, αλλά αυτό ισχύει για όλους. Τα έχω πει στους παίκτες μου στα αποδυτήρια, ελπίζω να το καταλαβαίνουν, έχουμε άλλωστε παίκτες με πολύ δυνατό χαρακτήρα».

Σε ερώτηση για τη χαμένη βολή του Νικ Καλάθη, 5,5’’ πριν από το φινάλε της παράτασης κι αν ήταν σκόπιμη, απάντησε: «Το τελευταίο που θα σκεφτώ είναι οι ελεύθερες βολές του Καλάθη. Είναι νέος και θα βελτιωθεί. Μέσα σε τρία χρόνια έχει απογειωθεί. Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι αυτό».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×