Ιτούδης: «Να είμαστε υγιείς…»

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε μαζί με τις Φενερμπαχτσέ, Ούνιξ Καζάν και Αρμάνι Μιλάνο με τον Δημήτρη Ιτούδη να τονίζει πως το σημαντικότερο είναι να είναι οι «πράσινοι» υγιείς.

Πιο συγκεκριμένα, ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού μίλησε για την κλήρωση του ΤΟΠ 16 και το πρώτο σχόλιο που έκανε ήταν: «Για μας το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι με το Ρέθυμνο, που θα ξεκινήσει σε περίπου μία ώρα».

Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε στην κλήρωση και τόνισε: «Δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη ομάδα στο ΤΟΠ 16. Το σημαντικό για τους προπονητές και τους παίκτες είναι το πρόγραμμα μας, με ποιον θα παίξουμε, τα ταξίδια μας και πως θα κυλίσει το πρόγραμμα γενικά. Θα τα δούμε όλα αυτά όμως μετά το παιχνίδι με το Ρέθυμνο»

Για το αν αυτή η κλήρωση ήταν ευνοϊκή για τον Παναθηναϊκό: «Μπορεί στην κανονική περίοδο αυτές οι ομάδες να μην έδειξαν κάτι σπουδαίο, ωστόσο στο ΤΟΠ 16 είναι εντελώς διαφορετικά. Θα αλλάξει και ο τρόπος διεξαγωγής. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγα παιχνίδια και πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία σε κάθε φάση, σε κάθε καλάθι και κάθε ριμπάουντ.

Η φενέρμπαχτσέ έκανε ένα κακό ξεκίνημα, είχε πολλούς τραυματισμούς, καθώς τις έλειπαν βασικοί παίκτες, ενώ είχε αποκτήσει και παίκτες από το ΝΒΑ που άφησαν μεγάλο κενό με την αποχώρησή τους. Η Ούνιξ κέρδισε σε δύσκολες έδρες όπως στη Σιένα, ενώ η Αρμάνι Μιλάνο κατάφερε να πάρει την πρόκριση μέσα στην  έδρα της Παρτιζάν, σε ένα γήπεδο, όπου δύσκολα μπορεί να κερδίσει κάποια ομάδα. Πρόκειται για τρεις αντιπάλους με ξεχωριστές ικανότητες και αδυναμίες. Το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς υγιείς και να είμαστε όλοι μαζί στην προπόνηση, όπως την τελευταία φορά».

Λίγο αργότερα, παραχώρησε δηλώσεις και στο ραδιοφωνικό σταθμό του NovaΣΠΟΡ FM. 

«Το πρώτο που μας ενδιαφέρει σε μια τέτοια κλήρωση είναι τα ταξίδια. Που πρέπει να πάμε, σε σχέση, πάντα, με τις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ότι έγινε στην κανονική περίοδο δεν μετράει. Πλέον τα παιχνίδια είναι λίγα και έτσι παίρνουν τον χαρακτήρα τελικών. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Top 16 είναι δυνατές», είπε αρχικά ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο πάγκο του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Εύχομαι να προπορευτούμε υγιείς μέχρι και τέλος της περιόδου. Επέστρεψε και ο Στράτος Περπέρογλου στις προπονήσεις, κάτι το οποίο είναι πολύ καλό. Θεωρώ ότι με όλους τους παίκτες, πλέον, στη διάθεση μας, ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί βελτιωμένος στη συνοχή, στη διάρκεια και στην ανταγωνιστικότητα σε όλους τους τομείς. Είτε επιθετικά, είτε αμυντικά. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και αυτό είναι που προέχει τώρα για μας».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×