Σπανούλης: «Χάσαμε την συγκέντρωσή μας και το πληρώσαμε»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να αποφεύγει τα λάθη σε παιχνίδια επιπέδου Top-16, κάτι που συνέβη στον πρόσφατο αγώνα με την Γαλατασαράι.

Ο διεθνής γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη στον «Γαύρο» ύστερα από την αποτυχία των «ερυθρόλευκων» σε τουρκικό έδαφος, αλλά παρέμεινε ψύχραιμος. Συγκεκριμένα τόνισε πως δεν επιτρέπονται λάθη και απώλεια της αυτοσυγκέντρωσης σε  αυτό το επίπεδο. Πάντως ο Σπανούλης πρόσθεσε ότι ο Ολυμπιακός βελτίωσε την εικόνα του ύστερα από την ανάπαυλα:

«Ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένα το παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν ισόπαλο. Στη δεύτερη περίοδο όμως χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και δυστυχώς στο Top-16 το πληρώνεις αυτό. Οι ομάδες είναι πολύ καλές και σε τιμωρούν. Στο ημίχρονο ο κόουτς μας έβαλε τις φωνές, μας είπε ότι κάναμε λάθος και τι έπρεπε να διορθώσουμε, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούμε σοβαροί και καλύτεροι».

Συνέχισε εστιάζοντας στα λάθη της ομάδας του ο αρχηγός του Ολυμπιακού:

«Σε ορισμένες καταστάσεις ένας εναντίον ενός δεν μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε και οι αντίπαλοί μας έβαζαν εύκολα καλάθια. Αυτά τα λάθη στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας τα πληρώνεις. Είναι θέμα εμπειρίας, το λέμε από την αρχή της χρονιάς. Είμαστε νεανική ομάδα, μαθαίνουμε, βελτιωνόμαστε και τέτοιες καταστάσεις σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν σωστά στο μέλλον. Κάναμε υπερπροσπάθεια στο τέλος και καταφέραμε να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας, αλλά και πάλι κάναμε κάποιες κακές άμυνες σε κρίσιμα σημεία στο ένας εναντίον ενός μας στοίχισαν».

Δεν παρέλειψε να εκθειάσει τις δυνατότητες του «ερυθρόλευκου» ρόστερ, αλλά απαίτησε μεγαλύτερη διάρκεια από τους συμπαίκτες του:

«Βρεθήκαμε να χάνουμε με 14 πόντους και καταφέραμε σε μία πολύ καυτή έδρα να γυρίσουμε το ματς. Έτσι είναι η εφετινή ομάδα. Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη, όταν δεν παίζουμε μυαλωμένα μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό. Είμαστε στο Top-16 και δεν επιτρέπεται να χαλαρώνεις ούτε ένα λεπτό. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να παίζεις καλά για 35΄, αλλά μόνο και στα 40΄».

Απέφυγε, όμως, να σχολιάσει τις προσθήκες στο δυναμικό των Πειραιτών δίνοντας πίστωση χρόνου στα νέα αποκτήματα των «ερυθρόλευκων»:

«Είναι νωρίς για να κρίνουμε τα δύο νέα παιδιά. Σκοπός είναι να μπουν στο κλίμα της ομάδας, κάτι που είναι δύσκολο και γι΄ αυτούς, καθώς βρίσκονται λίγο χρόνο μαζί μας. Το θέμα είναι να προσαρμοστούν αυτοί στις ανάγκες και τη φιλοσοφία της ομάδας και να μην περιμένουν από την ομάδα να προσαρμοστεί στον δικό τους τρόπο παιχνιδιού. Τα παιχνίδια τρέχουν και βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×