Ολυμπιακός: Επιστροφή στις νίκες

Την επιστροφή στις νίκες στην Ευρωλίγκα, μετά τη βαριά ήττα από την Εφές Αναντόλου στην Κωνσταντινούπολη, θέλει ο Ολυμπιακός.

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων οι Πειραιώτες θα φιλοξενήσουν σήμερα (25/10, 22.00, ΕΤ1, live από το Onsports), στο ΣΕΦ, τη Ζαλγκίρις Κάουνας και στόχος τους δεν είναι άλλος από τη διατήρηση του αήττητου εντός των τειχών τους. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για δεύτερη ήττα στη διοργάνωση, πόσο μάλλον από τη στιγμή που θα αγωνιστούν μπροστά στο κοινό τους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έχουν ήδη περάσει από το «μικροσκόπιό» τους τη λιθουανική ομάδα, μελετώντας κυρίως την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας με αντίπαλο την Κάχα Λαμποράλ, κι έχουν επιστήσει την προσοχή των παικτών τους.

Το συγκρότημα του Χουάν Πλάθα προέρχεται από μεγάλο «διπλό» στη Βιτόρια, κόντρα στους Βάσκους. Γενικά, η Ζαλγκίρις Κάουνας παρουσιάζει ιδιαίτερα ενισχυμένο σύνολο φέτος, με την προσθήκη του Ριμάντας Καουκένας, του Κσιστόφ και του Ντάριους Λαβρίνοβιτς και δύο εξαιρετικών Αμερικανών, του Τρέμελ Ντάρντεν και του Όλιβερ Λαφαγέτ. Η περιφέρειά της είναι «φωτιά», με την παρουσία των δύο προαναφερθέντων συν το Μάρκο Πόποβιτς, το Ριμάντας Καουκένας και τον Ιμπραήμ Τζάαμπερ κι εκεί θα πρέπει να δώσουν τεράστια προσοχή οι Πειραιώτες, για να μην πάθουν ό,τι πριν από μία εβδομάδα στο «Αμπντί Ιπεκτσί» από τον Τζόρνταν Φάρμαρ και την παρέα του.

Στη ρακέτα των Λιθουανών δεσπόζει η παρουσία του Κσιστόφ και του Ντάριους Λαβρίνοβιτς, ενώ εξαιρετικά επικίνδυνος είναι ο διεθνής Παούλιους Γιανκούνας. Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη θέσει στο περιθώριο τη νίκη στο ντέρμπι της Basket League ΟΠΑΠ, κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, κι έχουν επικεντρωθεί στον αυριανό (25/10) αντίπαλό τους. Το ευχάριστο για το Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως δεν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών, αφού έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×