«Να ξεπεράσουμε τη Ρεάλ»

Ετοιμος να μείνει στον Παναθηναϊκό μέχρι να φτάσουν οι «πράσινοι» τα 9 ευρωπαϊκά τρόπαια είναι ο Zέλικο Ομπράντοβιτς, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο "Ζοτς":

Για το εάν πέφτουν οι σφυγμοί μετά την επική πρόκριση στο Φάιναλ φορ: "Ναι σιγά - σιγά πέφτουν, όπως είναι απολύτως φυσιολογικό".

Σχετικά με την πρόκριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα: "Πιστεύω ότι για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μιλάμε αρκετά χρόνια μετά. Είναι δύο ομάδες πολύ μεγάλες που έχουν κατακτήσει τον τίτλο τα δύο τελευταία χρόνια. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και στα δύο γήπεδα, ειδικά στο ΟΑΚΑ και θα μιλάμε χρόνια για αυτά τα παιχνίδια".

Αναφορικά με τη φυγή αρκετών παικτών το περασμένο καλοκαίρι: "Το είπα και χθες και το επαναλαμβάνω, δεν ήρθαν αυτού του βεληνεκούς ονόματα, οι παίκτες που ήρθαν βοήθησαν τα μέγιστα. Αυτό ήταν επιπλέον κίνητρο για εμάς και για τους παίκτες να μπορέσουμε με ομαδική δουλειά να φτάσουμε ψηλά".

Για το αν μεγάλωσαν οι ευθύνες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: "Η δική μας ευθύνη ήταν να δουλέψουμε στο μάξιμουμ με τους παίκτες και να τους εμφυσήσουμε το γεγονός ότι μπορούν να αποδώσουν σε υψηλά επίπεδα και να διεκδικήσουν τρόπαια. Αυτή ήταν η δική μας υπευθυνότητα. Οι τελευταίες κουβέντες πριν από το πρώτο παιχνίδι στη Βαλένθια. Όλοι λένε ότι έφυγαν μεγάλα ονόματα και μεγάλοι παίκτες, εμείς πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε".

Για το αν πήρε το μάξιμουμ από τους παίκτες: "Το πρόβλημα νούμερο ένα είναι ότι δεν ήμαστε όλη η ομάδα από την αρχή της σεζόν.Ο Μάριτς επέστρεψε πριν από λίγο καιρό, χρειάζεται παιχνίδια για να επιστρέψει, θα είναι σε καλύτερη κατάσταση με την πάροδο του χρόνου. Θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε έναν μήνα από τώρα. Ο τραυματισμός του Ντρου δεν ξέρουμε πόσο θα τον κρατήσει εκτός και αναμφίβολα υπάρχουν παίκτες που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα".

Σχετικά με το ντεφορμάρισμα των Καλάθη και Τέπιτς και τη θεωρητική μοναξιά του Διαμαντίδη στην περιφερειακή γραμμή: "Η απάντηση είναι αυτά τα παιχνίδια και ο τρόπος με τον οποίο αγωνιστήκαμε. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά την ποιότητα της ομάδας που διαθέτει και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ομάδας. Η προπόνηση είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη της ομάδας. Τα παιχνίδια δίνουν την ευκαιρία να καταλάβουν πόσο σημαντικοί παίκτες είναι. Μιλάμε για νέους αθλητές που χρειάζονται παιχνίδια για να μπορέσουν να αναδειχθούν. "Φρέσκο αίμα". Χρειαζόμαστε παίκτες με υψηλό κίνητρο που θέλουμε να γυαλίζει το μάτι τους. Το κίνητρο μεταφράζεται σε πολλά. Παίκτες που δεν έχουν κατακτήσει κάτι. Ο συνδυασμός με αυτούς που δεν έχουν κατακτήσει τρόπαια, αλλά έχουμε και τους παλιούς που έχουν κατακτήσει πολλά αλλά έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο. Εμείς ακόμη δεν έχουμε πετύχει κάτι με την έννοια ότι δεν έχουμε κερδίσει κάποιο τρόπαιο. Η Μπαρτσελόνα ήταν δικαίως το μεγάλο φαβορί με τον τρόπο που αγωνίζεται και το ρόστερ που διαθέτει".

Αναφορικά με το "κουμπί" που φάνηκε να πάτησε ο Παναθηναϊκός και να ανέβηκε ένα με δύο σκαλοπάτια: "Πιστεύω ότι γενικότερα στη διάρκεια της σεζόν έχουμε παίξει καλά παιχνίδια, όχι μόνο στη σειρά με την Μπαρτσελόνα. Μέσα στη σεζόν προσπαθούσαμε να βρούμε τον τρόπο για να τελειώνουμε φάσεις και να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες για να σκοράρουμε. Όλα όσα χάσαμε θα μπορούσαμε να τα είχαμε κερδίσει. Στην προπόνηση κοιτάμε τις λεπτομέρειες. Χάναμε παιχνίδια στο τελευταίο λεπτό, κανείς δεν μας "υπερνίκησε" με μεγάλη διαφορά, δεν είχε την απόλυτη κυριαρχία. Αυτό σου δίνει την αυτοπεποίθηση αναλύοντας ένα παιχνίδι, οι παίκτες αντιλαμβάνονται ότι όταν δεν κυριαρχεί κάποιος εναντίον σου χρειάζεται να αλλάξουν κάποιες λεπτομέρειες".

Σχετικά με το χθεσινό (31/3) παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα: "Πάντα προετοιμάζουμε το παιχνίδι μέχρι και την τελευτάια λεπτομέρεια. Όμως αν δεν αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, η προετοιμασία δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Γι' αυτό το μπάσκετ είναι τόσο όμορφο διότι δημιουργούνται καινούριες καταστάσεις και πρέπει να αντιδράς. Αν κάποιος μου έλεγε εξαρχής χωρίς τον Ντρου και τον Διαμαντίδη τι θα κάνουμε στην επίθεση, όμως και με αυτούς τους δύο στον πάγκο, είχαμε καλές επιθετικές και αμυντικές προσαρμογές και ήμαστε συνεχώς μπροστά στο σκορ".

Για το τι σκέφτηκε για τους διαιτητές και αν φοβήθηκε ότι είναι παγιδευμένος όταν σφυρίχτηκ το δεύτερο φάουλ στον Διαμαντίδη: "Εμείς μετά το πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη αποφασίσαμε να μην ασχοληθούμε με τη διαιτησία, να αποφύγουμε τα λάθη και να είμαστε επικεντρωμένοι στον στόχο μας. Το πιο σημαντικό μετά το δεύτερο φάουλ του Διαμαντίδη ήταν να βγει αλλαγή για να ηρεμήσει καθώς υπήρχε πολύς δρόμος ακόμα. Γι' αυτό και ήταν εκείνη τη στιγμή ο Διαμαντίδης, ο οποίος είναι ένας από τους πιο έξυπνους μπασκετμπολίστες και ανθρώπους. Έπαιξε εκπληκτικό παιχνίδι μετά, χωρίς φάουλ. Ήταν πολύ σημαντικό να ηρεμήσει. Υπάρχουν δύο τρόποι όταν υπάρχει ένας τραυματίας. Να γυρνας και να τον κοιτάς και να σκεφτούν ότι ο προπονητής φοβήθηκε και ο δεύτερος τρόπος είναι να ασχολείσαι με το ματς και με αυτούς που είναι υγιείς στέλνοντας το μήνυμα σε όλους ότι εσείς είστε αυτοί που πρέπει να αντικαταστήσετε τον τραυματία".

Αν το μυστικό της επιτυχίας είναι πρώτα δουλειά, μετά τίτλοι και μετά πανηγυρισμοί: "Φαίνεται ότι έχουμε καλούς δασκάλους, κάνω χιούμορ. Πιστέψτε με είναι πολύ συνειδητοποιημένοι οι παίκτες μου και προσγειωμένοι. Ξέρουν τι σειρά ήταν και τι κατόρθωσαν. Ξέρουμε τι μας περιμένει και έχουμε γνώση ότι είναι μία ομαδική επιτυχία. Όλοι οι παίκτες ήταν εξαιρετικοί. Είναι μία ομαδική επιτυχία. Όλοι θα αναφερθούν στον MVP Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και τον πολύ καλό Καλάθη. Όλα τα παιδιά ήταν πάρα πολύ καλά. Έτσι και κερδίσουμε τη μάχη είχαμε πει από την αρχή ότι θα είχαμε πολλές επιθέσεις".

Σχετικά με το αν ο Παναθηναϊκός είναι πλέον φαβορί: "Ίσως ο κόσμος να ασχοληθεί με αυτό, αλλά ο ίδιος δεν γνωρίζει μία ομάδα που πηγαίνει στο Φάιναλ Φορ χωρίς να έχει βλέψεις για να κερδίσει τον τίτλο. Το σημαντικό είναι να δούμε σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε. Μπορούν να αλλάξουν πολλά σε αυτόν τον μήνα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και να μην έχουμε άλλες αντιξοότητες. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, ιδιαίτερα μετά από αυτή τη σειρά".

Ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος έδωσε κι αυτός το παρών στην εκπομπή, ερωτηθείς για τις πρώτες του εντυπώσεις για τη Σιένα τόνισε: "Αυτή τη σειρά με τον Ολυμπιακό δεν κατόρθωσα να τη δω. Θα τη μελετήσω στο αμέσως επόμενο διάστημα. Έχω εικόνα για την ομάδα αυτή, καθώς είδα προηγούμενα παιχνίδια της. Και μόνο το γεγονός ότι διαχειρίστηκε μία ήττα πενήντα πόντων, απέναντι στον Ολυμπιακό μία επίσης πολύ καλή ομάδα, μιλάει από μόνο του. Και μόνο το γεγονός ότι χωρίς τον Μακάλεμπ έδειξαν αυτό το πρόσωπο. Έχουν φιλοσοφία του προπονητή τους. Έχουν και τον Γιάριτς πλέον ο οποίος είναι πολύ καλός".

Σχετικά με το αν είναι το αφεντικό ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ή απλά είναι δύο φίλοι και καλοί συνεργάτες, ο "Ζοτς" σχολίασε πρώτος και είπε: "Είμαι κουμπάρος (σ.σ. γέλια). Είναι πάρα πολύ καλός και είναι αδερφός μου". Από την πλευρά του ο άμεσος συνεργάτης του στον πάγκο του Παναθηναϊκού επισήμανε: "Είμαστε φίλοι και δύο άνθρωποι που ξέρουμε καλά. Εδώ υπάρχει ο στρατηγός και είμαστε όλοι έτοιμοι να βοηθήσουμε. Είμαι ευτυχής που μπορώ να βοηθήσω κι εγώ τον κόουτς Ομπράντοβιτς. Προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι αυτός που είναι. Δεν είναι άνθρωπος που δεν αφήνει τις υπόλοιπες απόψεις να ακουστούν και στο τέλος θα πάρει την απόφαση ο Ζέλικο.

Για το αν μπορεί να γίνει ο Παναθηναϊκός "Βασιλιάς" στη θέση της "Βασίλισσας" Ρεάλ και αν θα είναι ο ίδιος στον πάγκο για να κάνει αυτόν τον άθλο ο "Ζοτς" είπε: "Νομίζω ότι αυτήν την εκπομπή τη βλέπουν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι, αν είναι έτοιμοι εγώ είμαι έτοιμος να μείνω για να φτάσουμε τη Ρεάλ. Ποτέ δεν είναι πρόβλημα το συμβόλαιο, έχω και για αυτή τη χρονιά άλλωστε.

"Οι παίκτες κέρδισαν. Πρέπει όλα τα φώτα να είναι σε αυτούς. Πραγματικά θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες μας που μας πιστεύουν και έχουν εμπιστοσύνη, κάτι που το βλέπεις στα μάτια τους. Το πιο σημαντικό είναι αυτό και υπάρχει σε όλο το τιμ σε συνεργασία με τους παίκτες, αν υπάρχει έστω και μία αμφιβολία για τους προπονητές τους, δεν "κολλάει" η όλη υπόθεση".

Σχετικά με τα ερωτήματα που έβαλαν στον Τσάβι Πασκουάλ, ο Ομπράντοβιτς υπογράμμισε: "Και εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Εμείς που αναλύσαμε φάση προς φάση και τα τέσσερα παιχνίδια ξέρουμε ότι μας έβαλε προβληματισμούς τους οποίους έπρεπε να αναλύσουμε οπότε θεωρούμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν καλό προπονητή. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο προπονητής πρέπει να σκέφτεται γρήγορα".

Αναφορικά με το αν θα άλλαζε κάτι στα πλάνα αν ήταν ο Ολυμπιακός στο Φάιναλ Φορ, τόνισε ο Σέρβος τεχνικός: "Δεν μπόρεσα να δω κάποιο παιχνίδι γιατί ετοιμάζαμε τη δική μας σειρά. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που τη σεβόμαστε πάρα πολύ και χωρίς καμία αμφιβολία θα έχουμε μεγάλα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και στο Κύπελλο και στη σειρά των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί για το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού δεν θα είναι στο Φάιναλ Φορ".

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×