Ιτούδης: «Στην ΤΣΣΚΑ δεχόμαστε τις ήττες σαν δώρα...» (video)

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τον στόχο της ΤΣΣΚΑ αλλά και τις δυσκολίες του να είσαι προπονητής.

Η Euroleague φιλοξένησε τον Έλληνα τεχνικό στην ενότητα «Βeyond the bench», όπου είπε ορισμένες απολαυστικές ατάκες.

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «μπορώ να πω πολλά για αυτή την δουλειά, αλλά αν θες να την κάνεις πρέπει να έχεις πάθος, να έχεις την φωτιά και να βρίσκεις απαντήσεις», για να συμπληρώσει: «ο στόχος μας στην ΤΣΣΚΑ δεν είναι να παραμείνουμε αήττητοι, αλλά να παίξουμε όμορφο, μοντέρνο μπάσκετ που θα δίνει νίκες. Τις ήττες τις δεχόμαστε σαν δώρα, επειδή μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτές. Η πίεση υπάρχει, αλλά πάει με την δουλειά».

Στη συνέχεια, ο Ιτούδης, υπογράμμισε ότι: «Όταν υπογράφεις σε ένα μεγάλο σύλλογο, ο στόχος είναι να φέρεις αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα όμως είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων που συμβαίνουν στην προπόνηση ή την προετοιμασία. Πρέπει να αλλάξεις ακόμα και προσωπικές συνήθειες που έχουμε ως άνθρωποι, όπως ότι δεν τρώμε πρωινό ή πόσες ώρες κοιμόμαστε. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε καλές συνήθειες».

Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε ότι το επάγγελμα του προπονητή, είναι: «εξαιρετικά μοναχικό. Πρέπει να είσαι προσηλωμένος σε αυτό. Μπορεί να μου μιλάει η γυναίκα μου και εγώ να σκέφτομαι πώς θα αμυνθούμε στο Πικ εν Ρολ. Είναι σαν να βρισκόμαστε σε άλλο κόσμο», ενώ κατέληξε, λέγοντας: «Στο μπάσκετ πολλά συμβαίνουν σε ένα δευτερόλεπτο. Αν δεν είσαι έτοιμος, καλύτερα να μείνεις σπίτι».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×