Αυτές είναι οι ομάδες που διεκδικούν τη wild card της Euroleague

Τουλάχιστον οκτώ ομάδες θα διεκδικήσουν τη wild card που θα δώσει η Euroleague για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Να θυμίσουμε ότι από την επόμενη σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση θα λάβουν μέρος 18 ομάδες και ήδη έχουν γίνει γνωστές οι 16 εξ αυτών (ανάμεσα τους φυσικά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κι ο Ολυμπιακός)! Οι δύο κενές θέσεις θα καλυφθούν από μια γερμανική ομάδα και μια που θα λάβει wild card από τη διοργανώτρια αρχή.

Στη Γερμανία, στην τετράδα έχουν προκριθεί η Μπάγερν Μονάχου, η Ράστα Βέχτα, η Όλντενμπουργκ κι η Άλμπα Βερολίνου. Με δεδομένο ότι η πρώτη έχει εξασφαλισμένη θέση (καθώς έλεγα εγγυημένο συμβόλαιο), θα είναι μια από τις υπόλοιπες τρεις. Συγκεκριμένα, αυτή που θα τερματίσει πιο ψηλά.

Όσον αφορά στη wild card, αυτή θα διεκδικήσουν αρκετές ομάδες, με τον Λιθουανό δημοσιογράφο, Ντονάτας Ουρμπόνας να κατονομάζει οκτώ σε tweet που έκανε!

Δείτε ποιες ομάδες έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον, χωρίς να αποκλείεται η λίστα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο…  

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Το μεγάλο φαβορί για να πάρει τη wild card! Η ομάδα του Βελιγραδίου έχει τη στήριξη ακόμα και του "αιώνιου" αντιπάλου, Ερυθρού Αστέρα!
ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κερδίσει τη θέση μέσω του γερμανικού πρωταθλήματος, τότε θα την κυνηγήσει μέση της wild card.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Η πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου "γλυκάθηκε" από την επιστροφή της μετά από 14 χρόνια και θέλει να... ανανεώσει την παρουσία της.
ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ: Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, καθώς ηττήθηκε στα ημιτελικά από τη Χίμκι, η οποία πήρε το εισιτηρίο από τη VTB League
ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Είχε την ατυχία να πέσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα ημιτελικά της VTB League. Ακόμα ψάχνει την πρώτη της παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ: Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο της είχε φτάσει ως το Final Four της Euroleague τη σεζόν 2015-16.
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ: Την τελευταία θέση στη Euroleague θα διεκδικήσει κι η τουρκική ομάδα, η οποία τερμάτισε τελευταία τη φετινή σεζόν.
ΡΙΤΑΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ: Η... δεύτερη δύναμη του λιθουανικού μπάσκετ έπαιξε για τελευταία φορά στη Euroleague το 2014.
Το tweet του Donatas Urbonas
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×