Ευρωλίγκα: Οι τελευταίες προσθήκες στα ρόστερ των ομάδων (photos+videos)

Η 26η Φεβρουαρίου ήταν η τελευταία ημέρα όπου οι ομάδες της Ευρωλίγκας μπορούσαν να δηλώσουν κάποιον παίκτη στο ρόστερ τους.

Συγκεκριμένα, οι 18 σύλλογοι έπρεπε να ολοκληρώσουν όλες τις διαδικασίες μέχρι και 24 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων τη 26ης αγωνιστικής (βλ. 19:00).

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν υπολογιζόταν η αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς το γήπεδο της «βασίλισσας» δεν είναι διαθέσιμο αυτές τις ημέρες.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δήλωσε στο ρόστερ του τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος μετράει αντίστροφα για την πρώτη του εμφάνιση με τα «πράσινα». Ο Έλληνας γκαρντ είχε σταθεί άτυχος το καλοκαίρι, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που έλυσε το θέμα με το ban δήλωσε τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του, τον Σακίλ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς.

Οι «ερυθρόλευκοι» μαζί με τη Βιλερμπάν ήταν οι μοναδικές ομάδες που προχώρησαν σε περισσότερες από μια μεταγραφές…

Δείτε στο photostory όλες τις προσθήκες που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες…

Η απόκτηση του πρώην ΝΒΑer, Γκερσόν Γιαμπουσέλε (24χρ., 1μ98) από τη Βιλερμπάν ήταν ενδεχομένως η πιο «ηχηρή» μεταγραφή. Ο Γάλλος φόργουορντ έπαιξε σε 74 ματς με τους Σέλτικς τη διετία 2017-19
Η ομάδα του Τόνι Πάρκερ απέκτησε και τον άλλοτε παίκτη του Πανιωνίου, Ντέβιον Μπέρι (25χρ., 1μ95) για να καλύψει το «κενό» του Έντουιν Τζάκσον. Με την Ενισέι είχε 18.1 πόντους στη VTB League.
Ο Ολυμπιακός ήταν η άλλη ομάδα που προχώρησε σε δύο προσθήκες, τις οποίες δήλωσε όπως και τον Βασίλη Χρηστίδη (21χρ., 2μ07) μόλις άρθηκε το ban που του είχε επιβάλει η Ευρωλίγκα.
Ο Σακίλ ΜακΚίσικ (30χρ., 1μ96) ανακοινώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και ήρθε στη χώρα μας από την Μπεσίκτας, με την οποία είχε 17.6 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ.
Η δεύτερη προσθήκη των "ερυθρόλευκων" ήταν ο Ντουάιτ Μπάικς (30χρ., 1μ91), ο οποίος έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Έπαιξε σε τρία ματς με τη Βαλένθια τη σεζόν 2014-15.
Ένας άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, ο Κέιλιν Λούκας (30χρ., 1μ89) επιστρέφει στην Ευρωλίγκα μετά από οκτώ χρόνια (τότε έπαιξε σε εννια ματς με την ομάδα του Πειραιά)! Θα φορέσει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα...
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δήλωσε στο ρόστερ του τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος μετράει αντίστροφα για να επιστρέψει στα παρκέ μετά τη ρήξη χιαστού.
Η Άλμπα Βερολίνου δήλωσε στην πρώτη ομάδα τον 17άχρονο Κινέζο γκαρντ, Χάο Ντάι (1μ93)
Ένα σπουδαίο ταλέντο προώθησε στην αντρική ομάδα κι η Μπασκόνια. Ο λόγος για τον Αργεντινο γκαρντ, Λαουτάρο Λόπες (21χρ., 1μ81)
Τέλος, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν πήρε μεν παίκτη αλλά προχώρησε σε αλλαγή προπονητή. Στην τεχνική ηγεσία της ρωσικής ομάδας βρίσκεται πλέον ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος επέστρεψε στην Ευρωλίγκα μετά τον Δεκέμβριο του 2018. Τότε είχε λυθεί η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×