Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αυτοί που έβαλαν «φωτιά» στα καλάθια σε ευρωπαϊκό ντέρμπι!

Οι δύο κορυφαίες εμφανίσεις στους αγώνες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό στη σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας.

Δύο σπουδαίοι Αμερικανοί είναι αυτοί που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για την εκάστοτε ομάδα. Μάλιστα, η κορυφαία όλων είναι κι η πιο πρόσφατη...

Ο λόγος φυσικά για τη... διαστημική εμφάνιση που έκανε το Ταϊρίς Ράις στον αγώνα του πρώτου γύρου, όπου ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού στην παράταση.

Από την άλλη πλευρά, η καλύτερη επιθετική βραδιά όσον αφορά σε ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» ανήκει στον αείμνηστο, Αλφόνσο Φορντ, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ που αγωνίστηκαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι οι δύο Αμερικανοί είναι κι οι μοναδικοί που έχουν σημειώσει 30+ πόντους σε αυτά τα ματς από το 2000 κι έπειτα. 

Αν πάμε πιο πίσω θα βρούμε τους 32 πόντους του Αλεξάντερ Βολκόφ, στην πρώτη εκτός συνόρων «συνάντηση» των δύο αντιπάλων στο Final Four του Τελ Αβίβ το 1994.

Η αποψινή αναμέτρηση στο ΣΕΦ θα είναι η 13η από το 2000 κι έπειτα στην Ευρωλίγκα, με τις δύο ομάδες να μετρούν από 6 νίκες.

Δείτε στο gallery τα όσα πέτυχαν Αλφόνσο Φορντ και Ταϊρίς Ράις...

Ταϊρίς Ράις και Αλφόνσο Φορντ
Στις 6 Δεκεμβρίου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού στην παράταση (99-93, 86-86κ.α.) στο, ενδεχομένως, πιο θεαματικό ντέρμπι «αιωνίων». Ο Ράις έβαλε βαθιά πλατιά την υπογραφή του, καθώς μέτρησε 41 πόντους με 5/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα και 7/7 βολές! Ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης κι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει 40+ πόντους σε ντέρμπι «αιωνίων», ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Επίσης, κανένας παίκτη του Παναθηναϊκού δεν είχε σκοράρει στο παρελθόν 40 πόντους στην Ευρωλίγκα.
Ο αείμνηστος Φορντ κρατάει ακόμα το ρεκόρ για τον «ερυθρόλευκο» με τους περισσότερους πόντους σε ευρωπαϊκό ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, στις 28 Μαρτίου 2002 είχε σημειώσει 33 πόντους με 6/13 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 12/15 βολές αλλά ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί με 88-78 στο ΟΑΚΑ. Αν πάμε γενικότερα, σε παιχνίδια Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, τότε η κορυφαία επίδοση παίκτη της ομάδας του Πειραιά ήταν οι 39 πόντοι του Ζάρκο Πάσπαλι στη νίκη (78-76) των «ερυθρόλευκων» για το πρωτάθλημα τη σεζόν 1992-93.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×