Ποινή – σκάνδαλο από την Euroleague για τη ζούγκλα του ΣΕΦ

Μόλις 38.000 ευρώ πρόστιμο θα είναι η τιμωρία του Ολυμπιακού για τα αίσχη και το καθεστώς ανομίας και τρομοκρατίας που εφάρμοσε στο ΣΕΦ στον αγώνα της 27ης αγωνιστικής της Euroleague με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Με βάση την αυστηρότητα με την οποία έχει κρίνει, ειδικότερα τον Παναθηναϊκό, στο παρελθόν η Euroleague θα περίμενε κανείς πως η λιγότερη δυνατή τιμωρία για τον Ολυμπιακό θα ήταν αρκετές αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και «βαρύ» χρηματικό πρόστιμο. Όσοι πίστεψαν κάτι τέτοιο, πλανήθηκαν… πλάνην οικτράν! Η Euroleague αποφάσισε να επιβάλλει μια ποινή που συνιστά… χάδι για τους Πειραιώτες και σκάνδαλο για όλη την υπόλοιπη φίλαθλη κοινή γνώμη.

Όλα όσα είδαμε να συμβαίνουν στη… ζούγκλα του ΣΕΦ το βράδυ της Τρίτης, όλα όσα κατήγγειλε με κάθε τρόπο και σε όλους τους τόνους η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αλλά και όλα όσα ακόμα και οι υπεύθυνοι ασφαλείας της ίδιας της Euroleague είχαν καταγράψει στις εκθέσεις τους, θα κοστίσουν στον Ολυμπιακό μόλις… 38.000 ευρώ.

Πέρα από το γεγονός ότι μοιάζει με μια… κωμική απόφαση, είναι να απορεί κανείς στο που αποσκοπεί με αυτή την αντιμετώπιση η Euroleague και ποιο το νόημα αυτής της ποινής. Ποιο το μήνυμα; Μήπως το «σπάσε, κάψε, κατέστρεψε» σε βάρος αντιπάλων θα κοστίζει λιγότερο από το άναμμα πυρσών για παράδειγμα; Αν αυτό θέλει να πει η Euroleague, σίγουρα το… πετυχαίνει όταν πριν από μερικούς μήνες, στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ είχε τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό για τα καπνογόνα που άναψαν στο κλειστό με 54.000 ευρώ πρόστιμο αλλά και μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα, τότε φρόντισε να ανακοινώσει την ποινή μερικές ώρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση στους «πράσινους» που ήδη είχαν πουλήσει χιλιάδες εισιτήρια, ενώ άνθρωποι είχαν κάνει ολόκληρα ταξίδια για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους είτε γιατί πήραν εισιτήριο είτε γιατί είχαν διαρκείας. Τώρα, βέβαια, η Euroleague φρόντισε να ανακοινώσει τη… νύχτα την ποινή, σαν να ήθελε να την κρατήσει στο… σκοτάδι. Να την κρύψει με κάποιο τρόπο από τα πολλά μάτια, αφού αποτελεί δεδομένα ντροπή για τη διοργανώτρια αρχή να κοστολογείται η δημιουργία μιας πρωτοφανούς για την ιστορία της λίγκας ζούγκλα με μόλις 38.000 ευρώ…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×