Καλάθης: «Μεγάλος παίκτης ο Μίροτιτς, η άμυνα μας έδωσε τη νίκη» (videos)

Ο Νικ Καλάθης στάθηκε στην απουσία του Νίκολα Μίροτιτς αλλά και σε όσα έδωσαν τη νίκη στην Μπαρτσελόνα κόντρα στην Βαλένθια για την 3η αγωνιστική της Euroleague

Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στον ισπανικό «εμφύλιο» της 3ης αγωνιστικής στη Euroleague. Οι «μπλαουγκράνα» πέρασαν νικηφόρα με 71-66 από την έδρα της Βαλένθια, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 2-1 και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην πρώτη τους απώλεια.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Ρόλαντς Σμιτς, ο οποίος με 15 πόντους (3/3δ., 3/3τρ.), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο κάλυψε το κενό του Νίκολα Μίροτιτς (κορονοϊός). Άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Νικ Καλάθης με 14 πόντους και 5 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι Έλληνας διεθνής γκαρντ έμεινε εκτός αρχικής πεντάδας για πρώτη φορά μετά από 140 διαδοχικές αναμετρήσεις στη Euroleague, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να παρατάσσει την ομάδα χωρίς πόιντ γκαρντ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (Κόρι Χίγκινς, Άνταμ Χάνγκα, Βίκτορ Κλαβέρ, Ρόλαντς Σμιτς, Μπράντον Ντέιβις).

O Nικ Καλάθης μετά τον αγώνα στάθηκε στον απόντα Νίκολα Μίροτιτς αλλά και τα στοιχεία που έδωσαν στην Μπαρτσελόνα τη νίκη κόντρα στην Βαλένθια.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα τόνισε στις δηλώσεις του: «Η άμυνα ήταν το «κλειδί», μας έδωσε την νίκη και πρέπει να είναι το παράδειγμα για τα επόμενα παιχνίδια, πρέπει από εκεί να ξεκινάμε για την επίθεση. Έτσι πρέπει να παίζουμε κάθε αγώνα» και πρόσθεσε: «Όπως είπε ο προπονητής μας, η ομάδα έχει ταλέντο, ο Μίροβιτς είναι σίγουρα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού μας αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Δουλεύουμε για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα παιχνίδια και στις απουσίες και θέλουμε να πάρουμε νίκες».

 
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέφερε: 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×