Live Chat Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ζενίτ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ζενίτ: Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της Euroleague.

Τέλος στο δικό του αρνητικό σερί των πέντε συνεχόμενων ηττών θέλει να βάλει απόψε (25/11, 21:30) ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Οι «πράσινοι» θέλουν να… επενδύσουν στη πολύ μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα της Basket League και την ψυχολογική ανάταση που αυτή προσέφερε, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη εικόνα που είχαν και πριν από μια εβδομάδα στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν. Ένα παιχνίδι που ήλεγχαν στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά στο τέλος έχασαν στις λεπτομέρειες.

Η ρωσική ομάδα με τη σειρά της έρχεται για να δώσει συνέχεια στο δικό της σερί, των πέντε συνεχόμενων νικών, με τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Μάνο Παπαδόπουλο να έχουν δομήσει μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα, που έχει ως στόχο την πρόκριση στα play offs για δεύτερη χρονιά στη σειρά.

Τα «κλειδιά» του αγώνα Παναθηναϊκός-Ζενίτ

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης διαθέτει μία από τις πιο σκληρές άμυνες της Euroleague, όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί, με τον Παναθηναϊκό να έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση στην προσπάθειά του να βρει τρόπο να τη διασπάσει. Οι Ρώσοι είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα αμυντικά στη διοργάνωση, καθώς δέχεται μόλις 71,6 πόντους ανά παιχνίδι, δεύτερη καλύτερη στα εύστοχα τρίποντα των αντιπάλων (μόλις 7,2 ανά αγώνα) και δεύτερη καλύτερη στο ποσοστό δίποντων των αντιπάλων (49,1%).

Ωστόσο, το ποσοστό των ομάδων που αντιμετωπίζουν τη Ζενίτ στα τρίποντα είναι 37,3%, το πέμπτο καλύτερο. Έτσι, αν οι Μέικον και Νέντοβιτς καταφέρουν να ξεκινήσουν «ζεστοί» έξω από τα 6,75μ. ο Παναθηναϊκός θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

Η Ζενίτ έχει 3-2 ρεκόρ εκτός έδρας και ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι το ριμπάουντ, καθώς «κατεβάζει» 6,3 περισσότερα «σκουπίδια» από τους αντιπάλους της. Με τον Παναθηναϊκό να έχει παρουσιάσει σημαντική αδυναμία σε αυτήν την κατηγορία και αν θέλει να έχει τύχει απόψε στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να κάνει υπέρβαση σε αυτόν τον τομέα.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

  • Από δύο νίκες μετρούν Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη μικρή προϊστορία των δύο ομάδων στην Euroleague. Οι «πράσινοι» επικράτησαν και στα δύο ματς της σεζόν 2019-20 με διψήφιες διαφορές, ενώ οι Ρώσοι και στα δύο παιχνίδια της περσινής σεζόν. Ανάμεσά τους και η επιβλητική νίκη με 112-83 που της εξασφάλισε την πρόκριση στους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία της.
  • Ο Τσάβι Πασκουάλ βρέθηκε στον πάγκο του Παναθηναϊκού για περισσότερες από δύο σεζόν, οδηγώντας την ομάδα στα playoffs το 2017 και το 2018 με πλεονέκτημα έδρας.
  • Ο Ντάριλ Μέικον είναι δεύτερος σε πόντους σε όλη την Ευρωλίγκα με 16,9 ανά αγώνα. Είναι επίσης δεύτερος σε εύστοχα τρίποντα με 2,6 ανά παιχνίδι, τρίτο σε ποσοστό διπόντων με 70% και έβδομος σε PIR με 17,3 ανά αγώνα.
  • Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι στην κορυφή της Euroleague στα ριμπάουντ με 7,5 ανά αγώνα.

Παρακολουθήστε LIVE τον αγώνα Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ζενίτ:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×