Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν λύγισε από τη Μακάμπι και τους διαιτητές στο Game 1 της σειράς, απώλεσε το πλεονέκτημα της έδρας και καλείται να κάνει κάτι που… έχει ξανακάνει.

Αν και το χθεσινό βράδυ έμοιαζε να είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού AKTOR, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν οι άνθρωποι και οι φίλοι της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αν και έμοιαζε για 30 λεπτά να έχει στα χέρια του την κατάσταση και τον έλεγχο του αγώνα, στην τέταρτη και πιο κρίσιμη περίοδο… κατέρρευσε, αφού δεν άντεξε να αντιμετωπίζει το εξαιρετικό σύνολο του Όντεντ Κάτας και τους διαιτητές της αναμέτρησης.

Γιατί, αυτή είναι η αλήθεια… Ο Παναθηναϊκός χθες το βράδυ κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια εξαιρετική ομάδα και διαιτητές όπως ο Μπολτάουζερ και ο Γκαρσία οι οποίοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να… πληγώσουν τους «πράσινους». Και το κατάφεραν.

Κάτι που έλεγαν και οι άνθρωποι της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα, με πρώτο και καλύτερο τον Εργκίν Αταμάν ο οποίος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του λέγοντας τα πράγματα έξω από τα δόντια.

Οι διαιτητές έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Με ανύπαρκτα φάουλ, βάζοντας στο… στόχαστρο τον Ναν για να τον πετάξουν εκτός παιχνιδιού, ακόμα και με την τεχνική ποινή στον Αταμάν στο 7ο κιόλας λεπτό του αγώνα για φάση που είχε απόλυτο δίκιο.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν παραγράφουν τα λάθη του Παναθηναϊκού AKTOR που στοίχισαν την νίκη. Γιατί πέραν των διαιτητικών αποφάσεων και οι «πράσινοι» είχαν πολλές λάθος αποφάσεις στο παιχνίδι τους που… κόστισαν το τελικό αποτέλεσμα.

Από την τραγική επίδοση στις βολές, τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ της Μακάμπι, τη μη αντιμετώπιση παικτών «κλειδιά» όπως ο Μπράουν και ο Κόλσον.

Πλέον, το πλεονέκτημα έχει περάσει στα χέρια της Μακάμπι, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός AKTOR προτού ταξιδέψει στο Βελιγράδι έχει ένα ακόμα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και θέλει να κάνει το 1-1 για να πάει στη «Stark Arena» με… ψυχολογία για το break.

Κάτι που… σχεδόν έχει ξανακάνει και υπάρχει ένα κοινό που… τρομάζει. Και το 2009 ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση. Τότε στην προημιτελική σειρά με τη Σιένα ο Παναθηναϊκός έχασε στο ΟΑΚΑ το δεύτερο παιχνίδι, η σειρά έγινε 1-1 και οι «πράσινοι»… καθάρισαν την πρόκριση στη Σιένα με δύο διπλά.

Την πρόκριση για το… Βερολίνο όπου είχε γίνει και το 2009 το Final-4 και ο Παναθηναϊκός το κατέκτησε.

Αλλά, όπως λένε και στην ομάδα, βήμα-βήμα. Πρώτα το 1-1 και μετά όλα τα άλλα!  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×