Μουντομπάσκετ 2023: Συγκίνηση και… κύμα αγάπης στο «αντίο» του Τζίτζι Ντατόμε

Μουντομπάσκετ 2023: Άκρως συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Ιταλία – Σλοβενία, όπου ο Τζίτζι Ντατόμε είπε «αντίο» στα παρκέ.

Ο Ιταλός φόργουορντ έβαλε τέλος σε μια σπουδαία καριέρα και γνώρισε την αποθέωση από συμπαίκτες, αντιπάλους και κόσμο.

Με 3’26’’ για το φινάλε της αναμέτρησης, ο Νικολό Μέλι έκανε επίτηδες φάουλ στον Λούκα Ντόντσιτς, έτσι ώστε να μπουν και τυπικά οι τίτλοι τέλους.

 
Όλος ο κόσμος στην «ΜΟΑ Arena» σηκώθηκε όρθιος για να χειροκροτήσει, όπως κι ο πάγκος των Σλοβένων, ενώ ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο κι οι συμπαίκτες του Ντατόμε πήγαν στον κέντρο του γηπέδου για να τον αγκαλιάσουν.

Πριν το τζάμπολ, ο 35χρονος έβαλε τα κλάματα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ιταλίας, ενώ στη συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς, οι δημοσιογράφοι που ήταν εκεί του χάρισαν ένα standing ovation.

«Νιώθω καλά με τον εαυτό μου»

Στις δηλώσεις που έκανε, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μετανιώνω για τίποτα. Ήταν δική μου απόφαση να αποσυρθώ, δεν με ανάγκασε κανείς. Είμαι αρκετά υγιής, ώστε να συνεχίσω να παίζω. Αλλά νομίζω πως είναι καλή στιγμή να αποσυρθώ. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που νιώθω ευγνωμοσύνη, γιατί δεν είναι πολλοί οι παίκτες που μπορούν να αποφασίσουν πότε θα τελειώσουν την καριέρα τους, να το κάνουν σε τέτοια ηλικία, με την εθνική τους ομάδα και ως αρχηγοί. Είναι τιμή και αισθάνομαι τυχερός για αυτό. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό όταν σταματάς την καριέρα σου.

Το γεγονός ότι σταμάτησε το ματς και μπήκαν να με αγκαλιάσουν οι άνθρωποι της Ιταλίας είναι μία από τις πολλές, ξεχωριστές στιγμές που έζησα αυτό το καλοκαίρι. Ίσως οι συμπαίκτες μου να λένε “επιτέλους αποσύρθηκε”, γιατί οι εορτασμοί κράτησαν όλο το καλοκαίρι. Τους ευχαριστώ ξανά όλους. Και τους αντιπάλους που σταμάτησαν το ματς για να μου δείξουν το σεβασμό τους».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×