Κρίσιμη νίκη για Μάβερικς

Κατέβαλαν οι Ντάλας Μάβερικς τους μαχητικούς Σακραμέντο Κινγκς με 110-100 και διατηρήθηκαν στην έβδομη θέση της Δύσης.

Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν σταθερή για σχεδόν όλο το 48λεπτο. Συγκεκριμένα, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κρατούσαν ένα ισχνό προβάδισμα, αλλά αδυνατούσαν να ξεφύγουν στο σκορ. Η νίκη, όμως, ήταν ο ουσιαστικός στόχος και πλέον ακολουθούν οκτώ παιχνίδια σε διάστημα δώδεκα ημερών, τα οποία θα κρίνουν την παρουσία των Μάβερικς στα play off.

Καθοριστικός παράγοντας αποτέλεσε ο Σον Μάριον με 14 ριμπάουντ και δέκα πόντους. Άλλωστε οι «μαβς» επικράτησαν με 56-40 στη «μάχη» των ριμπάουντ.

Επίσης, οι Ροντρίγκ Μπομπουά και Ντιρκ Νοβίτσκι έφτασαν στους 15 πόντους με αρνητικά ποσοστά ευστοχίας. Στους 13 σταμάτησαν οι Τζέισον Τέρι και Ντελόντε Ουέστ, ενώ ο Τζέισον Κιντ πέτυχε επτά πόντους, μοίρασε επτά ασίστ και μάζεψε έξι ριμπάουντ σε 22 λεπτά στο πρώτο του παιχνίδι ύστερα από τραυματισμό.

Για τους Κινγκς ξεχώρισε πάλι ο Ντε Μάρκους Κάζινς με 25 πόντους, 18 ριμπάουντ, έξι κλεψίματα και δύο μπλοκ. Από 16 πόντους «έγραψαν» οι Μάρκους Θόρντον, Ταϊρίκ Έβανς και Αϊσάια Τόμας, ενώ ο Τζίμερ Φρεντέτ σημείωσε 13 με τρία τρίποντα.

Πλέον οι εκπρόσωποι του Ντάλας έχουν ρεκόρ νικών-ηττών, 32-26, και απόσταση 1.5 επιτυχίας από την ένατη θέση της δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ. Αντίθετα, οι ουραγοί της Pacifc συμπλήρωσαν πέντε σερί ήττες και 39 συνολικά σε 58 αγώνες.

{youtube}Vwz2jzLtUCY{/youtube}

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×