Στα playoffs οι Κλίπερς και στη δεύτερη θέση οι Θάντερ

Τέσσερις σερί νίκες συμπλήρωσαν οι Λος Άντζελες Κλίπερς με το 92-77 επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, το οποίο προκάλεσε την άνοδο των Σαν Αντόνιο Σπερς στην πρώτη θέση της Δύσης.

Στο ημίχρονο οι «βροντές» προηγήθηκαν με 52-43, αλλά στο δεύτερο μέρος «μίλησε» ο πάγκος των Κλίπερς και η αναμέτρηση του «Staples Center» κατέληξε στους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, το τρίτο 12λεπτο έληξε 66-66 και στο τέταρτο οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» έφτασαν στο 90-73.

Ο Νικ Γιανγκ συμπλήρωσε 19 πόντους με 3/4 τρίποντα, ενώ ο Μο Ουίλιαμς πέτυχε άλλους 11 σαν αναπληρωματικός. Ακόμα, ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 17 πόντους συν 11 ριμπάουντ, ο Κρις Πολ δώδεκα συν δέκα ασίστ, ο Ράντι Φόι 13 και ο Κάρον Μπάτλερ εννέα. Στους πέντε πόντους έμεινε ο Ντε Αντρέ Τζόρνταν, αλλά ο σέντερ των Κλίπερς μάζεψε δώδεκα ριμπάουντ.

Για τους Θάντερ ξεχώρισε ο Κέβιν Ντουράντ με 24, ενώ οι Σερτζ Ιμπάκα και Τζέιμς Χάρντεν είχαν από δώδεκα. Με 4/16 σουτ περιορίστηκε στους εννέα πόντους ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρατήσει την ομάδα του μόνη στην κορυφή της Δύσης.

Με τη δωδεκάτη τους νίκη σε 14 παιχνίδια, οι Κλίπερς «ανέβηκαν» στο 38-23. Πλέον απέχουν μία επιτυχία από την τρίτη θέση της δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ και από την πρώτη της Pacific, τις οποίες διατηρούν οι Λος Άντζελες Λέικερς. Πάντως ο πρωταρχικός στόχος της σεζόν επετεύχθη, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στα playoffs.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Οκλαχόμα Σίτι υποχώρησαν στο 44-17. Μοιραία έμειναν στη δεύτερη θέση της Δύσης, αν και ουσιαστικά ισοβαθμούν με τα «σπιρούνια», τα οποία έχουν καλύτερο ποσοστό νικών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×