Μήνυση στο NBA από αηδιασμένη γυναίκα

Η Μπριν Κον κατέθεσε μήνυση σε βάρος του NBA απαιτώντας τρία εκατομμύρια δολάρια, επειδή έκρινε πως υπάρχει αντιφεμινιστικό κλίμα στις τάξεις της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ του πλανήτη.

Στο νομικό έγγραφο, το οποίο κατατέθηκε σε αρμόδιο γραφείο του Μανχάταν, αναφέρεται πως η Κον και δύο ακόμα γυναίκες υποχρεώθηκαν να αφήσουν τις δουλειές τους, αν και όλες έχουν παιδιά. Αφορμή αποτέλεσε το περιβάλλον που διέκριναν στα γραφεία του NBA στη Νέα Υόρκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κον δούλευε για το NBA για πάνω από δέκα χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2011, όμως, υπέβαλε την παραίτησή της. Το παιδί της είναι πλέον δύο ετών. Μεταξύ άλλων κατηγορεί τη λίγκα για αλλαγή του ωραρίου της, όταν εργαζόταν από την οικία της λόγω της εγκυμοσύνης της. Τόνισε πως δεν χρειαζόταν να δουλεύει βράδια τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της. Δεν ξεκαθαρίστηκαν τα παράπονα των άλλων δύο γυναικών.

Από την πλευρά του, το NBA δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επί του ζητήματος. Ενδέχεται να υποχρεωθεί να απαντήσει, αν η υπόθεση καταλήξει στα δικαστήρια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×