Μαϊάμι Χιτ: Με το… ζόρι τους μισούς Σπερς (videos)

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς ξεκούρασε τέσσερις σημαντικούς παίκτες, αλλά οι Σαν Αντόνιο Σπερς παραλίγο να πάρουν τη νίκη στο «American Airlines Arena» απέναντι στους Χιτ, που κέρδισαν με 105-100.

Τα «σπιρούνια» ήταν μπροστά στο σκορ για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Μάλιστα προηγήθηκαν με 98-93, 2:14 πριν από τη λήξη, όταν ευστόχησε ο Γκάρι Νιλ σε τρίποντο. Αντίστοιχο νικητήριο σουτ του Ρέι Άλεν, όμως, σημάδεψε το επιμέρους 12-2, με το οποίο ολοκληρώθηκε το ματς. Έτσι οι εκπρόσωποι του Μαϊάμι παρέμειναν αήττητοι στην έδρα τους και προωθήθηκαν στο 11-3. Αντίθετα οι Σπερς υποχώρησαν στο 13-4.

Πάντως ο Πόποβιτς υπεραμύνθηκε της απόφασής του αναφορικά με τον αποκλεισμό των Τιμ Ντάνκαν, Μανού Τζινόμπιλι, Τόνι Πάρκερ και Ντάνι Γκριν, αν και ο κομισάριος του NBA, Ντέιβιντ Στερν, υποσχέθηκε τιμωρία σε βάρος των Τεξανών. Οι Σπερς διεκδίκησαν μεν τη νίκη στα ίσα, αλλά την ίδια ώρα δεν σεβάστηκαν το fair-play. Υποχρέωσαν, μάλιστα, τον Στερν να απολογηθεί με δημόσια ανακοίνωση σε όλους τους φίλους του «μαγικού» κόσμου.

Όπως και να έχει, οι Χιτ δημιούργησαν ρεκόρ ξεκινώντας τη σεζόν με 7-0 στο Μαϊάμι. Ο Άλεν πρωταγωνίστησε με το καταλυτικό σουτ, με το οποίο συμπλήρωσε 20 πόντους. Από την πλευρά του, ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Στους 19 πόντους σταμάτησε ο Ντουέιν Ουέιντ και στους 18 ο Κρις Μπος, που μάζεψε παράλληλα 12 ριμπάουντ. Στη βασική πεντάδα βρέθηκε ο Ρασάρντ Λιούις αντί του τραυματισμένου Σέιν Μπατίερ, αλλά έμεινε στους 3 πόντους. Από 8 πρόσφεραν οι Μάριο Τσάλμερς και Νόρις Κόουλ, 4 ο Ουντόνις Χάσλεμ και 2 ο Μάικ Μίλερ. Δεν σκόραρε ο Τζόελ Άντονι.

Με 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ο Νιλ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ελλιπέστατης ομάδας του, αφού πέτυχε 20 πόντους με 7/20 σουτ. Θυμίζουμε πως πλην των τεσσάρων… κουρασμένων, απουσίασαν οι τραυματισμένοι Καούχι Λέοναρντ και Στέφεν Τζάκσον.

Σαν βασικός σέντερ, ο Τιάγκο Σπλίτερ σημείωσε 18 πόντους, σαν βασικός γκαρντ ο Νάντο Ντε Κολό 15, σαν βασικοί φόργουορντ οι Μπορίς Ντιό και Ματ Μπόνερ είχαν 12 και 10 πόντους, αντίστοιχα, ενώ το τελευταίο μέλος της πεντάδας, Πατ Μιλς, έφτασε στους 7 πόντους. Εννέα είχε ο Τζέιμς Άντερσον, 6 ο Ντε Χουάν Μπλερ και 3 ο Κόρι Τζόζεφ.

{youtube}XJEE0XD4CGs{/youtube}

{youtube}S-mRHqEWiYg{/youtube}

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×