Ντένβερ Νάγκετς: Απελπισμένοι και στα… αποδυτήρια

Τρύπα στον τοίχο των αποδυτηρίων των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς άφησαν οι Ντένβερ Νάγκετς, που θέλουν να επιστρέψουν στο «ORACLE Arena», όχι για να το επιδιορθώσουν…

Ο Κένεθ Φαρίντ ήταν αυτός που άφησε αποτύπωμα του παπουτσιού του στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων στο κλειστό του Όκλαντ. Φανέρωσε έτσι τον εκνευρισμό του μετά το 3-1 των Ουόριορς στη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs. Προφανώς ο 23χρονος φόργουορντ δεν ήταν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά είναι φανερά δυσαρεστημένος με τον εαυτό του, καθώς δεν έχει βρει ρυθμό μετά τον πρόσφατο τραυματισμό στον αριστερό αστράγαλο, όπως παραδέχθηκε, αφού επανέκτησε τη ψυχραιμία του.

Πάντως, για να υπάρξει έκτο παιχνίδι, που θα διεξαχθεί στο «ORACLE Arena», οι Νάγκετς καλούνται να επικρατήσουν απόψε (01/05, 03:00) στο «Pepsi Center» χωρίς τον τραυματισμένο Ντανίλο Γκαλινάρι, που σήμερα (30/04) υποβλήθηκε στην πρώτη από δύο εγχειρήσεις στο γόνατο, ενώ η ημερομηνία της δεύτερης παραμένει ακαθόριστη. Στα της βασικής πεντάδας, ο Τζορτζ Καρλ προτίθεται να προχωρήσει σε μία ακόμα αλλαγή αντικαθιστώντας τον Εβάν Φουρνιέ με τον Κόρεϊ Μπρούερ. Είχε διαφανεί, άλλωστε, πως ο 20άχρονος Γάλλος θα χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Κώστα Κουφό, αλλά ο προπονητής των «σβόλων» δεν έχει επισημοποιήσει τα σχέδιά του. Από την πλευρά του, ο Μπρούερ ξεκαθάρισε πως οι Νάγκετς δεν έχουν τελειώσει ακόμα, κάτι που θα αποδείξουν σήμερα. Γενικά το κλίμα στον σύλλογο του Κολοράντο διακρίνεται από αποφασιστικότητα για επέκταση της σειράς.

Στο μεταξύ, ο Καρλ ισχυρίστηκε πως δεν σκοπεύει να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του Τζαβέιλ Μακ Γκι, που δεν βρέθηκε στη βασική πεντάδα μετά τον παραγκωνισμό του Έλληνα διεθνή, όπως θα ήταν λογικό. Εκτιμά πως οι Νάγκετς πρέπει να προσαρμοστούν στο χαμηλό σχήμα των «πολεμιστών», οπότε φυσιολογικά προτιμά δίδυμο Φαρίντ με Ουίλσον Τσάντλερ στη frontline. Δήλωσε επίσης πως ο Τάι Λόουσον ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στις δύο συναπτές ήττες του Όκλαντ, αλλά δεν ξεκαθάρισε ποιος θα είναι ο ρόλος του Τζούλιαν Στόουν, ο οποίος ξεπέρασε τραυματισμό στο γόνατο και πήρε οκτώ λεπτά στο προηγούμενο ματς της σειράς.

Από την άλλη, οι Ουόριορς δεν έχουν τον Ντέιβιντ Λι, που θα ξεπεράσει τον τραυματισμό στο πόδι με ξεκούραση, αντί για εγχείρηση, κάτι που αναμενόταν και επιβεβαιώθηκε μέσω σχετικών εξετάσεων, που έγιναν στη Φιλαδέλφεια. Εντούτοις, ο Στέφεν Κάρι θα παίξει κανονικά, αν και αποχώρησε από το τέταρτο παιχνίδι με προστατευτικό στο δεξί μάτι, ενώ δεν έχει ξεπεράσει κατά 100% πρόσφατο πρόβλημα στον αστράγαλο. Ουδείς κατάλαβε πότε ακριβώς τραυματίστηκε ο 25χρονος γκαρντ, που θα έχει ηγετικό ρόλο και απόψε, καθώς οι εκπρόσωποι του Όκλαντ θα επιδιώξουν την πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης. Ο αναπληρωματικός του, Τζάρετ Τζακ, μίλησε για το συμβόλαιό του, που εκπνέει την 1η Ιουλίου, αν και οι Ουόριορς δίνουν συνεχόμενα κρίσιμα παιχνίδια. Ξεκαθάρισε πως θέλει να συνεχίσει στην τωρινή ομάδα του και πως έχει μεταφέρει ήδη την επιθυμία του στον μάνατζέρ του.

Τέλος, ο Μαρκ Τζάκσον ισχυρίστηκε πως δεν θα είχε πρόβλημα να εντάξει τον Τζέισον Κόλινς στο ρόστερ της ομάδας του, αρκεί να είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει τους Ουόριορς. Θυμίζουμε πως ο 34χρονος σέντερ δήλωσε ομοφυλόφιλος και πως την 1η Ιουλίου θα γίνει unrestricted free agent, καθώς οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς δεν προτίθενται να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο, όπως πιστοποίησαν σήμερα Μέσα της Ουάσινγκτον. Πάντως το πιθανότερο είναι πως ο Κόλινς θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για συμβόλαιο μετά την αποκάλυψη των σεξουαλικών προτιμήσεών του, αφού αύξησε την εμπορική αξία του, όχι όμως την αγωνιστική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×