Σακραμέντο Κινγκς: «Γίγαντας» ο Κάζινς (video)

Παραλίγο να λυγίσει στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά ο Ντε Μάρκους Κάζινς ήταν θετικότατος στο 90-88 των Σακραμέντο Κινγκς επί των Ντένβερ Νάγκετς.

Ο νέος προπονητής των «σβόλων», Μπράιαν Σο, δεν είχε τους Ντανίλο Γκαλινάρι και Ουίλσον Τσάντλερ, αλλά ο Τζαβέιλ Μακ Γκι και οι υπόλοιποι σέντερ του ήταν στο 100%. Ουδείς, όμως, μπόρεσε να σταματήσει τον Κάζινς, που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 30 πόντους (13/26 σουτ) και 14 «σκουπίδια», αν και αστόχησε σε κρίσιμο σουτ, κάτι που διόρθωσε ο Τζέισον Τόμπσον (2 π., 1/5 σουτ) με επιθετικό ριμπάουντ και διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ακολούθησαν, επίσης, 40 «εφιαλτικά» δευτερόλεπτα για τους φίλους των «βασιλιάδων», μέχρι να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί για τη πρώτη νίκη εντός της νέας regular season.

Συνολικά, η 5η επιλογή του ντραφτ του 2010, που αποδέχθηκε πρόσφατα τετραετή επέκταση συμβολαίου αντί 62 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν… παντού, καθώς εκμαίευσε επιθετικά φάουλ και βοήθησε σε σημαντικό βαθμό την ομάδα του πρωτοεμφανιζόμενου κόουτς, Μάικ Μαλόουν. Βοήθησαν, πάντως, οι 17 πόντοι του νεοαποκτηθέντα Γκρέιβις Βάσκεθ (6/9 σουτ), όπως και οι 16 του αναπληρωματικού πλέι-μέικερ, Αϊσάια Τόμας. Ακόμα, ο Τζον Σάλμονς πρόσφερε 9 πόντους (3/9 σουτ), ο Τράβις Αουτλόου 5 (2/4 σουτ), ο Μπεν Μακ Λέμορ 4 (1/7 σουτ), ο Μάρκους Θόρντον 4 (1/6 σουτ), ο Πατ Πάτερσον 3 (1/6 σουτ) και ο Τσακ Χέιζ 4 ριμπάουντ (0 πόντους), ενώ ο Τζίμερ Φρεντέτ, Λουκ Ρίτσαρντ Μπα Α Μούτε και Ρέι Μακ Κάλουμ έμειναν εκτός rotation.

Για τους Νάγκετς, ο Τάι Λόουσον πέτυχε 20 πόντους (5/15 σουτ) και μοίρασε 8 ασίστ, ενώ οι Τζέι Τζέι Χίκσον (6/10 σουτ), Ράντι Φόι (4/8 σουτ) και Αντρέ Μίλερ (6/9 σουτ) από 12 πόντους. Στους 10 έφτασε ο Τιμοφέι Μοζγκόφ (4/6 σουτ), ο οποίος είχε και 3 μπλοκ, στους 6 ο Ντάρελ Άρθουρ (3/7 σουτ) και σους 5 ο Εβάν Φουρνιέ (2/8 σουτ), όπως και ο Κένεθ Φαρίντ (1/4 σουτ), που υπέστη μικροτραυματισμό μετά από πτώση, αλλά επέστρεψε στο παρκέ. Ακόμα, ο Μακ Γκι έμεινε στους 4 πόντους (2/5 σουτ) και ο Άντονι Ράντολφ στους 2 (1/2 σουτ), ενώ αμφότεροι είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής, αν και ξεκίνησαν στη βασική πεντάδα. Τέλος, ο Νέιτ Ρόμπινσον έκανε ντεμπούτο με μηδέν πόντους (0/5 σουτ) και 4 ασίστ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×