Νιου Γιορκ Νικς: Νέος άμεσος στόχος ο Ρόντο!

Συνεχόμενες είναι οι εξελίξεις στο «στρατόπεδο» των Νιου Γιορκ Νικς, οι οποίοι… χάνουν στη regular season, αλλάζουν rotation και θέλουν τον Ραζόν Ρόντο.

Μάλιστα, η τωρινή εικόνα της βαθμολογίας προκαλεί «αναταράξεις» στο εσωτερικό της ομάδας, όπως επιβεβαιώνει ο Καρμέλο Άντονι, ο οποίος πρόσφατα διοργάνωσε συνάντηση παικτών στα αποδυτήρια, χωρίς προπονητές. Ακολούθησε, όμως, πέμπτη συνεχόμενη ήττα στο «Madison Square Garden» στο πρόσφατο ματς με τους Ατλάντα Χοκς, στο πλαίσιο του οποίου οι οπαδοί των εκπρόσωπων του «Μεγάλου Μήλου» απαίτησαν την απόλυση του Μάικ Ουόντσον. «Είμαστε σκ… αυτή τη στιγμή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Δε φταίει σε κάτι ο Ουόντσον, εμείς υστερούμε. Πραγματικά νιώθω άσχημα, καθώς μένουμε πίσω. Στο τέλος δεν θα μπορούμε να διορθώσουμε τις ήττες» δήλωσε σχετικά ο «Μέλο», ο οποίος συμπλήρωσε σχολιάζοντας το συμβόλαιό του: «Ουδείς πρέπει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Προέχει η πορεία της ομάδας».

«Θεωρώ πως μπορούμε να διορθωθούμε, αρκεί να καταβάλουμε προσπάθεια. Απλά δεν είμαστε ομάδα» εκτίμησε ο Ουόντσον, ενώ ο Τζέι Αρ Σμιθ, που συνέχισε τη μετριότατη πορεία του με 3/18 σουτ κόντρα στα «γεράκια»: «Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Λογικά βρισκόμαστε στο χαμηλότερο σημείο μας για την τρέχουσα σεζόν». Πάντως, ο κόουτς των Νικς μελετά προοπτική προώθησης του Κένιον Μάρτιν στο αρχικό σχήμα ενόψει του αυριανού αγώνα (20/11, 02:30) με τους Ντιτρόιτ Πίστονς στο «Palace», το οποίο θα προκαλέσει υποβιβασμό του Σμιθ ή του Ιμάν Σουμπέρτ σε αναπληρωματικό ρόλο, όπως και αύξηση του μέσου όρου ύψους της βασικής πεντάδας.

Παράλληλα προκύπτουν νέα σενάρια για ανταλλαγή του Σουμπέρτ, όπως και επέμβαση στο αριστερό γόνατο του 23χρονου γκαρντ/φόργουορντ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, την οποία αποκάλυψε η New York Daily News! Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην παίκτης του Τζόρτζια Τεκ δεν είναι πια το αγαπημένο παιδί του Ουόντσον, καθώς εκτιμήθηκε πλέον πως προσφέρθηκε μαζί με τους Ρέιμοντ Φέλτον και Αμάρε Στουντεμάιρ στους Μπόστον Σέλτικς, ώστε να αποκτηθεί ο τραυματισμένος Ρόντο! Για την ώρα, πάντως, ο GM των «κελτών», Ντάνι Έιντζ, επιμένει πως ουδείς τον έχει προσεγγίσει, ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο ανταλλαγής του 27χρονου πλέι-μέικερ, ενώ πρόσθεσε πως πολλά στελέχη συλλόγων του NBA έχουν επικοινωνήσει μαζί του, ώστε να μάθουν αν οι σχετικές φημολογίες είναι βάσιμες…

Εκτιμάται, όμως, πως ο σύλλογος της Μασαχουσέτης θα αποδεχθεί πιθανή πρόταση των Νικς με τους παραπάνω παίκτες, αν οι Νεοϋορκέζοι αναλάβουν το συμβόλαιο των Τζέραλντ Ουάλας και Κόρτνεϊ Λι. Από την πλευρά του, ο Στουντεμάιρ παραδέχθηκε πως δυσκολεύεται να πιάσει ρυθμό υπό αυστηρό χρονικό περιορισμό, ο οποίος επιβλήθηκε με αφορμή τους συνεχόμενους τραυματισμούς του, ενώ ο Φέλτον πήρε ρεπό για τη σημερινή προπόνηση (18/11), ώστε να ξεκουραστεί. Θυμίζουμε επίσης πως ο Τάισον Τσάντλερ παραμένει στα πιτς, ενώ ο Μέτα Ουόρλντ Πις πιθανότατα θα χάσει αύριο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εξαιτίας τραυματισμού στο αριστερό γόνατο, καθώς περιθωριοποιήθηκε από τις σημερινές ομαδικές ασκήσεις και παραδέχθηκε πως νιώθει έντονο πόνο.

Μέσα σε όλα, ο Κρις Σμιθ, αδερφός του Τζέι Αρ, υποβιβάστηκε στους Έρι Μπέιχοκς της D-League. Στα των Πίστονς, ο Τσόνσι Μπίλαπς υποστήριξε πως το τωρινό πρόβλημα στο γόνατο δεν είναι τόσο σοβαρό και πως θα επιστρέψει από μέρα σε μέρα, τη στιγμή που και η παρουσία του Ουίλ Μπάινουμ στο αυριανό παιχνίδι κρίνεται αμφίβολη, καθώς έχασε ήδη ένα ματς λόγω ενοχλήσεων στο πόδι και στη βουβωνική χώρα.

Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Νικς:
Γκαρντ
Ρέιμοντ Φέλτον
Ιμάν Σουμπέρτ
Τζέι Αρ Σμιθ
Πάμπλο Πριτζιόνι
Μπένο Ούντριχ
Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ
Κρις Σμιθ (D-League)

Φόργουορντ
Καρμέλο Άντονι
Μέτα Ουόρλντ Πις
Κένιον Μάρτιν
Αμάρε Στουντεμάιρ
Τουρ Μάρι

Σέντερ
Τάισον Τσάντλερ
Αντρέα Μπαρνιάνι
Όλντριχ Κόουλ

Και το τωρινό ρόστερ των Πίστονς:
Γκαρντ
Μπράντον Τζένινγκς
Ρόντνι Στάκι
Τσόνσι Μπίλαπς
Ουίλ Μπάινουμ
Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ
Πέιτον Σίβα

Φόργουορντ
Τζος Σμιθ
Λουίτζι Ντατόμε
Κάιλ Σίνγκλερ
Γιόνας Γιερέμπκο
Τσάρλι Βιγιανουέβα
Τόνι Μίτσελ

Σέντερ
Γκρεγκ Μονρό
Αντρέ Ντράμοντ
Τζος Χάρελσον

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×