Ντάλας Μάβερικς: Σημάδια αποσύνθεσης, προς Λέικερς ο Ρόντο

Κάκιστο είναι το κλίμα στους Ντάλας Μάβερικς μετά τις δύο εκτός έδρας ήττες από τους Χιούστον Ρόκετς.

Είναι πίσω με 2-0 στη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs του NBA, οπότε δεν υπάρχει ουσιαστικό περιθώριο για νέο αρνητικό αποτέλεσμα στους δύο επερχόμενους αγώνες (25/04, 02:00 και 27/04, 04:00) στο «American Airlines Center». Μάλιστα, στο χθεσινό ντέρμπι ο Ραζόν Ρόντο εξάντλησε την υπομονή του Ρικ Καρλάιλ, ο οποίος ξεκαθάρισε με το πέρας της αναμέτρησης ότι προσπαθεί για το καλό της ομάδας, όχι για συγκεκριμένους παίκτες δείχνοντας πως η ρήξη στη σχέση του με τον 29άχρονο πλέι-μέικερ είναι οριστική και αμετάκλητη. Αντίθετα, ο Ρόντο δεν θέλησε να σχολιάσει τον παραγκωνισμό του από σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού ματς, πριν αποκλειστεί επ’ αόριστον λόγω τραυματισμού στη μέση!

{youtube}58MLaFTfv1I{/youtube}

Υπό τα διαμορφωμένα δεδομένα, οι Ρέιμοντ Φέλτον και Χοσέ Μπαρέα θα αναλάβουν τη θέση «1», ενώ διέρρευσε παράλληλα πως ο εκκεντρικός πλέι-μέικερ είναι κοντά σε απόφαση για υπογραφή συμβολαίου με τους Λος Άντζελες Λέικερς, όταν γίνει unrestricted free agent μέσα στο καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα, ο Τσάντλερ Πάρσονς (γόνατο) αποκλείστηκε από την υπόλοιπη σεζόν, γεγονός που επιτρέπει μονιμοποίηση του Ρίτσαρντ Τζέφερσον στο αρχικό σχήμα, ενώ γνωστοποιήθηκε πως ο 26άχρονος Αμερικανός σμολ φόργουορντ μάλλον θα χρειαστεί και εγχείρηση. Αντίθετα, ο Ντέβιν Χάρις (δάκτυλα ποδιού) κρίθηκε ετοιμοπόλεμος για το μεθαυριανό ντέρμπι με την ομάδα του Κώστα Παπανικολάου, αν και ομολόγησε ότι δεν αισθάνεται λιγότερες ενοχλήσεις.

«Πετάει» ο Σμιθ
Στα των «ρουκετών», οι Πατ Μπέβερλι (καρπός), Ντονάτας Μοτιεγιούνας (μέση) και Κέι Τζέι Μακ Ντάνιελς (αγκώνας) δεν υπολογίζονται από τον Κέβιν Μακ Χέιλ. Πάντως, το αρχικό 2-0 σε βάρος των Μάβερικς συνδυάστηκε με αποθεωτικά σχόλια του κόουτς των εκπρόσωπων του Χιούστον για τον Ντουάιτ Χάουαρντ με αφορμή τη συνεισφορά του στην postseason, ενώ ο Τζος Σμιθ δήλωσε πως προτίμησε τους Ρόκετς ως unrestricted free agent στη regular season του 2014-15, για αγώνες σαν τον χθεσινό, στον οποίο εντυπωσίασε με την ομαδική διάθεσή του. Ακόμα, ο Τζέισον Τέρι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 δολαρίων από την πειθαρχική επιτροπή της βορειοαμερικανικής λίγκας λόγω παραβίασης του κανονισμού περί φλόπινγκ.

Συνεχίζει ο Λόουρι
Με δύο εντός έδρας ήττες στην «πλάτη», οι Τορόντο Ράπτορς προετοιμάζονται για δύο ματς (25/04, 03:00 και 27/04, 01:30) στο «Verizon Center» των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ενώ ο Ντουέιν Κέισι ξεκαθάρισε πως ο Κάιλ Λόουρι (πόδι) θα συνεχίσει κανονικά στην προημιτελική σειρά της Ανατολής τονίζοντας πως περιμένει πλήρη συμμετοχή του στην αυριανή προπόνηση μετά τα σημερινά ιατρικά τεστ. Όσον αφορά τους «μάγους», ο Γκάρετ Τεμπλ (οπίσθιος μηριαίος) ενδεχομένως τεθεί στη διάθεση του Ράντι Ουίτμαν, ενώ ο Τζον Ουόλ ξεχώρισε στο Top 10 των χθεσινών παιχνιδιών του NBA.

{youtube}BpYKWcuu5wc{/youtube}

Ανακοινώθηκαν επίσης οι καλύτεροι παίκτες της φετινής σεζόν της D-League. Στην πρώτη πεντάδα συμπεριλήφθηκαν οι Τιμ Φρέιζιερ (Μάιν Ρεντ Κλος/Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), Ερλ Μπάρον (Μπάκερσφιλντ Τζαμ/Φίνιξ Σανς), Τζέρελ Μπένιμον (Αϊντάχο Σταπίντ), Σεθ Κάρι (Έρι Μπέιχοκς) και Ουίλι Ριντ (Γκραντ Ράπιντς Ντράιβ), ενώ στη δεύτερη χώρεσαν οι Κρις Μπαμπ (Ρεντ Κλος/Μπόστον Σέλτικς), Τζέιμς Μάικλ Μακ Αντού (Σάντα Κρουζ Ουόριορς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), Μπράις Κότον (Όστιν Σπερς/Γιούτα Τζαζ), Αρίνζεϊ Ονουάκου (Κάντον Τσαρτζ/Μινεσότα Τίμπεργουλφς) και Έλιοτ Ουίλιαμς (Ουόριορς). Στην τρίτη πεντάδα βρέθηκαν οι Τζαμπάρι Μπράουν (Λος Άντζελες Ντιφέντερς/Λος Άντζελες Λέικερς), Τζερέλ Μακ Νιλ (Τζαμ/Σανς), Έρικ Γκρίφιν (Τέξας Λέντζεντς), Άντονις Τόμας (Ντράιβ) και Ντάμιεν Ουίλκινς (Αϊόβα Ένερτζι).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×