Κόμπι Μπράιαντ: Το μοιραίο ελικόπτερο και γιατί έπεσε (photos+videos)

Ο Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του σκοτώθηκαν όταν το ιδιωτικό ελικόπτερο του 42χρονου θρύλου του ΝΒΑ κατέπεσε στο Καλαμπάσας έξω από το Λος Άντζελες.

Το πρωί της Κυριακής (26/01), δεν έμοιαζε με τα προηγούμενα στις ΗΠΑ. Η είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ ήταν σαν να… πάγωσε τον χρόνο. Ο πλανήτης συγκλονίστηκε από τη θλιβερή απώλεια του 42χρονου σούπερ σταρ του ΝΒΑ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα, μετά τη συντριβή του ιδιωτικού ελικοπτέρου του «Black Mamba» στο Καλαμπάσας έξω από το Λος Άντζελες. Ο Κόμπι ήταν γνωστό πως είχε μεγάλη αγάπη για τα ελικόπτερα κι από το 2010 είχε αποκτήσει το δικό του, το οποίο χρησιμοποιούσε πάρα πολύ συχνά για τις μετακινήσεις του, ακόμα κι από το σπίτι του στο «Staples Center» για τους αγώνες των Λέικερς.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο παρουσίασε πρόβλημα λίγο πριν την μοιραία πρόσκρουση στην πλαγιά, μια και έκανε κάποιους επικίνδυνους ελιγμούς, μέχρι ο πιλότος να χάσει τον έλεγχο. Ακολούθησε ένας τρομερός θόρυβος και δευτερόλεπτα αργότερα τυλίχθηκε στις φλόγες. Στις 9:47 το πρωί (ώρα Λος Άντζελες) οι Αρχές δέχθηκαν ένα επείγον τηλεφώνημα για την πρόσκρουση ενός ελικοπτέρου. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία βρέθηκαν στο σημείο, προσπαθώντας να σβήσουν την φωτιά και να αρχίσουν έρευνα για κάποιον επιζόντα. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η μοιραία επιβεβαίωση. Άπαντες στο ελικόπτερο είχαν χάσει την ζωή τους. «Κανένας δεν θα μπορούσε να είχε βγει ζωντανός από την φωτιά που παρουσιάστηκε μετά την σύγκρουση», υποστήριξε στον τοπικό Τύπο πυροσβέστης που επιχείρησε στην πλαγιά.

Με το ίδιο ελικόπτερο, που είχε στην κατοχή του από το 2010 ο Κόμπι Μπράιαντ, είχε «πετάξει» και προς το γήπεδο για το τελευταίο του παιχνίδι στα παρκέ του ΝΒΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο μοντέλο ελικοπτέρου θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή της κατηγορίας του και υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το πώς κατέπεσε και τι προκάλεσε τη μοιραία συντριβή. Διαβάστε λεπτομέρειες για το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ και τα αίτια της συντριβής, στο photostory που ακολουθεί…

Το Sikorsky S-76 B ήταν το ελικόπτερο που είχε από το 2010 στην κατοχή του ο Κόμπι Μπράιαντ και κοστίζει 13 εκατ. δολάρια!
Το πρώτο Sikorsky S-76 κατασκευάστηκε το 1977, ενώ το μοντέλο που χρησιμοποιούσε ο Κόμπι κατασκευάστηκε το 1991 και δεν είχε παρουσιάσει προβλήματα.
Το Sikorsky S-76 έχει χωρητικότητα δυο ατόμων στην καμπίνα πληρώματος και 13 επιβατών, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή στην κατηγορία τους.
Στη σχεδίασή του χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από τα στρατιωτικά Black Hawk, για αυτό και χρησιμοποιήθηκε τόσο από τον στρατό των ΗΠΑ όσο και από μεγάλες επιχειρήσεις.
Τα Sikorsky S-76 έχουν χρησιμοποιηθεί και για ιατρικούς λόγους, όπως η εναέρια μεταφορά ανθρώπων που είχαν άμεση ανάγκη για βοήθεια και γενικότερα δεν έχει παρουσιάσει μηχανικά προβλήματα και βλάβες στο παρελθόν.
Ακόμα και η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας έχει "πετάξει" με Sikorsky S-76 στο παρελθόν, δείγμα του πόσο ασφαλές μπορούσε να θεωρηθεί το συγκεκριμένο ελικόπτερο.
Είναι το ίδιο ελικόπτερο που χρησιμοποίησε ο Κόμπι για να πάει στο γήπεδο στο τελευταίο του παιχνίδι (φωτο). Στη μοιραία πτήση, έπαιξαν ρόλο οι κάκιστες καιρικές συνθήκες. Είναι ενδεικτικό πως το αεροπλάνο άλλαξε αρκετές φορές κατευθύνσεις για να βρει δίοδο ή αεροδρόμιο να προσγειωθεί λόγω της κακοκαιρίας.
Όταν το ελικόπτερο άλλαξε ξανά πορεία και προσπάθησε να πάρει ύψος, φαίνεται πως ήρθε και το μοιραίο. Η πρόσκρουση στα βράχια, όπως φαίνεται στον χάρτη, που έφερε και τη συντριβή και τον τραγικό θάνατο του Κόμπι, της κόρης του και των υπόλοιπων επτά επιβατών του ελικοπτέρου...
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×