Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ακυρώθηκε από το NBA το... πονηρό triple double του Greek Freak (video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε με μια... πονηριά σε triple double στον αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, αλλά το NBA το ακύρωσε.

Ο Greek Freak χτύπησε την μπάλα στο ταμπλό επίτηδες, στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, προκειμένου να πάρει ο ίδιος το επιθετικό ριμπάουντ και να ολοκληρώσει το triple double.

Ωστόσο, το ΝΒΑ όπως έχει κάνει άλλες δύο φορές στο παρελθόν, ακύρωσε το συγκεκριμένο επιθετικό ριμπάουντ από τη στατιστική του Γιάννη Αντετοκούνμπο και μαζί και το triple double του Έλληνα σούπερ σταρ.

 

Κι αυτό λόγω ενός άγραφου κανονισμού που υπάρχει για να μειωθεί η πιθανότητα τέτοιων φαινομένων στους αγώνες, ο οποίος ονομάζεται «Bob Sura rule».

Συγκεκριμένα, το 2004 ο Μπομπ Σούρα, που τότε αγωνιζόταν στους Ατλάντα Χοκς, αστόχησε επίτηδες στην τελευταία επίθεση της ομάδας του στην νίκη με 129-107 επί των Νετς για να πάρει το 10ο ριμπάουντ του και να κάνει το τρίτο σερί triple double (22 πόντους, 11 ασίστ και 10 ριμπάουντ). Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα όμως το NBA ακύρωσε το 10ο ριμπάουντ του Σούρα, υποστηρίζοντας πως δεν επιτρέπεται ένας παίκτης να αστοχήσει επίτηδες σε σουτ για να πάρει το δικό του ριμπάουντ.

Το 2003 ο Ρίκι Ντέιβις είχε πάθει κάτι ανάλογο και μάλιστα είχε τιμωρηθεί και με πρόστιμο για διακωμώδηση του αθλήματος, καθώς ψάχνοντας το 10ο ριμπάουντ του σε αγώνα των Καβαλίερς με τους Τζαζ για το πρώτο triple double της καριέρας του επιχείρησε σουτ στο καλάθι της δικής του ομάδας και πήρε το ριμπάουντ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×