Μπόγρης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στο Ζάππειο» (photos)

Στην τελική ευθεία έχει μπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3on3, που θα διεξαχθεί το διάστημα 23-26 Αυγούστου στο Ζάππειο.

Σήμερα (20/08) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, με το Γιώργο Μπόγρη και τη Ναυσικά Σταυρίδου να απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο να έρθει να τους παρακολουθήσει. «Είμαστε υπερήφανοι και νιώθουμε τιμή που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σε αυτό το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3on3. Είδαμε τις εγκαταστάσεις στο Ζάππειο και είναι πραγματικά φανταστικές. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και πιστεύουμε πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ που θα προβάλει τους αγώνες, κάτι πολύ σημαντικό, αλλά και την ΕΟΚ που για ό,τι χρειαστούμε είναι δίπλα μας», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μπόγρης.

Ο προπονητής του στην ανδρική ομάδα, Γιώργος Λημνιάτης, πρόσθεσε: «Ήμουν ο πρώτος προπονητής πριν από δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Το 3on3 είναι πολύ γρήγορο και θεαματικό, ελπίζουμε η διοργάνωση της Αθήνας να βοηθήσει ώστε να συμπεριληφθεί στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Σε αυτή τη διοργάνωση δεν θα υπάρχει προπονητής στο γήπεδο, θα έχει διακοσμητικό ρόλο. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Με ρώτησαν αν έχω τους παίκτες που θέλω κι απάντησα πως έχω τα παιδιά που θέλουν περισσότερο να παίξουν. Τα παιδιά που έχουμε μαζί μας έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους με τις μικρές εθνικές ομάδες και αποτελούν το αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Ελπίζω να φτάσουμε ψηλά. Επιλέξαμε να πάμε με νέα παιδιά κι όχι με μεγαλύτερης ηλικίας παίκτες. Έχει μεγάλη σημασία η προσαρμογή στους κανονισμούς, πιστεύω πως ομάδες που θα έχουν εξοικειωθεί καλύτερα με τους κανονισμούς μπορούν να κερδίσουν άλλες που θα είναι ποιοτικά καλύτερες».

Η Ναυσικά Σταυρίδου, που θα αγωνιστεί με τη γυναικεία ομάδα, ανέφερε από την πλευρά της: «Είναι μεγάλη μας τιμή που επιλεχθήκαμε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να προβάλουμε το γυναικείο μπάσκετ και το άθλημα γενικότερα. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο Ζάππειο». Ο προπονητής της, Γιάννης Γιαννόπουλος, συμπλήρωσε: «Ό,τι ξεκινά για πρώτη φορά θα έχει τα καλά του και τα κακά του. Πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Καλούμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας. Είμαστε έτοιμοι και σας περιμένουμε».

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου ήταν και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Τάκης Τσαγκρώνης, ο οποίος δήλωσε: «Δεν είναι τυχαίο που η FIBA εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα τη διοργάνωση του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αρχικά η FIBA ήθελε να γίνουν οι αγώνες στο Καλλιμάρμαρο, αλλά δεν ήταν δυνατό στο συγκεκριμένο χώρο να έχουμε χορηγούς και επιλέξαμε το Ζάππειο. Θα μας δοθεί η ευκαιρία όχι απλώς να προβάλουμε το μπάσκετ, αλλά και την ομορφιά της Αθήνας. Το 3on3 μπουσουλάει, αλλά όταν ολοκληρωθεί η διοργάνωση θα είναι ολόκληρο παλικάρι και θα έχει πάρει το δρόμο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η FIBA μας ανέθεσε αυτό το γεγονός γιατί θέλει να παρουσιάσει στη ΔΟΕ το Νοέμβριο την υποψηφιότητα για να γίνει ολυμπιακό άθλημα, ακόμη και από το 2016. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 η ομοσπονδία προωθεί το 3on3 και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι ένα από τα παιδιά που βγήκαν από αυτή τη διαδικασία. Πιστεύουμε πως στο Ζάππειο θα έρθει πολύς κόσμος και θα παρακολουθήσει ένα όμορφο άθλημα με θέαμα. Ευχαριστούμε τους αθλητές που δίνουν το παρών και το Δήμο Αθηναίων για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά του. Να ευχηθούμε να έχουμε καλή επιτυχία. Έχουμε δώσει εξετάσεις και πιστεύουμε πως θα είμαστε άψογοι στη διοργάνωση».

Από την πλευρά του δήμου, η πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Νέλλη Παπαχελά, επεσήμανε: «Υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά στο λίκνο της Αθήνας το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3on3, σε έναν ιστορικό χώρο, το Ζάππειο, που χτίστηκε αρχικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τη διοργάνωση παρέχοντας την τεχνική υποστήριξη και 25 εθελοντές του οργανισμού. Η Αθήνα δεν είναι μόνο η πόλη του ένδοξου παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος, που έχει το δικό της φως. Καλωσορίζω στην πόλη μας τους αθλητές και τις ομάδες κι εύχομαι κάθε επιτυχία στη δική μας ομάδα». Δηλώσεις έκανε και η εντεταλμένη σύμβουλος δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού, Παναγιώτα Ψαράκη: «Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με την ΕΟΚ και πιστεύω πως θα είναι σπουδαία διοργάνωση με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο Δήμος Αθηναίων είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό. Περιμένουμε πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία».

Τέλος, το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Αριστείδης Γολέμης, υποστήριξε: «Είναι ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα. Έχει γίνει πολλή δουλειά εδώ και μήνες από την ομοσπονδία, ώστε η διοργάνωση να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα. Ελπίζουμε να έχει παγκόσμια απήχηση παγκοσμίως. Ο χώρος που έχει διαμορφωθεί είναι πανέμορφος και το μάτι του θεατή θα συναντά από τη μία το μπάσκετ, το Ζάππειο και την Ακρόπολη».

Διαβάστε ακόμα: Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 3on3

Μπόγρης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στο Ζάππειο» (photos)
Μπόγρης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στο Ζάππειο» (photos)
Μπόγρης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στο Ζάππειο» (photos)
Μπόγρης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στο Ζάππειο» (photos)
Μπόγρης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στο Ζάππειο» (photos)
Μπόγρης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στο Ζάππειο» (photos)
Μπόγρης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στο Ζάππειο» (photos)
Μπόγρης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στο Ζάππειο» (photos)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×